kas1enka 15.08.05, 13:22 Witajcie, W piatek mialam laparoskopie. Dzis dostalam..no wlasnie: czy dzis juz moglam dostac okres? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kask77 Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 13:27 Tak, ja co prawda nie wiem, czy to okres-ale ja tak mialam. Nie marwt sie niczym. Mysle, ze na taki normalny okres, przyjdzie ci poczekac do momentu, kiedy bhcg spadnie do normy. To moze potrwac. Nie wiem jakie wartosci osiagnelo u ciebie bhcg. jezeli bylo niskie, to nawet tuz po laparoskopii moze spasc do normy-i wtedy to bylby okres na 100%. Pozdrawiam Cie bardzo goraco i przytulam! kask Odpowiedz Link Zgłoś
judyta10 Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 17:11 Ja tez szybko zaczełam krwawic w poniedziałek operacja a w czwartek krwawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lulup Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 21:35 Ja miałam podobnie -tydzień po operacji mocne krwawienie przez ok. 2 dni. Nie jest to okres tylko organizm/macica się oczyszcza po ciąży. U mnie było dużo dużo bardziej obfite niż zwykła @ (nawet trochę spanikowałam), ale gin mówił żeby sie nie denerwować bo to normalne. A okres poźniej miałam po 28-29 dniach od tego krwawienia (czyli w terminie zwykłej @). Odpowiedz Link Zgłoś
kas1enka Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 22:10 lulup: no ja wlasnie przed chwila tez spanikowalam. Brzuch mnie bolal tak straszliwie, ze bylam bliska omdlenia (teraz juz nie bo wzielam tabletke). Poszlam do kibelka i mi wylecialy po prostu duze skrzepy. Ale chyba nie bede panikowac. Jutro ide do szpitala na bad hcg, to spytam czy to normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
dowa Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 23:10 to normalne. tez tak miałam. zgadzam się z poprzedniczką że organizm się oczyszcza. Ale zapytać się lekarza nic nie szkodzi. Kasieńko odpoczywaj teraz dużo. Nie myśl o tym co było. Musisz optymistycznie spojrzeć bo niedługo pewnie zaczniesz staranka.... Odpowiedz Link Zgłoś
kas1enka Re: Pytanie o okres po 15.08.05, 23:16 Niesttey..Nawet gdybym chciala, to nie mam mozliwosci na odpoczynek. Musze zajmowac sie moja 19 mies corcia, bo jestem z nia sama. No ale jakos bede sie starala. Staran tez predko nie zaczne, bo od dzs juz nie mam z kim...Ale to inna bajka. Dobrej nocy Kochane Kobitki. Dobrze ze jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Re: Pytanie o okres po 16.08.05, 13:09 ja krwawiłam chyba na 2 dzień po operacji, ale strasznie obficie, lało sie po prostu ze mnie, nigdy tyle krwi się nie wylało Odpowiedz Link Zgłoś
makowka3 Re: Pytanie o okres po 23.08.05, 11:11 Ja dostałam okres po 37 dniach,ale teraz torochę się zdenerwowałam,bo następny dostałam już po 21,czy powinnam się denerwować?Napiszcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: Pytanie o okres po 23.08.05, 17:38 A ktory to cykl po zabiegu? Sluchaj, ja zawsze mialam b.regularne @ a po zabiegu tez mi sie pokicialo. Moze sie ustawi samo po kilku cyklach, a jak nie- to pogadaj z ginem. Ja od drugiej ciazy pozamaaicznej mam plamienia kilka dni prezed @, czego nigdy wczesniej nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
makowka3 Re: Pytanie o okres po 24.08.05, 08:17 To jest drugi cykl po zabiegu.Po samym zabiegu dostałam okres po 37 dniach,a teraz po 21. Wcześniej miałam cykle 33-37.Więc zaczęłam się trochę denerwować,ale może to się wszystko ułoży.A czy powinnam zrobić jakieś badania przed staraniami? Odpowiedz Link Zgłoś
jolusl Re: Pytanie o okres po 25.10.05, 11:36 Witam. Mam pytanie.21.09 mialam laparoskopowo usuwana ciaze pozamaciczna,jak jest z miesiaczka?Mialam krwawienia po zabiegu na drugi dzien,ale to bylo tylko (jak mi powiedzial lekarz)czyszczenie po zabiegu.Jutro mija 5 tydzien po zabiegu i nic.Jak to jest kiedy powinna pojawic sie pierwsza miesiaczka po zabiegu?? Odpowiedz Link Zgłoś
akasz12 Re: Pytanie o okres po 25.10.05, 16:09 Ja okres dostałam po około 5-6 tygodniach, ale ja miałam usuwaną ciążę pozam. operacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna1975 Re: Pytanie o okres po 19.04.06, 13:48 Dziewczynki powiedzcie czy powinnam się denerować ? laparo miałam ( z usunieciem jajowodu) - miałam 6 tygodni temu przedx laparo ( 4 dni wczesniej) miałam wyłyżeczkowanie macicy - czyli mineło 6,5 tygodnia . Nie miałam jeszcze miesiączki po tym wszystkim ( minęło 6,5 tyg i 6 tyg.) - czy nie powinnam isc do dr na wywołanie . Nie mam żadnych objawow przedmiesiączkowych . Bo na ostatniej kontroli ( 3 tygodnie temu) dowedziałam się ze miesiączka pojawi się do 2 tygodni - a tu cisza Poradzcie , please Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: Pytanie o okres po 19.04.06, 14:48 ja mysle, ze nie ma jeszcze powodu do niepokoju, ale na twoim miejscu zapytalabym lekarza. Po ciazy pozamacicznej pojawiaja sie czesto zawirowania hormonalne, dlatego warto zapytac specjalisty. Pozdrawiam! kask Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Pytanie o okres po 19.04.06, 18:23 Czy jest mozliwe, ze jestes w ciazy? Normalnie miesiaczke powinno sie dostac 4-6 tygodni po cp/poronieniu, ale przesuniecie moze byc do 8 tygodni. Moze zrob test i skonsultuj z lekarzem. Powodzenia i kciuki zacisniete. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna1975 Re: Pytanie o okres po 19.04.06, 22:13 myelegans, Ja raczej wykluczam naturalne zajście w ciąże, gdyż straciłam już na nie nadzieje - od 6 lat biegamy po różnych lekarzach . Dzisiaj rozmawiałam z moją panią dr i ona stwierdziła, ze mam cierpliwie czekac, bo jednak hormony są rozlegulowane - no to będe czekac . Dziewczynki pozdrawiam Was bardzo serdecznie ) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna1975 Re: Pytanie o okres po 08.05.06, 18:53 katarzyna1975 napisała: > myelegans, > > Ja raczej wykluczam naturalne zajście w ciąże, gdyż straciłam już na nie > nadzieje - od 6 lat biegamy po różnych lekarzach . > Dzisiaj rozmawiałam z moją panią dr i ona stwierdziła, ze mam cierpliwie > czekac, bo jednak hormony są rozlegulowane - no to będe czekac . > > Dziewczynki pozdrawiam Was bardzo serdecznie ) > > Kasia Koleżanki, zaczynam wariować Ileż można czekac ? Od łyżeczkowania minęło już 9 tygodni , a od laparo 8,5 tygodnia ( bo miałam oba zabiegi w odstępie 4 dni ) zaczynam się poważnie martwić ( moja pani dr kazała czekac , ale było to prawie 3 tyg. temu) , a może coś zostało w środku uszkodzone od tygodnia mam jakby na różowo zabarwiony śluz i nic pozatym . Miesiączka w ogóle się nie rozkręca . Ile można czekać NAJDŁUZEJ ????? Poradzcie Koleżanki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: Pytanie o okres po 09.05.06, 09:43 jezeli mialas lyzeczkowanie wczesniej, to mozliwe, ze ze wzgl na zawirowania hormonalne po ciazy i zabiegu sluzowka macicy nie nabudowala sie jeszcze...dlatego zamiast okersu plamienia. Moze byc tak, ze okres dostaniesz dopiero w kolejnym cyklu...Te 6 tygodni to taki najczesciej spotykany czas wystapienia @ po zabiegu, jednak nie jest to regula. Ale na twoim miejscu podgadalabym z lekarzem, zeby sie uspokoic. Pozdrawiam! kask Odpowiedz Link Zgłoś