Dodaj do ulubionych

Pytanie o lactovaginal

04.10.05, 13:58
Moj lekarz przepisal mi lactovaginal (lekki stan zapalny). Mam go stosowac
przez kolejne 7 dni. Czy w tym okresie mozna wspolzyc czy raczej nalezy sie
powstrzymac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alia Re: Pytanie o lactovaginal IP: 213.25.20.* 04.10.05, 14:36
      Najlepiej poczekać aż sie wyleczysz do końca.
    • Gość: tez_stosuje podepne sie pod watek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:41
      czy podczas stosowania lactovaginalu (1 na noc & 1 na dzien) nie przeszkadza
      (ła) Wam wilgoc? ja mam wrazenie jakby "uplaow" tzn. wkrotce po zaaplikowaniu
      globulki wyplywa ze mnie jakis przezroczysty plyn, niezbyt komfortowo...uncertain tez
      tak mialyscie?

aha, fan_aberie: ja ze wspolzycia wtenczas nie rezygnuje - nie zrezygnowalam
      nawet podczas leczenia z zapalenia bakteryjnego, co i partnerowi pewnie na
      zdrowie wyjdzie (a lactovaginal biore po kuracji metronidazolem i sterovagiem,
      zeby teraz zasiedlic pochwe prawidlowymi bakteriami. poza tym zamierzam
      stosowac go nawet dluzej..nie jedno opakowanie, tylko ze tak powiem
      profilaktycznie. a do tego stosuje plyn ginekologiczny przywracajacy prawidlowe
      ph: lactacyd femina).
    • lilith76 Re: Pytanie o lactovaginal 04.10.05, 14:51
      sam lactovaginal we współzyciu nie przeszkadza. mogłaś się dopytać gina, czy
      lekki stan zapalny nie koliguje ze współżyciem. ja miałam niedawno stan zapalny
      i lekarz mi odradzał (jeśli tak, to w prezerwatywie). nie miał po co odradzać -
      i tak bolało i piekło.

ze mnie lacotvaginal "wyciekał" rano - takie uczucie sporej wilgotności. ale to
      chyba dobrze - wszystko się tam porządnie tymi dobrymi bakteriami nasmarowało.
      • fan_aberie Re: Pytanie o lactovaginal 04.10.05, 14:59
        Tak naprawde to nie mam zadnych objawow stanu zapalnego: zadnego pieczenia,
        swedzenia, bolesci, uplawow. Byc moze ta uwaga o stanie zapalnym jest
        spowodowana nadzerka (mam ja juz od dawna, jednak lekarz uwaza, iz nie jest
        niebezpieczna i raczej woli kontrolowac jej status niz sie jej pozbywac).
        Raczej chodzi mi o kwestie estetyczne (tj. czy wydzielina spowodowana
        przyjmowaniem leku nie odbierze nam calej przyjemnmosci) oraz zdrowotne (czy nie
        zaszkodzi ona mojemu lubemu).
        • lilith76 Re: Pytanie o lactovaginal 04.10.05, 15:09
          (tj. czy wydzielina spowodowana
          > przyjmowaniem leku nie odbierze nam calej przyjemnmosci)

śluz płodny też nie wygląda estetycznie, ale kto by się tym przejmował.
          lactovaginalu aż tak się nie czuje.

czy ni
          > e
          > zaszkodzi ona mojemu lubemu).

nie smile
    • Gość: ja Re: Pytanie o lactovaginal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:06
      mozna współżyć, ja już wiele razy brałam lactovaginal i jakoś mi nic nei daje a
      ciągle mi go przepisują...no chyba ze mi coś daje tylko ja tego nei zauważam
    • Gość: kasia78 poradzcie prosze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:34
      ginekolog powiedzial mi, ze "moge sobie pobrac ten lactovaginal do miesiaczki"
      (i to dopiero jak sama go zapytalam, czy powinnam takowy teraz stosowac, bo po
      leczeniu z bakterii sam tego nie zaproponowal,ehh...). no i stusuje, ale za 2
      dni dostane okres i zastanawiam sie, czy moge go sobie dalej aplikowac podczas
      okresu? chyba nie ma ku temu zadnych przeciwskazan? (poki co zuzylam 1
      opakowanie, dzis zaczynam drugie, a o okres dostane w niedziele, wiec moze
      lepiej nie przerywac?), poradzcie prosze, pzdr
      • Gość: kobietkaaa Re: poradzcie prosze... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 12:43
        mi ginekolog zawsze odradzał branie leków w czasie krwawienia.. bo nie bardzo miałoby to sens.. krewka większość leczniczych substancji wypłucze..i generalnie po miesiączce znów trzeba będzie to samo sobie zaaplikować
        • Gość: kasia Re: poradzcie prosze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 00:15
          idac tym tokiem myslenia wychodzi na to, iz wyplucze tez te dobre bakterie,
          ktore dotad bralam, czy jak? (w sensie, ze i tak w takim razie po miesiaczce
          bedzie trzeba od nowa) to chyba wlasnie tym bardziej jest sens stosowac dalej w
          trakcie... myle sie? poza tym mam skape krwawienie, wiec jakiejs hardcore'owej
          plukanki nie bedzie wink
          • lilith76 Re: poradzcie prosze... 08.10.05, 20:34
            KAŻDA kuracja jest zawieszana na czas miesiączki. kropka. i już.
            • Gość: nimsayka nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:15
              Przykladowo na ulotce Metronidazolu napisano, ze podczas okresu nalezy kuracje
              kontynuowac.
              • lilith76 Re: nieprawda 11.10.05, 12:58
                oki, przesadziłam, ale zawsze dopytuję się ginekologa, czy mam kontynuować w
                czasie okresu i słyszę "nie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka