Dodaj do ulubionych

chcę dzidziusia!

18.08.06, 19:01
Dziewczyny oczekuję Waszej pomocy!
Jakieś 2 tyg temu zaczeła krawawić mi nadżerka i dostałam stanu
zapalnego.Ginekolog zapisał mi Albothyl, który przyjmowałam 6 dni. W tym
czasie ok 4-5 dnia dawkowania leku powinnam dostać okres.Nie dostałam! W
ciąży nie jestem bo zrobiłam sobie IPC z moczu(wynik ujemny). Dzis byłam znów
u gina i okazało się,że cały czas krwawi mi nadżerka, mam jeszcze lekki stan
zapalny oraz upławy(to stwierdziłam wcześniej) zrobił mi usg i okazało się,że
jeden jajnik jest powiększony i " drobnotorbielkowaty".Zapisał mi Betadine i
na wywołanie miesiączki Provera. Dodam,że staramy się od 2 cykli o dzidzię z
mizernym skutkiem. Boję się,że to leczenie będzie się ciągło w
nieskończoność.A ja chcę tylko malutką istotkę. Dziewczyny doradzcie mi?
(pocieszcie)
Obserwuj wątek
    • lola1231 Re: chcę dzidziusia! 18.08.06, 19:19
      laseczka, nei przejmuj się nic- to dopiero 2 cykle! będiesz zdrowa i będziesz
      miala piękną dzidzię!!!! wspomnisz moje słowa! popatrz na mnie - ja też bym
      chciałą ale nie mogę mieć, bo tak mało zarabiam ze mnie nie było by stać na
      utrzymanie maleństwa sad
      • Gość: eriga Re: chcę dzidziusia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:25
        Nie martw się mnie też się od razu nie udało. I nie denerwuj się bo stres w tym
        przypadku nie jest wskazany.
        • piechcia5 Re: chcę dzidziusia! 18.08.06, 19:35
          Chodzi mi raczej o te stany zapalne i nadżerkę, czy to nie wpłynie w jakiś
          sposób na płodność. A co do kasy to wcale nie zarabiam dużo ale marzę o dzidzi
          mimo wszystko.
          • Gość: agunia26 Re: chcę dzidziusia! IP: *.cable.satra.pl 18.08.06, 22:13
            Stany zapalne pochwy wplywaja na plodnosc. Tzn bakterie wywolujace stan zapalny
            utrudniaja penetracje plemnikom a tym samym zmniejszaja szanse na ciaze.
            Proponuje najpierw zadbac o wlasne zdrowie, wyleczyc wszystkie patologiczne
            zmiany, bo w ciazy to niezmiernie wazne.
            • Gość: maja Re: chcę dzidziusia! IP: *.chello.pl 18.08.06, 23:49
              Dobrze to by było się dokładnie przebadać tzn zrobić wymaz z pochwy na
              ewentualne bakterie a nie leczyć w ciemno,po drugie dokładnie spr przed ciążą
              ewentualną jajniki --usg dopochwowe
              oraz zbadać gruntownie tarczycę tzn TSH ,ft 4 i ft 3 oraz usg i przeciwciała
              tarczycowe ,Jesli TSH będzie większe niż 3 radze isć do db endo.Generalnie
              morfologia podstawowa,spr sobie dokładnie zęby etc ,trzeba planować z głową i
              rozsądnie
              • Gość: majka Re: chcę dzidziusia! IP: *.chello.pl 18.08.06, 23:50
                Wyeliminowano Ci PCO ,enomteriozę,spr Ci przeciwciała tarczycowe TG I TPO?
                Spr Ci poziom prolaktyny etc?Zanim zacznie się leki na wywoływanie okresu i
                inne tego typu rzeczy brać WArto się skontrolować
                • Gość: piechcia5 Re: chcę dzidziusia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 07:11
                  Nic mi nie sprawdził, wogóle ten lekarz jakiś dziwny jest. Mieszkam w małej
                  miejscowości i nie mam wyboru. Te dopochwowe zaczęłam już brać ale na wywołanie
                  jakoś się boję.Poczekam jeszcze może sama przyjdzie. A usg dopochowowe miałam
                  robione, jeden jajnik jest powiększony i ma jakieś torbielki! Czy mam wziąść te
                  hormony na wywołanie czy nie?
                  • tekla12 Re: chcę dzidziusia! 19.08.06, 10:30
                    Provera to progesteron, wywoła @ i pomoże wchłonąć się torbielkom, nie ma się
                    czego bać. Wylecz koniecznie stan zapalny, bo to nie tylko utrudnia zajście w
                    ciążę ale może być powodem poronienia.
                    • Gość: piechcia5 Re: chcę dzidziusia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:53
                      tylko mam problem bo lekarz zapisal mi 2 razy dziennie po 1 taletce przez 5
                      dni która ma 10mg a na ulotce jest napisane ze dawka dzienna od 5-10mg, co
                      teraz?
    • tatian_a Re: chcę dzidziusia! 19.08.06, 13:48
      musisz koniecznie wyleczyć nadżerkę,tylko nie daj się namówić na wypalanie albo
      leczenie kwasami.Dla kobiety nie rodzącej najlepszym sposobem jest krioterapia
      czyli wymrażanie,bezbolesny zabieg trwający ok 10 minut.Jedyny dyskomfort to
      długo utrzymujące się i bardzo obfite upławy.Tak jak radzą dziewczyny zrób
      wymaz na obecność bakterii bo może będzie potrzebny antybiotyk.Jak wszystko
      wyleczysz to będziesz mogła spokojnie starać się o dzidziusia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka