kotmanka 08.07.02, 19:01 Jezeli cellulit jest wynikiem estrogenu w pigulce anty, czy mozna przyjac, ze minipigulka nie bedzie go wywolywac? dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xmagda Re: minipigulka a cellulit 09.07.02, 11:10 Hej Ja biore Harmonet od ok. 8 miesiecy i jestem przerażona celulitem miałam go zawsze ale nie był tak widoczny jak teraz!!! Podobno Harmonet ma małą zawartość hormonów ( a jednak) Zastanawiam sie nad zmianą matody, ale na jaka? Oprócz celulitu nie mam żadnych ubocznych skutków. Napisz jakie bierzez tabletki? pozdrawiam cześć Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: minipigulka a cellulit 13.07.02, 16:37 Czesc! zazywam teraz Yasmin (to po kilku latach przerwy od tabletek, wczesniej Mercilon i marvelon, po ktorych po prostu rozkwitl mi cellu...) Te Yasmin reklamowano jako "anty-tyciowe". wiec radosc wielka, ale ostatnio znalazlam na www.margaretpyke.org takie info ze po 12 miesiacach na Yasmin tez zaczynasz tyc. Wiec dzieki! powaznie mysle o tych minipills, podoba mi sie tez ze nie wywoluja podwyzszonego cisnienia, zakrzepow itd. Mysle ze sie zdecyduje....pozdrawiam tez! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: minipigulka a cellulit 11.07.02, 23:29 TAK!- generalnie uwaza sie,że pigułki progestagenne nie powodują cellulitisu, aqle nalezy pamietać,ze głownie zapobiegają one owulacji, ale nie hamują wytwarzania endogennych estrogenów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: minipigulka a cellulit 12.07.02, 13:42 Dziekuje bardzo za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś