Dodaj do ulubionych

pytanie o "otoczkę" tabletki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:15

Pytanie moze troche dizwne ale prosze o powazne odp

Mam problem z przyjmowaniem tabletek - nawet tak malutkiej jak aty

ten moj dziwny sposób brania polegan na tym ze tabletka na pare
sekund zatrzymuje sie na jezyku ( dizś nawet czułam ..prawdopodbnie jej smak)
czy ona moze ulec rozpuszczeniu na tyle że bedzie nieskuteczna (
Jestem przy pierwszym w życiu listku)
czy taki dziwaczny sposób brania jest niewlaściwy dodam ,że zawsze
popijam woda - szklanka czystej wody

( ta,,,tak mi sie nasuneło ze moze powinnam zamiast ...to szklankę
wody ..smile.ale poprsoze o odp)
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:18
      bardzo oryginalna schiza, tego jeszcze nie było
    • Gość: bartkówna Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:31

smile e..mam jeszcze troche dystansu do siebie shizujacej

ale przyjmowanie tabletek zawsze było trudnoscią - ale ten moj sposob
      brania byl do przyjecia..ale w tym wypadku ??
      czytalam ze te substancje wlaściwe sa powlekane czymś tam...czyli co
      ..jeśli sie cokowiek rozpuści to ta substanacja pomocnicza z otoczki ???
      • kamyszkasia Re: pytanie o "otoczkę" tabletki 13.04.06, 22:55
        Masz rację. To co czujesz na języku to otoczka. Ale nie martw się, ona nie
        rozpuści się tam w całości a tym bardziej nie dojdzie do uwolnienia substancji
        czynnej.
        • Gość: bartkówna Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:07

biore Yasmi - to pierwsze takze nie mam porownania

wiem sprawa - absurdalna ale dla mnie to problem
          • Gość: zuza Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:18
            skoro wiesz, ze absurdalna - to wyluzuj
            albo uwierzysz, ze nic sie nie stanie, albo bedziesz dalej brnęła w schizę
            pewnie nie uwierzysz, co?
    • nat.alka Re: pytanie o "otoczkę" tabletki 13.04.06, 22:55
      A jakie tabletki bierzesz? Bogatego doświadczenia nie mam, ale pamiętam, ze
      przyjmowany Cilest takiej otoczki nie posiadał, od dłuższego czasu przyjmuję
      Rigevidon, który ma otoczkę. Może zmienić właśnie na takie, które mają "śliską"
      otoczkę - łatwiej będzie przełknąć.
      To co mi jeszcze przychodzi do głowy to przed połknieciem nabrać trochę wody do
      buzi i wtedy połykać, poza tym bez schiz, parę sekund tabletki na języku nie
      wpływa nijak na jej skuteczność wink
      • elfia4 Re: pytanie o "otoczkę" tabletki 16.04.06, 00:22
        jeśli to yasmin, to powinna mieć otoczkę. Inne tego koncernu ją mają i są
        bardzo małe. Mam koleżankę która zawsze lekko ssała słodkawą otoczkę z takiej
        tabletki(też taki schizsmile))
    • m_marta_m Re: pytanie o "otoczkę" tabletki 13.04.06, 23:14
      znam kilka osób dla których połykanie jakichkolwiek tabletek to
      mały "koszmarek" smile ale Twoje pytanie jest pioronujące wink
      masz ją przecież na języku zaledwie kilka sekund,
      nieskuteczna będzie jak potrzymasz ją do całkowitego rozpuszczenie (możliwe?) a
      potem wyplujesz smile
      • Gość: K Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:44
        Nie schizuj. Nawet jakby się cała tabletka rozpuściła w ustach, to potem i tak
        trafi dalej... no chyba, że ją wyplujesz...
    • Gość: ja Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 14:15
      Bozszsz....a co maja powiedziec osoby,ktore ,musza polykac tabletki wielkosci
      piecdziesiecio groszowki...
    • Gość: bartkówna Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:10

reasumujać - nawet jeśli w skutek moich trudności z zażywwaniem
      ..zatrzyma się na skunde na języku lub też na podniebieniu i zaraz potem popije
      wodą ( czysta miner) to nie ma najmniejszego problemu ???

kazdego wieczoru powtarzam sobie - bedzie bez kłopotu a tu sad znów to
      samo
      czyli - biore codzień co do minuty ale zdarzają mi sie te problemy
      ...ale rozumiem ze to nie zmeisjza nic z tej polu 99% zabezpieczenia ?
      • Gość: ja Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:13
        reasumując - wyluzuj, nie masz sie czym stresowac
    • Gość: tunia Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.kablowka.waw.pl 15.04.06, 22:55
      bez obaw w buzi jest błona śluzowa, a to właśnie przez nia wchłania sie
      tabletka, zapytaj gina, jak masz problemy żoładkowe, to mozesz przyjac taką
      tabl.dopochwowo-zadziała tak samo smiletam też się wchłonie przez błonę śluzową...
      • Gość: agusia_1988 Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:38
        tab anty zawsze popijalam, moj chlopak sie zdiwil ze taka tabletke popijam
        plynem, wkoncu zaczelam na sucho polykac, to mialam zas wrazenie ze utknela mi
        w gardle i dopiero musialam sie napic.diane 35 i yasmin tak polykalam ,
        ewentualnie napilam sie troche plynu, ale cilest nie jest wygodny(jestem przy 2
        tab) do polniecia, gdy dalam go na jezyk to poczulam slodycz a pozniej gorycz i
        mnie zatrzeslo ze musze popijac te tabletki.

a co do tabletki wielkosci 50 groszowki, to stosowalam amotaks i nie jest super
        w polykaniu, jest bardzo okropny a najbardziej w momencie kiedy masz zamalo
        wody i przekonujesz sie o tym w momencie kiedy wiesz ze jej nie popijesz a ona
        sie rozpusci, po tym to mnie dopiero zatrzeslo.
        • Gość: ja Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:07
          dcziewczyno, czy to wiesz, ze piszesz calkowicie bez sensu? pytanie dotyczy
          czegos innego, a ty piszesz co i jak polykalas.. a KOGO TO OBCHODZI?????????
          albo odpowiadaj na pytanie Z SENSEM albo wcale nie zabieraj glosu!!!!!!!!!!!!

• Gość: K Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:02
            Wiesz, jeżeli tak trudno połyka Ci się tabletką, to może spróbuj kłaść ją na
            języku, po czym popijaj abrdzo dużą ilością wody. Powinno pomóc.
      • Gość: gola Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:20
        jaaaasne, dopochwowa tabletka anykoncepcyjna,haha...moze jeszcze bierzesz tak
        caly listek i skutkuje?smile
        • Gość: K Re: pytanie o "otoczkę" tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:34
          Tabletki anty nie są dopochwowe, tylko doustne, radze się douczyć.
    • Gość: annawanna moj sposob - polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:17
      raz jak popijalam, tabletka wpadla mi podczas popijania do butelki i od tamtego
      czasu mam schize, ze znow mi gdzies wpadnie, np. do kartonu z sokiem ;P wink
      zmienilam wiec kolejnasc: najpierw lyk picia do dzioba i dopiero wtedy wkladam
      tabletke i polykam razem z tym piciem, ktore mam juz w buzi i potem dalej
      popijam wink pozdrawiam wielkanocnie! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka