Dodaj do ulubionych

zapach krwi miesiączkowej

21.10.06, 20:58
mam pewne pytanie. otóż od jakiegoś czasu, będzie już z rok, moja krew
miesiączkowa brzydko pachnie. nie wiem dokładnie jak opisać ten zapach ale mi
on najbardziej przypomina zapach wymiocin (sorry za porównania). nie wiem
czym to moze być spowodowane, nie mam żadnej infekcji, w środku jest wszystko
ok, bo robiłam badania. czy któraś z Was miała lub ma podobny problem? dodam,
że mam 27 lat i do tej pory nie miałam tego typu problemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: niezalogowana Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:02
      a w którym momencie ją wąchasz?
      • am_police Re: zapach krwi miesiączkowej 21.10.06, 21:08
        a przepraszam co to za różnica w którym momencie?
        • Gość: niezalogowana Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:53
          spora - bo się zastanawiam czy obwąchujesz zużyty tampon czy świeżą krew
          (tylko jak?)
          • Gość: am_police Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.10.06, 22:11
            chodzi mi o świeżą krew, a nie na zużytym tamponie...
    • Gość: m Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.bulldogdsl.com 21.10.06, 23:26
      a czy po/przed okresem takze utrzymuje sie ten zapach sluzu?
      • Gość: am_police Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.10.06, 15:46
        nie, zapach śluzu jest ok. żadnych odchyleń od normy, dlatego tym bardziej nie
        wiem co to może być
        • Gość: ???????? Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:23
          Ja tez kiedys mialam taki problem, nikt na forum nie mial tak jak ja.
          Ginekologicznie bylam ok a zapach swiezej krwi byl obrzydliwy. Od kilku
          miesiecy jest juz ok, nie leczylam tego-samo przeszlo. MOze to jakies
          zaburzenia hormonalne? Ich nigdy nie badalam to fakt.
          • kotbehemot6 Re: zapach krwi miesiączkowej 22.10.06, 17:18
            być może jest to związane z hormonami, zaczęłam stosować hormonalną antykoncepcję i pojawił się taki sam "problem"
            • nglka Re: zapach krwi miesiączkowej 22.10.06, 17:53
              Bo przy stosowaniu hormonalnej antykoncepcji nie masz miesiączki a krwawienie z
              odstawienia. Sam mechanizm wystąpienia miesiączki jest inny i tu może leżeć problem.

Natomiast, gdy dzieje się tak nagle samo z siebie - to może jest to sprawką
              zmiany diety?> Może coś zmieniłaś? Przy okazji - gdy np. ja zaczęłam pić
              herbatki na uregulowanie trawienia to zmienił się zapach mojego moczu - na
              bardzo ostry i nieprzyjemny, zapach zostawał na bieliźnie. Wróciło do normy
              dopiero, gdy zmieniłam firmę, która robi takie herbatki.
              • kotbehemot6 Re: zapach krwi miesiączkowej 22.10.06, 18:40
                wiem,że ma się krwawienie z odstawienia,sęk w tym że jest to powiedzmy "normalna" miesiączka podczas której założyłam plaster i pojawił się ten przeykry zapach. Dieta niezmieniona nie próbowałam nic nowego...tak więć hormony????
    • sanis Re: zapach krwi miesiączkowej 22.10.06, 18:23
      Zwroc uwagena podpaski, ktore uzywasz. Wiele tych produktow zawiera roznego
      chemie, ktora uzywa sie do produkcji. Zmien moze an takie najprostsze,
      bezzapachowe, najlepiej bez zadnej siateczki itp. Mozesz zrobic test. Sposób
      mało atrakcyjny aczkolwiek skuteczny. Na noc użyj zamiat podpasek zwyklej waty
      opatrunkowej (dwie długosci podpaski zloz na pół). Jesli miesiaczka nadal
      bedzie miala nieciekawy zapach, możesz podejżewac przyczyny wymienione w
      powyższych postach.
      • Gość: ??????????? Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:37
        U mnie napewno nie mialo zwiazku z dieta ani podpaskami, od lat uzywam takich
        samych. Dobrze,ze problem sam ustapil bo mialam z tym zapachem
        problem,martwilam sie na dobre,ze cos mi jest.
        • Gość: am_police Re: zapach krwi miesiączkowej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.10.06, 23:11
          dzięki dziewczyny za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiło to, że nie jestem jakimś
          odmieńcem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka