Dodaj do ulubionych

PLANOWANIE PŁCI DZIECKA

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.09.01, 19:59
Czy jest jakis w miare pewny sposób na zaplanowanie płci przyszłego dziecka?
bardzo mi na tym zależy i nie już chcę słuchać, że co się urodzi, to i tak sie
będie kochać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Emi Do Mia IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 10:02
      Witam,

pewne jest tylko to, że jutro bedzie czwartek, a co do pewnych sposobów
      zaplanowania płci to takich nie ma.
      Owszem są sposoby, którym daje się 85% pewności w przypadku planowania chłopca
      i 80% dla dziewczynek i chętnie mogłabym Ci o nich bliżej opowiedzieć, ale
      uważam, że jeśli nie jesteś w stanie zakceptować i pokochać dziecka, któro nie
      będzie oczekiwanej przez Ciebie płci to nie radzę planować, gdyż oprócz
      Twojego rozczarowania dziecko będzie czuło, że jest odrzucone.
      Pomimo, że to nie moja sprawa i nie mam prawa o to pytać, dlaczego tak
      kategorycznie stawiasz tą sprawę ???
      Pozdrawiam
      • Gość: Kajka Re: Do Emi IP: 212.244.180.* 19.09.01, 11:17
        Wiesz, to może mi opowiedz jakie to są te metody planowania płci dziecka. W
        swojej wypowiedzi dość drastycznie postawiłaś sprawę akceptowania własnego
        dziecka, więc czuję się zobligowana wyjaśnić i zapewnić, że zaakceptuję na
        pewno drugiego synka a nawet bliźniaki smile)), ale chciałabym spróbować tym
        razem "zrobić" dziewczynkę smile. Jeśli więc znasz tak skuteczne sposoby (80% to
        dość dużo) to może podziel się nimi ze mną? Z góry dziękuję.
        • Gość: Emi do Kajki IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 14:40

Moim zdaniem do sprawy planowania płci trzeba podchodzić z dużą rezerwą, bo
          matka natura ma tu najwięcej do powiedzenia i lepiej się nie nastawiać tylko na
          jedno.
          Jeśli pomimo wszystko i tak planujesz drugie dziecko to można spróbować pomóc
          naturze, ale z uwzględnieniem tego co napisałam wcześniej ...
          Dziecko jest wielkim podarunkiem, a podarunków się nie wybiera samemu - w tym
          tkwi cała niespodzianka i urok ...
          Jeśli jesteś w pełni przekonana, że pomimo płci chcesz i planujesz drugie
          dziecko to napisz pod adres - alicja_nowicka@poczta.onet.pl
          - postaram się choć trochę rozjaśnić Ci temat bez żadnych wiążących zapewnień

• Gość: Kajka Do Emi IP: 212.244.180.* 19.09.01, 14:52
            list w drodze smile
            zastanów sie tylko nad jedną rzeczą, dlaczego generalizujesz, że każdy, kto
            chciałby zaplanować płeć swego dziecka, tak naprawdę nie jest przekonany, że
            rzeczywiście chciałby je mieć. Myślę, że taka opinia może urazić wiele osób.
            Pozdrowienia
            • Gość: Emi do Kajki IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 15:11
              Nie generalizuje tego - każdy jest inny i ma inne uczucia i potrafię to
              zrozumieć.
              Moim zdaniem jednak jeśli ktoś chce bardzo mieć dziecko to nie stawia sobie
              warunków i założeń ...
              Moje słowa są poparte tym, że staram sie obecnie o dziecko i najważniejszym
              marzeniem dla mnie jest jego zdrowie ...
              - ale to jest tylko moje skromne zdanie i nie mam zamiaru nikogo przekonywać
              Pozdrawiam
              • Gość: Kajka Do Emi :-) IP: 212.244.180.* 19.09.01, 15:17
                Z całego serca życzę ci, żeby ci się udało, naprawdę, bo wiem co to znaczy
                bardzo tego pragnąć. Coś ci powiem, byłam w ciąży trzy razy ale mam tylko
                jednego synka - tak chciała natura sad Pierwszą i trzecią ciążę poroniłam.
                Ostatnie maleństwo straciłam w te wakacje - w 9 tyg. ciąży, więc broń Boże cię
                nie osądzam. Myślę, że będę jeszce próbować - za pół roku - jeszcze się nie
                poddam i tobie też tego życzę. Trzymaj sie ciepło a reszte może obgadamy mailem.
                • Gość: Emi do Kajki IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 10:08
                  Bardzo mi przykro z powodu Twoich dzieciaczków i również życzę Ci powodzenia
                  w kolejnej próbie ...
                  Powodzenia z dziewczynkąsmile
    • anetappp Re: PLANOWANIE PŁCI DZIECKA 20.09.01, 19:03
      Nie rozumiem do końca Twojego problemu - nie chcę moralizować, ale polecam
      Forum-Niepłodność - poczytaj , a zaczniesz myśleć o sprawie płci swojego
      przyszłego dziecka inaczej - a poza tym to podobno prawda, że i tak kocha się
      najbardziej swoje , nieważne jakiej płci....
    • Gość: Mia Re: PLANOWANIE PŁCI DZIECKA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 07:41
      O Jezu, ale narobiłam chaosu pzez zwykłe nieporozumienie...

Chodziło mi o to, że cokolwiek sie urodzi ja i tak będę to kochać i świetnie o
      tym wiem. Chce zaznaczyć, że nie trzeba mnie o tym przekonywać, a tylko
      chciałabym sie dowiedzieć, czy mogę mieć na to wpływ...

Przepraszam wszystkich, którzy poczuli się dotknięci. Moje zamiary były
      zupełnie inne!!!
      • Gość: Kajka Re: PLANOWANIE PŁCI DZIECKA IP: 212.244.180.* 24.09.01, 12:22
        Nie ma sprawy, ja sie nie poczułam dotknięta smile
        wpływ masz znikomy ale próbuj:
        W skrócie:
        1. metoda polegająca na współżyciu ok 2 dni przed przewidywanym jajeczkowaniem
        zwiększa prawdopodobieństwo poczęcie dziewczynki, współżycie w dniu
        jajeczkowania - chłopca. Plemniki X są wolniejsze ale bardzież żywotne, mają
        szanse na dłuższe przeżycie w drogach rodnych kobiety (poczekają na jajeczko),
        plemniki Y - są szybkie i sprawne ale żyją krócej niż X.
        2. odpowiednie odżywianie: jedząc od ok. 6 tyg. przed planowanym poczęciem
        pokarmy bogate w wapń i magnez (nabiał, słodycze) zmieniamy w jakiś sposób
        skład chemiczny komórki jajowej (czy też jej środowiska, otoczki- nie pamiętam
        tego już dokładnie), która staje się łatwiejsza do "zdobycia" przez plemniki X -
        zwiększa sie prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki.
        Odżywianie pokarmami bogatymi w sód i potas (potrawy pikantne słone i ostre) -
        analogicznie - chłopiec.
        słyszałam jeszcze o powiązaniu z fazami księżyca ale tu już chyba wchodzą
        sprawy indywidualnych cykli. szczerze mówiąc najbardziej przemawiają do mnie te
        dwie pierwsze metody - ponieważ maja najlepsze wytłumaczenie naukowe, chociaż
        oczywiste jest to że żadna z nich nie daje 100% pewności.
        Ciekawa jestem co na temat naszych wywodów Pani Doktor?
        • Gość: Mia Re: PLANOWANIE PŁCI DZIECKA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 13:57
          Uff... naraszcie koniec tej bezsensownej nagonki na mnie...
          Dzięki za podane sposoby (a jakby tak połączyć pierwszy z drugim...? no,
          no...), może zadziałają. No właśnie, a czy Pani Doktor mogłaby sie jakoś do
          nich ustosunkować?
          • monika.antepowicz Re: PLANOWANIE PŁCI DZIECKA 25.09.01, 18:09
            Nia znam sposobu na zaplanowanie płci dziecka- jak już wielokrotnie wyjasniałam
            w wątku( temat gościł na forum w lipcu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka