Dodaj do ulubionych

Bóle kręgosłupa

06.03.06, 17:02
Dziewczyny, jestem juz prawie 3 mesiące po porodzie,a wciąż dokucza mi okropny ból krzyża promieniujący na nogę.
Czy macie jakies sprawdzone spospoby/ćwiczenia na złagodzenie go?
Mona
Obserwuj wątek
    • marjotka Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 17:58
      Miałam dokładnie to samo. Zaczęło się w 9 miesiącu ciąży. Okazało się, ze to
      zapalenie rwy kulszowej. Nie bylam w stanie przejsc nawet 10 metrow z bolu,
      ciagnelam noge za soba. Powiedzano mi wtedy, ze powinno przejsc kilka tygodni
      po porodzie. I faktycznie przeszło. Sugeruje Ci jednak pojscie do lekarza.
      Pozdrawiam!
      • psylwia Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 21:54
        a ja też tak mam -u mnie to dyskopatia
        można pójść na masaż, można leżeć na podłodze z nogami pod kątem prostym na
        krześle, a jak przejdzie to wzmocnić mięśnie brzucha
        jak najmiej dźwigać,dużo leżeć
        przydałaby się wizyta u ortopedy(może zalecić fizykoterapię , wyciąg-powinno
        pomóc)mi już niestety nie pomaga , chyba będe musiała zdecydowac się na operację
        pozdrawiam
        • ciociapolcia Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 21:59
          Nie zapalenie rwy, tylko rwa, badz zapalenie nerwu kulszowego. Moze to byc tez
          dyskopatia, zwyrodnienie kregow okol. ledzwiowej. Albo zbytnie obciazenie
          kregoslupa.
          Niedawno temat byl na forum.
    • 5aga5 Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 22:15
      Ja leczyłam takie bóle ponad pół roku.
      Zabiegi !!! Najpierw DD ( mało mi pomogły ) a później Pole Magnetyczne - latam
      teraz jak fryga i nic mnie już nie boli.
    • palka_zapalka Re: Bóle kręgosłupa 06.03.06, 23:15
      Połóz sie w pozycji wywruconego krzesła to ciut ulży.
      Zarzyj cos przeciw bólowego i najlepiej idż do lekarza.
      Ja juz miałam taki ból , ze wylądowałam w szpitalu i rehabilitację miałąm około
      5 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka