bubu33 20.11.02, 16:24 skonczylam 7 tydzien ciazy, jak dlugo jeszcze moga potrwac nudnosci, ciagle jest mi niedobrze i juz sama nie wiem, co jesc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: nudnosci 20.11.02, 17:29 Ja tak mialam przez 6 miesiecy,ale jak bedziesz miala szczescie,to po 3 powinno Ci przejsc...Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: nudnosci 21.11.02, 13:14 Nudnosci moga sie utrzymywać do 16 tygodnia, z moejej strony mogę doradzić picie i jedzenie małymi porcjami - może nawet sucharków, diete lekkostrawna. jewśli nie może pani pic- można spróbować oczywiscie w ograniczonych ilościach odgazowaną coca cole, natomiast w razie3 uporczywych wymiotów- lwpiej zgłosić się do szpitala aby uniknąć odwodnienia. Jesc głównie te rzeczy, na które ma Pani ochote- w tak małej ciaży płód wszystkie potrzebne skłądniki od mamy sobie wexmie i nie ma potrzeby " odżywaiania sie za dwoje". Niech Pani bez zalecenia lekarza nie przyjmuje witamin- poza kwasem foliowym, bo mogłoby to nasilić dolegliwości. W iym trymestrze należy przyjmowac jak najmniej leków. Odpowiedz Link Zgłoś