daid25 04.08.05, 19:41 czy ktoś może wie co powinnam zrobic - wczoraj dowiedziałam się że mam torbiel na jajniku 70mm na 55 mm. Dostałam hormony. A może powinnam iść do innego lekarza albo szpital? Czy ktoś miał podobny problem? POMOCY!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: duży torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:43 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=torbiel TA torbiel, nie TEN torbiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz to przechodził Re: duży torbiel IP: *.chello.pl 04.08.05, 20:19 Hej.Ja wyhodowalam sobie torbiel wielkosci 11 cm....ogromna!!Na sczescie skonczylo sie tylko na laparoskopii i wszystko udalo sie uratowac Uszy do gory!!Trzymaj sie zalecen lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: duży torbiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:33 ja tez mialam torbiel i tez ogromna ale na jajowodzie. mialam juz tak ostry stan zapalny ze tez musialam przejsc laparoskopie pod narkoza ale jest ok torbieli lepiej nie lekcewazyc. ja nawet nie wiedzialam ze ja mam, dopiero jak dostalam ostrego ataku wyladowalam w szpitalu. powiedz mi czy powiedzieli Ci mmoze lekarze jaka byla przyczyna Twojej torbieli? dlaczego powstala? bo mi nic nie wyjasnili... bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: duży torbiel IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.08.05, 11:47 Ja też miałam olbrzyma - 10x7cm.-usunięta laparoskopowo.Bez usuwania jajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daid25 Re: duży torbiel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:16 Hej! Boł brzucha w dole podbrzusza trochę zmalał, ale mam stan podgorączkowy. Po lekach zaczeły się wymioty, mdłości cały dzień (szczególnie rano)ogromne zawroty głowy i nadwrażliwość na zapachy- ciężko normalnie egzystować w takim stanie!Czuję się jak kobieta w ciąży bo mogę jeść tylko ogórki kiszone! Kurcze lekarz powiedził mi że jak zaczełam te leki to muszę je skończyć! Czy któraś z was miała takie reakcje po lekach? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daid25 Re: duży torbiel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:18 Na pytanie dlaczego ta taorbiel mi wyrosła usłyszałam że to taka uroda! Odpowiedz Link Zgłoś
mampka Re: duży torbiel 08.08.05, 21:10 Dokładnie tak jak mówisz. Jest taka tendencja, albo się ma skłonności albo nie. Moja lekarka mi wytłumaczyła, że to powód do troski o siebie a nie do paniki. Takiej wielkości torbiel mi lekarka "wysuszyła" ordynując Diane. Po miesiącu miałam już wyraźna poprawę o po 5 m-cach wszystko wróciło do normy. Miałam wtedy 19 lat i byłam przerażona koniecznością zabiegu. Obyło się bez niego i antykoncepcję miałam przy okazji. U mnie był to problem hormonów, któreś przeważały. Jak uda się jej pozbyć metodą farmakologiczną to i tak musisz mieć się na baczności bo mnie po 7 latach znaleziono małą torbiel w piersi i też udało się ją zaleczyć bez nakłuwania ani innych zabiegów. Chwała bogu od 1,5 roku mam spokój jedynie usg góry i dołu raz na rok robię. pozdrawiam Mampka, co jeszcze się nie przywitała na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
biskwidka Re: duży torbiel 09.08.05, 11:07 ja tez brałam Diane i to znacznie dłużej ale torbiel nie zmniejszyła sie niestety Czy pamiętasz moze jak ją przyjmowałaś? Tak klasycznie z tygodniowa przerwą czy bez niej: opakowanie kolejne zaraz jak się skonczyło poprzednie? Odpowiedz Link Zgłoś
mampka Re: duży torbiel 09.08.05, 11:29 nie dam sobie głowy obciąć ale chyba brałam ciągiem to było 8 lat temu pozdrawiam Mampka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: duży torbiel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:55 Dziewczyny ja miałam 10 cm torbiel. Powodem jej była zła gospodarka hormonalna. Dostałam hormon JEANONE . Zaczeła się zmniejszać ale po tym leku, ale ona była zbyt za duża żeby całkowicie sie zmniejszyła. No i w końcu zaczęła się skręcać. Byłam operowana. Usunięto mi cały jajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
biskwidka Re: duży torbiel 09.08.05, 11:58 witaj Ewo zadam ci to samo pytanie, które jest wyżej. Jak przyjmowałaś ten hormon z przerwą tygodniowa czy bez? Ja brałam Diane przez bodajże 8 czy 9 cykli i torbiel sie nie wchłonęła ale moze źle ją przyjmowałam. Już się czepiam takich drobiazgów ale nie uśmiecha mi się ta laparoskopia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: duży torbiel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:44 Przepraszam że tak długo czekałaś , ale jestem w pracy. Ja brałam ten hormon przez 3 m-c. Zmniejszyła sie o 2 cm. Brałam go z przerwą 7-o dniową. Żebym wcześniej brała ten lek jak ona była mniejsza to wierzę w to że by zginęła. A tak to brałam inne , które były za słabe. Miałam mieć operację ale cały jajnik był owinięty tą torbielą i trzeba było zrobić operację. Jest już po wszystkim dzięki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: duży torbiel IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 09.08.05, 22:05 Jeśli chodzi o lekarzy, to nie mówią jak powstaje torbiel, bo czasami sami nie wiedzą.Inna sprawa, to (jak wynika z moich doświadczeń) to, że lekarze nie przykładają się za bardzo do tego aby kobietę uspokoić, wyjaśnić na czym rzecz polega, dla nich to po prostu kolejna diagnoza i kolejny pacjent. Smutne ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś