mj007 06.03.06, 17:02 Dziewczyny, jestem juz prawie 3 mesiące po porodzie,a wciąż dokucza mi okropny ból krzyża promieniujący na nogę. Czy macie jakies sprawdzone spospoby/ćwiczenia na złagodzenie go? Mona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjotka Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 17:58 Miałam dokładnie to samo. Zaczęło się w 9 miesiącu ciąży. Okazało się, ze to zapalenie rwy kulszowej. Nie bylam w stanie przejsc nawet 10 metrow z bolu, ciagnelam noge za soba. Powiedzano mi wtedy, ze powinno przejsc kilka tygodni po porodzie. I faktycznie przeszło. Sugeruje Ci jednak pojscie do lekarza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
psylwia Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 21:54 a ja też tak mam -u mnie to dyskopatia można pójść na masaż, można leżeć na podłodze z nogami pod kątem prostym na krześle, a jak przejdzie to wzmocnić mięśnie brzucha jak najmiej dźwigać,dużo leżeć przydałaby się wizyta u ortopedy(może zalecić fizykoterapię , wyciąg-powinno pomóc)mi już niestety nie pomaga , chyba będe musiała zdecydowac się na operację pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 21:59 Nie zapalenie rwy, tylko rwa, badz zapalenie nerwu kulszowego. Moze to byc tez dyskopatia, zwyrodnienie kregow okol. ledzwiowej. Albo zbytnie obciazenie kregoslupa. Niedawno temat byl na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 22:15 Ja leczyłam takie bóle ponad pół roku. Zabiegi !!! Najpierw DD ( mało mi pomogły ) a później Pole Magnetyczne - latam teraz jak fryga i nic mnie już nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 23:15 Połóz sie w pozycji wywruconego krzesła to ciut ulży. Zarzyj cos przeciw bólowego i najlepiej idż do lekarza. Ja juz miałam taki ból , ze wylądowałam w szpitalu i rehabilitację miałąm około 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś