mycha1812 04.06.06, 20:34 Poradźcie jakim sposobem najlepiej ją usunąć ? Mam bardzo dużą nadżerkę od kilki już lat , jestem po trzech porodach i nadeszła pora , żeby ją usunąć . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Nadżerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:38 mycha1812 napisała: > Poradźcie jakim sposobem najlepiej ją usunąć ? a moze omówisz to ze swoim ginekologiem? a jesli wrzucisz do wyszukiwarki to tyle samo bedzie za wypalaniem, co i za wymrażaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nadżerka IP: *.autocom.pl 04.06.06, 21:32 A właściwie dlaczego chcesz ją usuwać? Masz zły wynik cytologii i/lub kolposkopii? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1812 Re: Nadżerka 04.06.06, 23:21 jak byłam w ciąży to miałam III stopień jakoś to przeleczyłam do II jest ponoć bardzo duża więc chyba nie ma na co czekać , teraz czekam na wynik badania cyt. o metodzie jeszcze z gin. nie rozmawiałam chciałam zbadać temat na forum najpierw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nadżerka IP: *.sieci.fonet.pl 05.06.06, 12:33 3 stopień czego? czystości pochwy? cytologii? Odpowiedz Link Zgłoś
sea80 Re: Nadżerka 05.06.06, 07:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30259&w=25957600 Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1812 Re: Nadżerka 05.06.06, 22:50 poczytałąm troche o ( oszustach ) byłam na konsultacji u 2 lekarzy i oboje twierdzą , żew jest bardzo duża teraz dostałam na przeleczenie Polseptol i też mam dylematn czy to brać zaznaczałam lekarzowi , że karmię piersią a w ulotce jak byk naopisane jest ,że nie wolno stosować przy karmieniu i bądź tu mądra i pisz wiersze i nie wiem co mam teraz zrobić , narazie mam okres cvzekam na koniec i zastanowie sie co dalej co radzicie brać lek czy nie bo już mam mentlik w głowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga mycha poskładajmy do kupy 05.06.06, 23:17 masz nadżerkę, jest duża, i karmisz piersią - jaką masz wobec tego grupę cytologii? i czy wiesz że bywa ona nie miarodajna w gdy karmisz piersią? W jakim wieku jest twoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Nadżerka IP: *.aster.pl 06.06.06, 12:22 Mnie lekarka polecała metode LEEP. Jest podobno bardziej dokładna niz tradycyjne wymrażanie ciekłym azotem. Dodatkowo mam pękniętą szyjke, więc założy mi na to jakąś pętelkę. Nie wiem czy się zdecyduję. Dziś odbieram wynik cytologii i od niego będzie zależało dalsze leczenie. Boje sie trochę że to jakies naciągactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Nadżerka 06.06.06, 13:01 tak jak mówisz - wszystko zależy od wyniku cytologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nadżerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:08 Cytologia jest niewystarczajaca,przy leczeniu nadzerki konieczna jest kolposkopia i na jej podstawie mozna dopiero rozmawiac o usuwaniu nadzerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nadżerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:09 Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=42031167 Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1812 Re: Nadżerka 06.06.06, 23:10 moje maleństwo ma 6,5 m-ca , czekam na wynik cytologii . Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Nadżerka 07.06.06, 00:01 tak jak napisała ewa - przed podjęciem decyzji o ewentualnym usuwaniu nadżerki dobrze by bylo do kompletu zrobić i kolposkopię, a cytologia przy karmienu może być niemiarodajna Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1812 Re: Nadżerka 07.06.06, 00:13 dzieki za rady zapytam o to badanie na wizycie u gin jestem ciekawa co powie , pozdrawiam pa . Odpowiedz Link Zgłoś
netus81 Re: Nadżerka 07.06.06, 00:26 może dziwne ,że pytam, ale chodze do gina regularnie a nie miałam kolposkopi? na czym polega to badanie, czy powinien mi je zrobić? proszę o info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nadżerka IP: *.sieci.fonet.pl 07.06.06, 21:19 kolposkopia wpisz w wyszukiwarkę forumową - jest też przyszpilony na górze link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniazabka Re: Nadżerka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 20:57 ja tez mam nadzerke.lekarz powiedzial ze jest mala. powiedzial tez ze skoro jestem mloda to bez sensu jest wypalanie badz wymrazanie.przepisal mi lek o nazwie solcogyn.taka mala fiolka kilka mililitrow jest na 2 aplikacje.nie mialam jeszcze zadnej bo stosuje sie go po miesiaczce, ale wiem ze skueczny, bo zasiegnelam jezyka. moze warto zapytac lekarza o ten preparat.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś