IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:44
Za prawie kazdym razem jak ide do lazienki ( w wiadomym celu smile ) boli mnie i
czasem jak sie wycieram widze krew sad. Czy to moga byc hemoroidy??? Jak sie
tego pozbyc??? Czy bede musiala odstawic tabletki antykoncepcyjne -czy to moze
byc od nich???
Obserwuj wątek
    • fraaszka Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:46
      mogą być,jak najbardziej
      zgłoś się z tym do lekarza,tym bardziej,że krew obserwujesz u siebie często
      proktolog,koniecznie
      • fraaszka Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:48
        "mogą być,jak najbardziej"
        oczywiście miałam na myśli,że mogą to być (i prawdopodobnie są) hemoroidy
        a nie,że powstają od tabletek anty
      • Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:48
        Nie, krwi nie widze czesto. Raz na jakis czas, ale troche mnie boli jak sie
        zalatwiam. Bede musiala odstawic tabletki???
        • kocio-kocio Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:50
          Ale dlaczego masz odstawić tabletki?
          Jaki to ma związek??
          • Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:00
            Nie wiem. Myslalam ze moze to ma jakis zwiazek. A jak sie tego mozna pozbyc???
            Jakies mascie czy co???
            • kwietniowe_cappuccino Re: Hemoroidy 16.03.06, 12:12
              idz do lekarza, zamiast od dawna chodzić do łazienki
              a wszytsko o hemoroidach powie ci wyszukiwarka
    • alina.anna.7 Re: Hemoroidy 16.03.06, 12:53
      Witam!

Hemoroidy są bardzo częstym obecnie schorzeniem. Gdy się raz pojawią, mają
      tenedencję do nawrotów. W aptece można kupić ogólnodostępne maści, żele i
      czopki, które łagodzą miejscowo objawy, takie, jak krawienie, pieczenie,
      swędzenie. Są to między innymi: Rectosol, Rectoset, Posterisan, Posterisan H,
      Hemarol, żele na bazie wyciagu z kasztanowca, objawy łagodzą także nasiadówki z
      kory dębu i rumianku. Należy jednak udać się do lekarza, chirurga, bądź
      chirurga - proktologa, który wykluczy inne schorzenia odbytu i jelita grubego i
      przepisze stosowną kurację.
      Tabletki antykoncepcyjne nie mają z opisanymi objawami nic wspólnego. Takie
      objawy pojawiają się w wyniku ubogiej w błonnik diety i częstych zaparć.

Pozdrawiam serdecznie!

Alina - studentka medycyny
      • nigela Re: Hemoroidy 16.03.06, 14:22
        ja tez doswiadczyalam kiedys tej watpliwie przyjemnej przypadlosci. niestety sa
        osoby z tendencja do powstawania hemoroidow i u takich osob czesto one
        powracaja. mnie bardzo pomogly czopki i masci,nalezy rowniez zadbac o
        odpowiednia diete, owoce, warzywa (chodzi o hmmm, jak to nazwac?.. miekki
        stolec)
      • Gość: xyz Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:05
        Chyba jednak trochę mają wspólnego bo hemoroidy jakby nie było to nie co innego
        jak żylki odbytu, a żylaki mogą powodować skrzepy (zakrzepicę), a hormony
        znajdujące się w tabletkach antykoncepcyjnych mogą sprzyjać powstawaniu
        zakrzepicy. Niewątpliwie należy skontaktować się z lekarzem i ustalić przyczynę
        krwawienia, bo nie musi ono być związane z hemoroidami-jest wiele innych
        chorób, które mogą powodować takie objawy. Pozdrawiam.

Nie mam nic wspólnego z medycyną, ale choroby żył nie są mi niestety obce.
      • Gość: oNA ReAlina.7 Anna IP: *.ipt.aol.com 17.03.06, 15:19
        Droga Anno. Mam pytanie. Pracowałam przez pół roku bardzo ciężko. Podnosiłam
        ciężary. Harowałam jak wół. Czy przez to można się nabawić tego schorzenia?
        Dodam,że nie miałam krwawien, tylko wyskoczył mi jakby krwiak. dokładnie jak
        było opisywane w wyszukiwarce. Tak jakby jelito wyszło. Bolało przy siadaniu,
        oddawaniu stolca. Nie byłam u lekarza natomiast w aptece i kupiłam czopki.
        Przeszło po czopkach i teraz nie ma znaku. Boję się bardziej przec przy
        oddawaniu stolca teraz aby nie nawróciło. Co może być powodem nawrotów i co
        wnioskujesz z mojego opisu???Cyz to hermoroid? Czy mimo wszystko braku nawrotu
        powinnam się zgłosić do lekarza? Cyz może być to ginekolok? Do ogólnego troszke
        się wstydze. Pozdrawiam
        • alina.anna.7 Re: ReAlina.7 Anna 17.03.06, 22:11
          Witam!

Proszę napisać na adres alina.anna.7@gazeta.pl, bądź podać swój adres, postaram
          się odpowiedzieć na pytania. Pozdrawiam serdecznie!
    • mewka4 Re: Hemoroidy 17.03.06, 13:10
      Mój brat wyleczył hemoroidy niczym innym jak tylko własnym moczem. Tanio a
      przede wszystkim skutecznie. Prosze sie nie śmiać urynoterapia jest znana od
      wieków. Ja wyleczyłam sobie brodawki płaskie na twarzy. Krem, który kupiłam za
      50 zł. tylko wypalił mi skórę. spróbuj a się przekonasz.
      • Gość: Iza Re: Hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:12
        A jak smarować tym moczem. Jestem ciekawa.
    • Gość: Kasiek moje hemoroidy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:37
      No cóż - ze mną było tak - zawsze dobrze się odżywiałam, codzienne wizyty w
      toalecie, wzorcowa przemiana materii.
      Wtedy w moim życiu pojawiły się pigułki antykoncepcyjne, oczywiście zanim je
      łyknęłam przeszłam odpowiednie badania, po około 1 miesiącu pojawiły się
      hemoroidy - w życiu się czegoś takiego nie spodziewałam. Ponieważ wolę od razu
      pozbyć się problemu niż się męczyć, poleciałam do proktologa, pierwsze o co
      zapytał to czy zażywam tabletki antykoncepcyjne, od razu kazał mi je odstawić.
      Ale ja oczywiście stwierdziłam , że chyba mu odbiło, poszłam do Pani doktor
      ginekolog ta mnie uspokoiła, że to nie ma związku i ja głupia uwierzyłam.
      Męczyłam się jeszcze 9 długich miesięcy, a mam dopiero 22 lata i jak już
      zwiedziłam większośc proktologów w mieście, wydałam kupę kasy na leki i wizyty,
      a ból z każdym dniem stawał się intensywniejszy i dosłownie ryczeć mi się
      chciało jak miałam iść do toalety, przemyślałam zalecenia proktologów i z bólem
      serca, ale odstawiłam pigułki.
      Może według Was to nie ma związku, ale po jakimś miesiącu z radością siadałam
      na toaletę, zmieniłam metodę antykoncepcji, znalazłam normalną Pania ginekolog
      i teraz mija juz 4 miesiąc i nie pamiętam co to hemoroidy - odpukać. Mam
      świadomość, że mogą wrócić, ale nie mogę sobie darować , że wcześniej tego nie
      zrobiłam.
      Pigułki nie są polecane dla osób z problemami żylnymi, a przecież hemoroid to
      nic innego jak zylak.
      Trzymaj się ciepło, będzie dobrze, ale koniecznie odwiedź proktologa - to
      przecież nic strasznego i nie kombinuj na własną rękę, bo to nie ma sensu.
      Pozdrawiam!
    • Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:05
      Wiecie co? Poszlam do apteki i kobieta tam zaproponowala mi hemorol. Swietna
      sprawa. To jakies ziolowe czopki. Wczoraj zaaplikowalam sobie jeden i dzisiaj
      juz normalnie moge sie zalatwiac smile
      • mewka4 Re: Hemoroidy 18.03.06, 11:53
        Moczy trochę na watę posmarowac i już!!!!
      • Gość: Kasiek Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:55
        Tak - na ile - 3-4 dni? Nie lekceważ tego naprawdę, po co sie męczyć - lekarz
        nie gryzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka