IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:11
Moje BMI wynosi 18, czyli jest na pograniczu niedoboru masy ciała. Ja jednak
wcale nie wygladam na osobe nieodzywioną, a tym bardziej chudą czy nawet
szczupłą!
Mam anemię, być może od odchudzania, wyniki się co prawda poprawiają, ale
chciałabym móc się dalej odchudzać.
Nie głoduje się, ale przez ostatni tydzień ubyło mi 5kg, i muszę się
przyznać, zupełnie sie nie odchudzałam. Nie wiem od czego to jest.
Ale nei w tym rzecz, czy powinnam się dalej oschudzać? Naprawdę jestem gruba.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:25
      a może nazwiemy rzecz po imieniu - anoreksja?
    • Gość: ania Re: BMI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 21:25
      ile masz lat? jaki wzrost i waga. coś mi sie wydaje, ze widzisz siebie w
      krzywym zwierciadle. to jeden z objawów anoreksji.
      • Gość: Panna My Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:52
        mam 175cm i ważę 55kg, chciałabym ważyć 50-49kg. Przestańcie, jaka anoreksja,
        jem normalnie, nie chowam jedzenia itp.
    • edytka73 Re: BMI 14.10.05, 22:55
      ?Moje BMI wynosi 18, czyli jest na pograniczu niedoboru masy ciała. Ja jednak
      > wcale nie wygladam na osobe nieodzywioną, a tym bardziej chudą czy nawet
      > szczupłą!

A kto ocenia Twój ywgląd? Ty sama czy ktoś inny?

>Nie głoduje się, ale przez ostatni tydzień ubyło mi 5kg

No to jestes w takim razei POWAZNIE CHORA, bo nawet zdrowe odchudzanie się nie
      powoduje takiej utraty masy ciała w takim tempie.

I posłuchaj, niezaleznie od tego, co o tym pomyślisz - umów się na wizytę u
      psychologa. Znam świetną lekarkę zajmująca się zaburzonym obrazem siebie na
      Śląsku - pod warunkiem, że nie masz 18 lat, albo, że masz ale nadal się uczysz.
      Sprawa wygląda powaznie.
      • Gość: Panna My Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:02
        ale o jakim psychologu?? ważąc 55 kg nie można wyglądać szczupło, poza tym, nie
        głodzę się, co najwyżej mniej jem, ograniczam słodycze, trochę poćiwczę itp. A
        utrata tych 5kg w tak krótkim czasie nei jest spowodowana odchudzaniem.
        • zaba_pelagia Re: BMI 15.10.05, 09:31
          nie oszukuj sama siebie
        • Gość: zuza Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 09:55
          ten sam post zalozylas na forum na A i jeszcze sie tam pytasz czy masz to coś
          na a, weź dziewczyno, przestan sie oszukiwac, nawet to, ze juz masz anemie nie
          dalo ci do myslenia
      • Gość: Panna My Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:04
        i apropo oceniania, no mówią, że nie jestem gruba, ale ja chyba sama wiem
        najlepiej, z resztą, pomarańczowej skórki nie mają osoby szczupłe, a ja mam..
        • anita_bm Re: BMI 14.10.05, 23:40
          Owszem mają. Ja od zawsze jestem szczupła, kiedyś byłam wręcz chuda a
          pomarańczową skórkę mam, bo taka moja niestety uroda. Co do Twojej wagi... Ja
          mam 167 i ważę 56 kg. I uważam (nie tylko ja, dodam), że jestem szczupła.
          Podpisuję się pod powyższymi komentarzami - psycholog to ktoś, do kogo powinnaś
          się udać.
    • zuzia_sl Re: BMI 14.10.05, 23:44
      to anoreksja!!!!!! albo jej zaczatki
    • Gość: jedna z wielu Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:00
      SZOK!!
    • lilith76 Re: BMI 15.10.05, 11:22
      Ja jednak
      > szczupłą!

> Mam anemię,

> Naprawdę jestem gruba.

sorry, ale to klasyczny przykład problemów z odżywianiem, anoreksją, albo jej początkami.

można mieć BMI 18, to nic strasznego, ale jeśli jednocześnie nie akcpetuje się widoku własnego ciała, ma anemię i chce się dalej odchudzać, to już problem istnieje w głowie, nie w przemianie materii.

większość anorektyczek, nawet przed śmiercią z niedożywienia brzydziło się swojego tłustego - czyli szkieletu obciągniętego skórą - ciała.

> szczupłą!

spytaj się rodziny i przyjaciół!
    • panna_my Re: BMI 15.10.05, 11:25
      Pytałam, mówią, że nie jestem gruba, tylko wyglądam normalnie. Ja mam jednak
      odmienne zdanie.
      • zaba_pelagia Re: BMI 15.10.05, 11:29
        a to już chora psychika - zaburzenia postrzegania samej siebie
        masz anoreksję
      • lilith76 Re: BMI 15.10.05, 11:32
        panna_my, czyli problem jest w twojej głowie...

ja też kiedyś miałam BMI 18 i uważałam, że mam tyłek jak szafa. teraz mam 21 i to dopiero jest ból. ale jakoś z tym żyję smile
        • panna_my Re: BMI 15.10.05, 11:38
          To w takim razie zazdroszczę podejścia lilith76, też bym tak chciała, naprawdę.
          Żabo ( chyba moge tak napisać wink ), może aż tak źle nie jest ze mną..
          • zaba_pelagia Re: BMI 15.10.05, 11:44
            panno,
            przede wszystkim musisz być ze sobą szczera i sama przd sobą przyznać się, ze
            jesteś chora (a przynajmniej na ostatniej prostej do choroby, i fizycznej i
            psychicznej)
            anemia to juz pierwsze powazne ostrzeżenie
            postrzeganie się jako osoby grubej, mimo innej oceny otoczenia, to następny
            dzwonek alarmowy
            weź się za siebie, zanim będzie za późno - szczera rozmowa z rodzicami,
            psycholog
    • Gość: K Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:39
      Moje BMI wynosi 16.8, ważę 42 kg przy 158 cm wzrostu. Mam trochę brzuszka, ale
      to jest spowodowane na pewno nie wagą, a brakiem ćwiczeń, właśnie mam zamiar
      niedługo się zapisać na areobik. Jeżeli chodzi o jedzenie, to niczego sobie nie
      odmawiam, jem dużo, taka po prostu moja uroda. Nawet gdy byłam na wakacjach i
      jadłm non stop zapiekanki, pizzę, zupki z proszku itp., to nie przytyłam.
      Uważam jednak, że jeżeli zaczęłabym się odchudzać (bo mam brzuszek, bo na
      pośladkach mam cellulit), to na pewno byłoby ze mną coś nie tak!
      Radze Ci uważać. U mnie na roku jedna dziewczyna miała anorkesję i wyglądała
      jak potwór- jej nogi były takie jak moje ręce!
      • Gość: asasasa Re: BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:23
        ja waze 45 a wzrostu mam 161 i mam mala niedowage ale sie nigdy nieodchudzalam
        jem wszystko tluste czy nie ale nie tyje.... podobno klopoty z przybraniem na
        wadze moga byc zwiazane z nadczynnoscia tarczycy... trzeba zbadac chyba hormony
        • panna_my Re: BMI 15.10.05, 22:29
          ale ja nie chcę przytyć, wręcz przeciwnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka