IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 16:02
Kupilam tampony Bella Regular. Moje pierwsze próby zakończkone porażką. Czy
regular to za duży rozmiar dla mnie? Wchodzi ok 1 cm i dalej nie idzie. Czuję
ból. Wszystko robię na pełnym luzie, więc na pewno nie zaciskam mięśni wink Ale
one nie wchodzą dalej. Wina rozmiaru czy moja? Ehh i znowu muszę meczyc sie z
podpaskami.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Tampony 29.08.06, 16:07
      pewnie źle wkładasz, najlepiej na leżąco na plecach i unieść wtedy buodra.
    • 5_monika Re: Tampony 29.08.06, 16:08
      unieść biodra oczywiście smile
    • lilith76 Re: Tampony 29.08.06, 16:11
      Jeśli zaczynasz dopiero z tamponami, to kupuj najmniejsze "Mini".
      Nie wkładaj do góry (równolegle do kręgosłupa), tylko pod skosem (zobacz w ulotce, że pochwa idzie właśnie takim skosem do góry). Po jakiś czasie sama wsuwając wyczujesz jak najlepiej się wsuwa.
      Wsuń stojąc ile mozesz, a potem ukucnij i ciężarem ciała nasuń je na tampon. Na początku wyczuwa się opór, potem on puszcza.

Sorry za taki inżynierski opis, ale mnie też to zajęło kilka sztuk zanim doszłam do wprawy. Pierwszy zakładałam 1,5 godziny...

Tylko wspomnę, że skubaniec potrafił uciec palcom u ustawić się "w poprzek" wink
      • Gość: Marta Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 16:59
        Hm, dzieki za rady. W paczce było ich 16. Obecnie zostało 8 z czego żadnego
        jeszcze nie założyłam wink
        • Gość: nika Re: Tampony IP: 213.199.207.* 29.08.06, 17:15
          Moja kolezanka ma ten sam problem...... 2 lata się męczy żeby wsadzić to
          chlerstwo i nicwinkTakże nie jesteś sama. Zresztą początki są zawsze trudne. Może
          powinnaś uzyć srodka nawilzającego, sa takie specjalne preparaty ułatwiające
          aplikacje tamponu. Pozdrawiam i zycze cierpliwościwink
          • Gość: K Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 17:30
            Kup tampony Tampax Compact, mają aplikator i abrdzo łatwo zakłada je się. I na
            początek najmniejszy rozmiar, potem możesz używaćź nawet super plus. smile
    • agmalina Re: Tampony 29.08.06, 18:49
      Kup tampony z aplikatorem. Instrukcja jest na ulotce a aplikacja jest bajecznie
      prosta! Powodzenia!
      • Gość: Marta Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:06
        Za radą położyłam się i wszedł już troszeczkę głębiej ale dalej nie pójdzie. Po
        kazdej probie przez chwileczkę mnie tak jakby piecze z podraznienia ale od razu
        mija. Ale zaden nie wszedl i koniec kropka. Zostało mi 4 tampony. Prędzej mi
        sie ten okres skończy niż jakiegoś założę. A ten aplikator to co to za cudo? Na
        czym ma polegać jego ułatwienie aplikacji? wink Matko, ja jestem sto lat za
        Murzynami wink
        • lilith76 Re: Tampony 30.08.06, 09:00
          Próbuj zakładać tampon gdy masz duże krwawienie. Nie średnie, czy małe. Może teraz już jest tam za sucho.
          Ja czasami już 3 dnia mam krwawienie takie, że musiałabym trzymać tampon z 8 godzin, a wyjmowanie piecze.
        • adudi Re: Tampony 30.08.06, 09:34
          kup z tampaxy z aplikatorem, nawet bez okresu wejdasmile na poczatku tez mialam
          problemy... wieki temu to bylosmile, po 2 probach poddalam sie, ale kolejan z a
          pliakotrem to rewelacja, czysto i sprawniesmile a mini to wejdzie kiedy tylko
          chceszsmile przeczytaj intrukscje. wsuwasz caly w takiej rurce, a potem srodkowa
          rurke pchasz do srodka, wypycha ona tampon do srodka pochwy i juz. rurki
          wyjmujesz! ale to oczywistesmile. zostaje na zewnatrz sznureczek...... juz chyba
          bardziej obrazowo sie nei dasmile
          • Gość: Marta Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:09
            Dzięki, bardzo obrazowo smile Tylko mam wrażenie że skoro nie radzę sobie z
            tamponem to ta rurka chyba będzie jeszcze trudniejsza do włożenia?

Co do suchości to mam dopiero drugi dzień (okres mam ok. 5 dni) Wstałam rano,
            popatrzyłam na te 3 ostatnie tampony i założyłam póki co podpaskę, żeby nie
            psuc sobie humoru od rana smile Wieczorem idę na lodowisko, ale wątpię żebym do
            tego czasu sobie poradziła.
            • Gość: Marta Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:14
              EDIT: po porannym prysznicu postanowilam sprobowac jeszcze raz, starałam
              się "pchać" go bardziej do tyłu - wszedł ponad połowę i.. koniec. Myślałam że
              chyba po prostu trafiam w ściankę pochwy więc próbowałam różnie zmienić eee
              kąt - i tak nie wchodzi dalej, tak jakbym zawsze trafiała na ściankę ;|

Czuję się jak jakaś upośledzona, tymbardziej jak pomyślę że moja koleżanka
              odkąd dostała pierwszy okres w wieku 13 lat od początku zakładała tampony,
              nigdy podpaski wink
              • m_marta_m Re: Tampony 30.08.06, 11:41
                nie wkładaj go zupełnie pionowo, ani poziomo, tylko jak lilith wyżej pisała -
                pod takim jakby lekkim skosem
    • Gość: Aga Re: Tampony IP: 82.177.97.* 30.08.06, 09:21
      Na pierwszy raz polecam albo Tampaksy z aplikatorem albo OB z tą powłoczką
      silk.Oczywiście w wersji mini. Ja zaczynałam od Tampaksów.Ale OB też bardzo
      łatwo wsunąc.Pozrdawiam
    • Gość: K Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:37
      Aplikator jest bardzo śliski, więc łatwo wchodzi i naprawdę ułatwia zakładnie.
      Idź szybko do sklepu, najlepiej po Tampaxy Compact i zobaczysz, jakie to łatwe.
      Ja tez tamponów zaczęłam użyać w wieku 13 lat i używałam wszystkich rozmiarów.
    • Gość: Marta Re: Tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:35
      Ostatni z paczki (16!) wszedł w końcu cały, nie wiedzialam jak daleko go
      popchnąć, ale póki co nie czuję go więc chyba wszystko jest w porządku smile
      Udało mi się dopiero wtedy gdy usiadłam wygodnie na ubikacji i jedną nogę
      podkurczyłam stawiając stope na desce smile Tylko w miejscach poza domem nie
      bardzo bede mogla stosowac taka technike, ale poki co najwazniejsze ze chociaz
      raz juz wszedl, skubany smile

I tak sie wybiore bo Tampaxy dzisiaj.
      • lilith76 Re: Tampony 30.08.06, 15:48
        No i fajnie smile
      • cza_arna Re: Tampony 30.08.06, 18:38
        Kup sobie jakiś żel nawilżający, np. Intimel, nie będziesz musieć robić takich
        akrobacji, tampon wejdzie jak po maśle smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka