Dodaj do ulubionych

Diade-35 a bezpłodność

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:59
Czy to prawda, że pigułki antykoncepcyjne Diane-35 są przestarzałe i prowadzą
do bezpłodności? Prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mysia Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:23
      sama nie wiem, ja też to biorę
    • lilith76 Re: Diade-35 a bezpłodność 26.03.05, 19:26
      Diane to głównie lek na trądzik, który może uszkodzić płód, dlatego ma także działanie antykoncepcyjne. jeśli nie wchodzą w grę względy dermatologiczne, hormonalne można wybrać inne pigułki.
      moja koleżanka ma bliźnięta "podianowe" smile
      • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:41
        Pytam bo boję się
        Biorę Diane a inna lekarz niż mój ginekolog powiedziała mi, że ma pacjentki,
        które po Diane są bezpłodne!!!
        • lilith76 Re: Diade-35 a bezpłodność 26.03.05, 19:46
          część kobiet po odstawieniu pigułek długo wraca do normalnej płodności - może o to chodziło. jednak jeśli nie masz kłopotów z cerą, nadmiernego owłosienia, to zmień na inne tabletki.
          • Gość: Ela Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.03.05, 18:51
            A ja na Diane 35 (po pięciu latach brania) zaszłam w ciążę. Mam zdrowego synka.
            Jako leku + antykoncepcji ich już raczej nie wybiorę.
            pozdrawiam
            Ela
            • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:45
              Dlaczego ich już raczej nie wybierzesz???
    • Gość: tatik32 Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.copit.pl / *.gl.digi.pl 27.03.05, 20:13
      cześć ja też brałam DIANE 35 przez rok potem odstawiłam i po miesiącu bez
      problemów zaszłam w ciążę. faktycznie dostawałam duiane bo mialam trądzik ale
      raczej te tabletki mi nie pomagały pomogły mi natomiast przytyć sad(( Pamiętam
      kiedy zmieniłam lekarza na naprawdę dobrego i kompetentnego i kiedy
      powiedziałam mu że brałam diane powiedział mi że on nigdy by mi ich nie
      przepisał bo jestem za gruba to raz a dwa teraz jest taki wybór tabletek że
      wybrał by dla mnie coś innego. Szczerze powiedziawszy nie wiem czy ta
      bezpłodność o której wspominasz jest skutkiem brania diany niesądzę. Pozdrawiam
      i Wesołych Świąt.
    • Gość: kika Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.acn.waw.pl 27.03.05, 21:08
      mnie rozwaliły cykl i psychikę i od 4 lat nie mogę zajść w ciążę...
      • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:00
        Ojej Kiko bardzo Ci współczuję, ja też sie boję, że nie będe mogła zajść w
        ciążę, bo biorę Diane już 4 rok i dopiero teraz lekarz mi uświadomił, że mogę
        być po nich bezpłodna sad(
        • Gość: bella Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:28
          Witam,
          Moja siostra brala Diane przez wiele lat (6-7), a teraz wlasnie urodzila sliczna
          i zdrowa coreczke. smile Jak widac reguly nie ma i nie mozna jednoznacznie
          stwierdzic ze te pigulki powoduja bezplodnosc.
          • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:33
            Dzięki Bella podniosłaś mnie na duchu smile
            • szczawka Re: Diade-35 a bezpłodność 28.03.05, 23:42
              a wiecie co jest najlepsze-ze ja slyszalam takie rzeczy o cilescie.Ale moim
              zdaniem punkt widzenia zalezy od siedzenia.Ja biore diane 4 lata i nie
              narzekam.bywalam u roznych ginow i pytalam-czy one szkodza.odpowiedz-tak samo
              jak inne.Ale jak by szkodzily to miliony kobiet bylyby bezplodne.A mysle ze
              kobieta z tradzikiem lub nadmiernym owlosieniem nie jest tak glupia zeby brac
              ta tabletki i byc pozniej bezplodna.bylam kiedys u lekarza ktory powiedzial ze
              jego koledzy wciskaj pacjentkom najdrozsze piguly bo maja wycieczki na kanary-
              tu chodzilo wlasnie o cilest.pozdrawiam
    • agnieszkaj10 Re: Diade-35 a bezpłodność 29.03.05, 12:48
      brałam Diane przez 5 lat a w zeszłym roku po odstwaieniu bez problemu zaszłam w
      ciążę i mam prawie 6 miesięcznego synusia, a teraz nadal biorę DIANE
      • Gość: majowa Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:36
        ale prawdą jest że diane to lek starszego typu z większa dawką hormonów niż
        obecne pigułki
      • Gość: edytka73 Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:19
        Brałam Diane przez pół roku ze względu na profilaktykę cyst na jajnikach - tak,
        żeby przez pewien czas nie męczyły sie owulacja. 3 miesiące po odstawieniu,
        przy pierwszym sexie bez innych zabezpieczeń, od razu zaszłam w ciąże:
        prawidłową, bez problemów, syn ma 3 lata i rozwija się świetnie.
        • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:06
          Dzięki Edytko, miło czytać, że masz zdrowego synka smile
    • Gość: Lena Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:01
      ?
    • atlantis75 Re: Diade-35 a bezpłodność 01.04.05, 15:06
      Brałam Diane-35 i bez problemu urodziłam syna. Jednak myślę, że ze względu na
      dużą zawartość hormonów może dojść do jakis zaburzen (nie tylko płodności) w
      sytuacji, gdy nie było przeprowadzonych wcześniejszych badań (lekarze często
      przepisują piguły bez dokłądnego wywiadu i badań). Ale pierwsze słyszę, zeby
      Diane powodowały niepłodność...
      • Gość: maja Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:50
        ja również urodziłam synka, po wcześniejszej kuracji diane 35. Zaznaczam -
        kuracji- ponieważ stosowałam te tabletki po częsci jako środek anty-, jednak
        głównym celem było zlikwidowanie trądziku o tle hormonalnym.
        • Gość: gwiazda Re: Diade-35 a bezpłodność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:05
          Dziewczyny prawdą jest,że tabletki nie powodują niepłodnośći. Tyle,że prawie
          żadna z kobiet nie starała się o dziecko przed rozpoczęciem brania antyków i
          nie może wiedzieć czy wówczas nie byłoby problemów.Z reguły problem z zajściem
          mają te kobiety ,które zawsze miały jakieś zaburzenia, choć być może nie dawały
          one jakichś widocznych oznak.I to są naprawde fakty udowodnione przez lekarzy!!
          • andaba Re: Diade-35 a bezpłodność 01.04.05, 19:35
            Tak się zastanawiam, czy te kobiety, u których Diane35 spowodowała rzekomo
            bezpłodność mają dzieci z okresu sprzed tabletek? Bo jeżeli nie, to skąd
            wiedzą, że to po tabletkach?
    • Gość: karina Wyjasnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 19:57
      Tabletki antykoncepcyjne, szczegolnie te troche starsze moga powodowac
      wystapienie hiperprolaktynemii - zbyt duzy poziom prolaktyny po odstwaieniu
      tabletek.
      Wysoki pozim prolaktyny jest niekorzystny przy ciazy, moze byc poronienie.
      Czasem tez nieleczona hiperprolaktynemia moze prowadzic do bezplodnosci.
      Po odstawieniu pigulek nalezy zbadac poziom hormonow.
      Informacje do sprawdzenia na stronie:
      www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=1873&m=2
      Slyszalam o kobiecie, ktora brala Logest 3 lata, miala hiperprolaktynemie,
      przetrwala 4 poronienia i nie moze juz miec dzieci.
      Ja sama mam hiperprolaktynemie, bralam diane rok.
      Nie kazda kobieta musi zachorowac - to oczywiste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka