Dodaj do ulubionych

Dobry Ginekolog i jaka wkładka/spirala? Tania Wawa

IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.07.06, 21:18
mam pilne pytanie,bo wlasnie zacząl mi sie okres.potrzebuje dobrego
ginekologa,bo chyba na takiego nie trafilam.mam juz dziecko,chce wkladke,bo
tabletki odpadają i inne hormony. potrzebuje nie takiej za 1000zl,sporo
tańszej,ale slyszalam,ze te za 200zl są niepewnesadchyba,że ginekolog chial
zarobic na droższej, bo inny w Luxmedzie,z 80-letni polecal za 250zl z
zalożeniem.
Poradźcie czy cena ma jakieś znaczenie i na jakiej zasadzie sie dobiera
wkladki?tak po prostu bez badań?ide,lekarz ma kilka,wybiera i mi zaklada??

Mam 3 dni na podjecie decyzji,albo męki kolejny miesiąc ...mam obfity okres
trwa 7 dni,najgorsze są pierwsze 2 dni-slyszalam,ze to ma znaczenie przy
wyborze

Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: pamana Re: Dobry Ginekolog i jaka wkładka/spirala? Tania IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.07.06, 21:37
      przy obfitych okresach nie zaleca sie zwyklej miedzianej wkladki bo zazwyczaj
      wkladki poowduje wydluzenie i obfitosc okresu .
      ew, mirena hormonalna za ok 700.

zalozenie jest refundowane.
      ja mam miedziana za 100.

to nie polecanie to bzdura.

dobiera lekarz ,kupujesz sama.
      p.
      • Gość: Anka no wlasnie a IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.07.06, 21:50
        ginekolog powiedzial ze powinnam miec ta za 1000 przy moim okresie a jak
        powiedzialam ze za drogo,to ze moge w sumie inną, wiec jak moge czy nie
        moge......bez sensu,dlatego szukam normalnego lekarza,ktory doradzi fachowo,a
        nie co taniej,najwyzej bede uzywala gumek,jak musze miec taką za 1000zl. nie
        moge miec obfitszej miesiączki bo nie wstane z kiblasad i dlużej niz moje 7
        dni?uncertain

macie dobrych lekarzy w warszawie?dajcie adres i telefon....
        • a.kopiko1 Re: no wlasnie a 27.07.06, 23:25
          Ja mam zwykła miedzianą - Nova T. Kupiłam za ok. 35zł plus założenie, więc
          razem ok. 300zł. Na stronie mireny znalałam listę ginekologów, którzy
          specjalizują się w zakładaniu spiralek i zadzwoniłam i pani powiedziała, że nie
          tylko mireny, ale te zwykłe też zakładają. Wejdź sobie na stronę www.mirena.pl i
          tam znajdź sobie listę. Z Warszawy jesteś? Jeśli tak, to polecę Ci jedną panią
          ginekolog.
          Ja miałam bardzo bolesne miesiączki, wkładka złagodziła te objawy. Jestem
          zadowolona.
    • mandy5 Re: Dobry Ginekolog i jaka wkładka/spirala? Tania 28.07.06, 16:32
      Jeśli masz obfite @, a zdecydujesz się na miedzianą ( ja też ją mam już 3
      lata) - weź pod uwagę, że miesiączki będą bardziej obfite, niekoniecznie
      dłuższe, ale napewno bardziej obfite. Moja również była obfita i długa tak jak
      twoja. Teraz jest jeszcze bardziej obfita, ale dalej trwa 7 dni. Najgorzej jest
      pierwsze 3 dni. Najgrubszy rozmiarowo tampon+podpaska starcza ledwie na
      godzinę. Ale nie narzekam. Jestem zadowolona z wkładki i napewno wymienię ją na
      nową.
      Chcesz założyć wkładkę, ok. Najpierw przede wszystkim zrób usg z określeniem
      wymiarów twojej macicy!!! To w pierwszej kolejności powinnaś wykonać. Potem do
      ginka, żeby dopasował ci rozmiar wkładki. Albo ci takową da, albo każe kupić w
      aptece. ( Ja sobie kupowałam sama) Potem umawiasz się na wizytę i zakładasz.
      Najlepiej w ostatnich dniach okresu. Następnie po kilku dniach zgłaszasz się na
      kontorlne usg, a lekarz sprawdza czy skrzydełka są prawidłowo rozłożone, nitki
      ok itd. Następna wizyta po miesiączce - koniecznie, a potem jeśli będziesz
      mogła sama sprawdzić nitki wizyta dopiero za jakieś pół roku. Jeśli lekarz
      proponuje ci założenie wkładki nie znając wcześniej wymiarów macicy - byłabym
      ostrożna. Źle dobrana wkładka, albo wypadnie, albo obsunie się no i problem
      gotowy - tak mówi mój lekarz.
      Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka