Gość: ewerestka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 07:20 Biore antykoncepcje, w 5 dniu przerwy miedzy opakowaniami..największy pechrzyk mial 17 (w jednym ) i 16 w drugim...czy to narmalne wymiary ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 07:21 mm - ocywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: pęcherzyki 14.09.06, 10:13 jesli bierzesz antykoncepcje, to nie powinno byc owulacji... o jakich pecherzykach piszesz? Graffa? na jajnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:28 tak i o ich wymiarach Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pęcherzyki 14.09.06, 15:36 To średniej wielkości pęcherzyki. Pewnie brakuje im kilku dni do pęknięcia. Wystarczy zapomnieć jednej z pierwszych pigułek kolejnego opakowania i owulacja gotowa. Ten wątek będę wklejać panienkom, ktore twierdzą, że jest się zabepieczoną w przerwie siedmiodniowej nawet jeśli już się nie zacznie kolejnego opakowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewersetka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 07:44 co to mzoe zanczyć ? a jakie powonny być normalne wymiary i czy w takim razie to może świadczyć o tym ze jst ryzyko wystapienia owulacji ..to był 5 dzień przerwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pęcherzyki 15.09.06, 09:23 Podobno pęcherzyk Graafa może urosnąć do 25 mm. Tak, to oznacza ryzyko wystąpienia owulacji jeśli przedłużysz przerwę pomiędzy opakowaniami. Wtedy zapomnienie 1-2 pierwszych pigułek, to już nieszczęście. Rozpoczęcie kolejnego opakowania wstrzymuje rozwój pęcherzyka. To są koszty finansowe, ale ja zrobiłabym jeszcze jedno usg w pierwszym tygodniu nowego opakowania i sprawdziła jak wygląda pęcherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:06 USG dopochwoe wykonalam w 5 dniu przerwy...i juz 6 dnia zielam tabletkę ... uważasz ze wartoby było, pojsc np. w przyszłym tygodniu i zobaczyc czy nie urosły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:15 pytam czy ...w moim wypadku jest jakeis podejrzenie ..czy tak mzoemy rozwazac ze precherzyki rosna mimo ...zazywania anty i czy wartos isc do lekarza zeby sie otym przekonac ..np w przyszłym tygodniu przy 5 /6 tabletce? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pęcherzyki 15.09.06, 13:23 Ja pracuję, nie jestem non-stop on-line Wydaje mi się, że po to się tyle trąbi o nieprzedłużaniu siedmiodniowej przerwy, gdyż takie przypadki producenci pigułek wzięli pod uwagę. Rozpoczęcie kolejnego opakowania, nowa dawka hormonów blokuje proces rośnięcia pęcherzyka. Ale 100% pewności nie dam. Można zrobić z ciekawości kolejne usg, ale to dodatkowy koszt, a rzadko kto ma pieniądze na takie kaprysy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:49 dzieki ja sie poprostu zastanaiwam czy te rozmairy nie sa niepokojace w zaczeniu ze sa za duże ..jak dla osoby która bierze anty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: pęcherzyki IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.06, 15:13 podczas brania pigułek czasem dochodzi do owulacji... tylko te stare, z końską dawką, z 60-tych lat blokowały ją w 100% Dlatego pigułki mają także działanie antynidacyjne - zapłodnione jajeczko nei może sie wszczepić w zmienione, chude endometrium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerest Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:44 wirm ze czasmi tak bywa ,ale czy ten rozmiar pęcherykow o którym napisalam (16 i 17) mzoe sugerowac mi ze do owulacji dojdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: pęcherzyki 15.09.06, 23:28 a dlaczego nie? to normalny rozmiar pecherzykow, ale zeby stwierdzic, ze doszlo do owu, musialabys pojsc na monitoring... moze np. nie pekna? moze zostana jako torbiele? ale jesli nie masz problemow z niepekajacymi pecherzykami, to raczej powinny peknac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:57 to co z dzialaniem tabletek ...biore od roku w zeszłym cyklu wszystkie zazyte, krwawienie z odstawienia ..badanie w piątym dniu przerwy ...i maja takie wymiary jak opowiedzialam co ja mam myślec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!! Re: pęcherzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:59 o to pytaj LEKARZA, a nie nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewerestka Re: pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:32 dodam jeszcze ,ze pytalam lekarza a on mi mówi ze2 cm ..sa dojrzałe tak powiedzał ...ja nastepnego dnia ok 23 h po wizycie wziełam pierwsza tabletke z nowego opakowania rany troche sie tym denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś