Dodaj do ulubionych

bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:25
Może głupie pytanie i panikuję - ale od 2 miesięcy non stop boli mnie krzyż.
Na początku myślałam że po prostu zaziębiłam się pływając w morzu, ale ...
ból nie ustaje, a ja przytyłam 4 kg. Biorę tabletki anty (microgynon), piersi
są dziwnie nabrzmiałe a brzuch rośnie.. hmm indifferent Brałam ostatnio antybiotyk
(równocześnie w pierwszym tygodniu) czy ma to wpływ na działanie tabletek?
Uspokójcie mnie, mam nadzieje ze to chore wymysły!
A może kupić test ciążowy? właśnie mam pierwszy dzień 7dniowej przerwy, kiedy
powinnam go zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: sisi Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:58
      proooszę !
    • Gość: Majka Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:31
      To od 2 miesięcy nie możesz testu zrobić? Pierwsze słysze aby już po 2
      miesiącach rósł brzuch i przytyło sie 4 kg. Najczęściej jeszcze nic nie widać.
      Zrobić test wszystko jedno kiedy.
    • aleksandra1977 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 11.09.06, 22:36
      zrob test jak najszybciej. Branie tabletek anty, gdyby okazalo sie, ze jestes w
      ciazy, szkodzi rozwijajacemu sie plodowi.
      • aleksandra1977 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 11.09.06, 22:36
        a co z miesiaczka przez te 2 miesiace?
        • Gość: Majka Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:39
          No jak bierze tabletki to ma pewnie krwawienie z odstawienia. Chyba nikt nie
          jest tak nierozgarnięty aby nie zauważyć braku krwawienia przez 2 miesiące (?)
          • Gość: sisi Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:16
            Tak, w zeszłym miesiącu miałam okres wink teraz powinien wystapić w czwartek, ale
            przy tabletkach wiadomo że to nie jest taki prawdziwy okres wiec nie mam do
            niego 100% zaufania...
            • aleksandra1977 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 12:08
              jesli bralas tabletki prawidlowo, to nie powinnas byc w ciazy.
              Zrob test zamiast gdybac na forum. Sa testy, ktore wykaza juz 6 dniowa ciaze
              (np. pre-test), cena ok. 12 zl.
    • maialina1 twoje objawy 12.09.06, 09:18
      Tycie i rosniecie brzucha to nie sa objawy 2-miesiecznej ciazy!!!
      A krzyz to boli dopiero w 8 i 9 miesiacu, z przeciazenia!!
      Objawy ktore tu wypisalas nie maja zadnego zwiazku z twoja ewentualna ciaza,
      poniewaz na tym etapie to w wiekszosc przypadkow prtzebiega ona jeszcze bezobjawowo.
      Poza tym jesli mialas okres, to w ciazy nie jestes. Proste jak drut.
      • diastema Re: twoje objawy 12.09.06, 09:52
        Krwawienie ktore zauwazaja kobiety bedace w ciazy a niewiedzace o tym nie jest
        miesiaczka a krwawieniem podczas implantacji jaja. Dlatego krwawienie nie jest
        podstawowym czynnikiem branym podczas wykluczania ciazy.
        • maialina1 Re: twoje objawy 12.09.06, 10:01
          Krwawienie "implantacyjne" to raczej rzadkosc (mimo ze tu na forum slyszy sie o
          tym wyjatkowo czesto - ale nic dziwnego, na forum sie pisze kiedy ma sie jakis
          problem, stad to zageszczenie krwawiacych przyszlych mam), poza tym nawet jesli
          wystapi to bez problemu mozna je odroznic od zwyklej miesiaczki.
          • diastema Re: twoje objawy 12.09.06, 10:43
            MOje wszystkie kumpele mialy takie krwawienia, znam takie co 3 miesiace nie
            wiedzialy ze sa w ciazy, zreszta na medycynie ucza ze to wcale nie rzadkosc smile
            • maialina1 Re: twoje objawy 12.09.06, 11:06
              No patrz, a moje wszystkie kumpele, oraz kuzynki (ja mam 26 lat, i jestem
              ostatnia z calego towarzystwa ktora jeszcze nie ma dzieci) od razu wiedzialy ze
              sa w ciazy, bo po prostu nie bylo zadnej krwi.
              • diastema Re: twoje objawy 12.09.06, 15:49
                widac medycyna klamie big_grin
    • lilith76 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 09:29
      Dla spokoju zrób test ciążowy.
      Czasami dobrze wydane 10 złotych działa cuda smile
      • maialina1 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 09:30
        11 i piecdziesiat groszy smile)
        • maialina1 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 09:31
          A pani z apteki zaraz poleci "ten lepszy", z 22,50 smile)
          • lilith76 Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 10:38
            Ja ostatnio kupiłam za 8 zeta, ale pokazał wynik... błędny, czyli żadnej kreski wink
    • diastema Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? 12.09.06, 09:50
      Ulotki nie czytalas? Niektore antybiotyki zmniejszaja dzialanie tabletek, wiec
      test ciazowy wskazany.
    • Gość: ^^" Re: bóle krzyża - czy to może być ojaw ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:11
      lepiej pomartw się tym bólem krzyża bo może byc niewesoło... a konkretnie takie
      są początkowe objawy dyskopatii-bardzo niewdzęczny uraz kregosłupa na całe życie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka