IP: 87.192.67.* 25.10.06, 18:00
mam pytanie.na jakiej podstawie lekarz diagnozuje nadzerke?czy widzi ja golym
okiem?czy np na podstawie cytologii?mi kiedys jeden lekarz powiedzial,ze mam
krwawiaca nadzerke, drugi-ze widac,ze cos sie 'tam dzialo',ale teraz jest ok,
a trzeci-ze wszystko wyglada zupelnie dobrze.ale zaden z nich nie zrobil mi
cytologii????
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: nadzerka 25.10.06, 18:34
      nadżerkę widać gołym okiem - tzn po założeniu wziernika gin ją widzi na szyjce
      macicy. Cytologia jest konieczna raz w roku - skąd ty wytrzasnęłaś takich
      ginekologów? Wszem i wobec trąbi się o konieczności cytologii, o tym że nie
      wykorzystano całych puli przeznaczonych na to badanie przez NFZ - no to teraz
      się nie dziwię jeżeli ma się do czynienia z takimi konowałami.
      • Gość: asia Re: nadzerka IP: 87.192.67.* 25.10.06, 19:47
        i nie tylko w Polsce lekarze sobie lekcewaza.obecnie mieszkam na zielonej
        wyspie i jak poprosilam lekarke,zeby mi zrobila cytologie,bo mialam robiona
        ponad rok temu, to stwierdzila,ze faktycznie trzeba zrobic, ale....juz za dlugo
        siedze w gabinecie i zebym sie umowila na kolejna wizyte!!!
        tylko,ze kazda wizyta kosztuje ponad 50 euro, a juz nie wsponme,ze kolejny raz
        trzeba sie urywac z pracy.
        a jeszcze tylko tak na marginesie na wizyty u specjalistow czeka sie czasami ok
        roku. wiec nasza polska sluzba zdrowia chyba zapewnia lepsza opieke pacjentom,
        ale moze sie myle...
        • Gość: ania_831 Re: nadzerka IP: 86.40.138.* 25.10.06, 22:17
          Czesc,ja tez mieszkam na zielone wyspie i wiem jak ta sytuacja wyglada tutaj.
          Ja zdecydowalam sie na wyjazd do Polski zeby zrobic kolejne badania. Ja bylam
          na badaniu u lekarza w PL. Zaczal mnie badac i powiedzial ze mam nadzerke ale
          tak wlasciwie to cytologia to wszystko potwierdzi. Cytologie mialam
          zrobiona ,ktora nie wygladala najlepiej. Na Twoim miejscu poszukalabym innego
          lekarza i powiedzial ze chce miec zrobiona cytologie. Pozdrawiam i zycze duzo
          zdrowka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka