Gość: Gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:44 Za prawie kazdym razem jak ide do lazienki ( w wiadomym celu ) boli mnie i czasem jak sie wycieram widze krew . Czy to moga byc hemoroidy??? Jak sie tego pozbyc??? Czy bede musiala odstawic tabletki antykoncepcyjne -czy to moze byc od nich??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraaszka Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:46 mogą być,jak najbardziej zgłoś się z tym do lekarza,tym bardziej,że krew obserwujesz u siebie często proktolog,koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:48 "mogą być,jak najbardziej" oczywiście miałam na myśli,że mogą to być (i prawdopodobnie są) hemoroidy a nie,że powstają od tabletek anty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:48 Nie, krwi nie widze czesto. Raz na jakis czas, ale troche mnie boli jak sie zalatwiam. Bede musiala odstawic tabletki??? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Hemoroidy 16.03.06, 11:50 Ale dlaczego masz odstawić tabletki? Jaki to ma związek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:00 Nie wiem. Myslalam ze moze to ma jakis zwiazek. A jak sie tego mozna pozbyc??? Jakies mascie czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: Hemoroidy 16.03.06, 12:12 idz do lekarza, zamiast od dawna chodzić do łazienki a wszytsko o hemoroidach powie ci wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś
alina.anna.7 Re: Hemoroidy 16.03.06, 12:53 Witam! Hemoroidy są bardzo częstym obecnie schorzeniem. Gdy się raz pojawią, mają tenedencję do nawrotów. W aptece można kupić ogólnodostępne maści, żele i czopki, które łagodzą miejscowo objawy, takie, jak krawienie, pieczenie, swędzenie. Są to między innymi: Rectosol, Rectoset, Posterisan, Posterisan H, Hemarol, żele na bazie wyciagu z kasztanowca, objawy łagodzą także nasiadówki z kory dębu i rumianku. Należy jednak udać się do lekarza, chirurga, bądź chirurga - proktologa, który wykluczy inne schorzenia odbytu i jelita grubego i przepisze stosowną kurację. Tabletki antykoncepcyjne nie mają z opisanymi objawami nic wspólnego. Takie objawy pojawiają się w wyniku ubogiej w błonnik diety i częstych zaparć. Pozdrawiam serdecznie! Alina - studentka medycyny Odpowiedz Link Zgłoś
nigela Re: Hemoroidy 16.03.06, 14:22 ja tez doswiadczyalam kiedys tej watpliwie przyjemnej przypadlosci. niestety sa osoby z tendencja do powstawania hemoroidow i u takich osob czesto one powracaja. mnie bardzo pomogly czopki i masci,nalezy rowniez zadbac o odpowiednia diete, owoce, warzywa (chodzi o hmmm, jak to nazwac?.. miekki stolec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:05 Chyba jednak trochę mają wspólnego bo hemoroidy jakby nie było to nie co innego jak żylki odbytu, a żylaki mogą powodować skrzepy (zakrzepicę), a hormony znajdujące się w tabletkach antykoncepcyjnych mogą sprzyjać powstawaniu zakrzepicy. Niewątpliwie należy skontaktować się z lekarzem i ustalić przyczynę krwawienia, bo nie musi ono być związane z hemoroidami-jest wiele innych chorób, które mogą powodować takie objawy. Pozdrawiam. Nie mam nic wspólnego z medycyną, ale choroby żył nie są mi niestety obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oNA ReAlina.7 Anna IP: *.ipt.aol.com 17.03.06, 15:19 Droga Anno. Mam pytanie. Pracowałam przez pół roku bardzo ciężko. Podnosiłam ciężary. Harowałam jak wół. Czy przez to można się nabawić tego schorzenia? Dodam,że nie miałam krwawien, tylko wyskoczył mi jakby krwiak. dokładnie jak było opisywane w wyszukiwarce. Tak jakby jelito wyszło. Bolało przy siadaniu, oddawaniu stolca. Nie byłam u lekarza natomiast w aptece i kupiłam czopki. Przeszło po czopkach i teraz nie ma znaku. Boję się bardziej przec przy oddawaniu stolca teraz aby nie nawróciło. Co może być powodem nawrotów i co wnioskujesz z mojego opisu???Cyz to hermoroid? Czy mimo wszystko braku nawrotu powinnam się zgłosić do lekarza? Cyz może być to ginekolok? Do ogólnego troszke się wstydze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alina.anna.7 Re: ReAlina.7 Anna 17.03.06, 22:11 Witam! Proszę napisać na adres alina.anna.7@gazeta.pl, bądź podać swój adres, postaram się odpowiedzieć na pytania. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Hemoroidy 17.03.06, 13:10 Mój brat wyleczył hemoroidy niczym innym jak tylko własnym moczem. Tanio a przede wszystkim skutecznie. Prosze sie nie śmiać urynoterapia jest znana od wieków. Ja wyleczyłam sobie brodawki płaskie na twarzy. Krem, który kupiłam za 50 zł. tylko wypalił mi skórę. spróbuj a się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:12 A jak smarować tym moczem. Jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek moje hemoroidy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:37 No cóż - ze mną było tak - zawsze dobrze się odżywiałam, codzienne wizyty w toalecie, wzorcowa przemiana materii. Wtedy w moim życiu pojawiły się pigułki antykoncepcyjne, oczywiście zanim je łyknęłam przeszłam odpowiednie badania, po około 1 miesiącu pojawiły się hemoroidy - w życiu się czegoś takiego nie spodziewałam. Ponieważ wolę od razu pozbyć się problemu niż się męczyć, poleciałam do proktologa, pierwsze o co zapytał to czy zażywam tabletki antykoncepcyjne, od razu kazał mi je odstawić. Ale ja oczywiście stwierdziłam , że chyba mu odbiło, poszłam do Pani doktor ginekolog ta mnie uspokoiła, że to nie ma związku i ja głupia uwierzyłam. Męczyłam się jeszcze 9 długich miesięcy, a mam dopiero 22 lata i jak już zwiedziłam większośc proktologów w mieście, wydałam kupę kasy na leki i wizyty, a ból z każdym dniem stawał się intensywniejszy i dosłownie ryczeć mi się chciało jak miałam iść do toalety, przemyślałam zalecenia proktologów i z bólem serca, ale odstawiłam pigułki. Może według Was to nie ma związku, ale po jakimś miesiącu z radością siadałam na toaletę, zmieniłam metodę antykoncepcji, znalazłam normalną Pania ginekolog i teraz mija juz 4 miesiąc i nie pamiętam co to hemoroidy - odpukać. Mam świadomość, że mogą wrócić, ale nie mogę sobie darować , że wcześniej tego nie zrobiłam. Pigułki nie są polecane dla osób z problemami żylnymi, a przecież hemoroid to nic innego jak zylak. Trzymaj się ciepło, będzie dobrze, ale koniecznie odwiedź proktologa - to przecież nic strasznego i nie kombinuj na własną rękę, bo to nie ma sensu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:05 Wiecie co? Poszlam do apteki i kobieta tam zaproponowala mi hemorol. Swietna sprawa. To jakies ziolowe czopki. Wczoraj zaaplikowalam sobie jeden i dzisiaj juz normalnie moge sie zalatwiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:55 Tak - na ile - 3-4 dni? Nie lekceważ tego naprawdę, po co sie męczyć - lekarz nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś