Gość: k.mgda0 IP: *.00a.radom.pilicka.pl 25.01.07, 13:39 Mam 23 lata i właśnie lekarz poinformował mnie, że mam mięśniaka. Ma on 1,9 cm. Poradźcie co mam robić? Lekarz nie kazał mi się tym przejmować ale i tak się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iga Re: mięśniak IP: 80.54.169.* 25.01.07, 14:49 Lekarz nie kazał mi się tym przejmować ale i tak > się martwię. Martienie sie nie załatwia spraw,poprostu musisz regularnie robic badania przynajmniej co 6 miesiecy.Patrzec czy nie rosnie,czy nie daje obfitych i przedłużających sie miesiączek .Znajdz tez dobrego lekarza bo leczac go dużymi dawkami progresteronu sa szanse ze zginie.Miałam ten problem,jestem po operacji.Gdybym trafiła na tego lekarza ktory mnie operował przed zabiegiem nie miałabym operacji.To on mi powiedział ze sa bardzo dużę szanse na leczenie choc ginekolodzy jak nie kwapia sie do tego i kaza sie nie martwic po czym jak miesniak urosnie chetnie wysyłaja na zabieg.Pozdrawiam,bedzie ok tylko musisz pilnowac problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: mięśniak IP: *.chello.pl 25.01.07, 16:52 a co z zjasciem w ciazy po operacji wyluszczania miesniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: mięśniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:40 obserwuj go dokladnie i nie zaniedbuj. w zeszlym roku moja mama (46 lat) miala operacje, gdyz zbagatelizowala problem. nic mi nie powiedziala i nikt w rodzinie nie wiedzial. "hodowala go" bardzo dlugo, az byl troche wiekszy od grejfruta, a mama wygladala jak w poczatkowej fazie ciazy. w jej przypadku konieczne bylo usuniecie "wszystkiego" wewnatrz, gdyz zrosl sie on ze sciankami. malo przyjemna sytuacja. dlatego dbaj o siebie i nie lekcewaz. nie wpadaj w panike. nawet nie przypuszczasz jak wiele kobiet ma z tym problemy. teraz sa takie sposoby, ze miesniaki wczesnie wykryte mozna usunac nieoperacyjnie. ma to duza skutecznosc i jest lepiej znoszone przez organizm (w koncu operacja to zabieg inwazyjny). a z tego co wiem, kobiety nie maja potem problemow z zajsciem w ciaze. wiec nie martw sie i stosuj sie do polecen DOBREGO lekarza. zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asska Re: mięśniak IP: *.171.16.21.crowley.pl 26.01.07, 19:16 Kontroluj, kontroluj i jeszcze raz kontroluj! Ja troche to zaniedbalam i zalowalam, oj jak zalowalam. Jestem rok starsza od Ciebie. Mi w ciagu 14 miesiecy powiekszyl sie ponad 9cm Ale jestem juz po operacji i na razie wszystko ok! Odpowiedz Link Zgłoś
gwozdzka Re: mięśniak 29.01.07, 14:29 czy moglabys droga Aasiu napisac mi moze na priva troche wiecej o Twojej operacji? ja tez mam miesniaka, wielkosci ok. 6 cm i prawdopodobnie czeka mnie operacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: mięśniak IP: *.chello.pl 29.01.07, 17:48 Mięśniaki to dość powszechna przypadłość kobieca, na tym forum temat podejmowany wielokrotnie. Jeśli chcesz poczytać to wpisz na górze stronki do wyszukiwarki. Na razie nie ma powodu do niepokoju zgodnie z opinią lekarza. W moim przypadku w czasie badania usg wykonywanego co pół roku lekarz świadomie pomijał informacje o dwóch małych mięśniakach bo w jego opnii "nie warto było zaprzątać sobie nimi głowę".Dopiero gdy trafiłam do innego gina szczerze mi powiedział o ich istnieniu. Moje powiększają się bardzo wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita33 Re: mięśniak IP: 80.51.255.* 25.04.07, 23:22 Witaj ja mam 33 lata i 2 miesiace temu przeszlam operacje usuniecia miesniakow (11 w tym najwiekszy 8 cm), niestety mimo ze wszystko skonczylo sie dobrze istnieje ryzyko ze zaczna one odrastac. Zeby temu zapobiec chodze do homeopaty który juz w miesiac po operacji zalecil leki homeopatyczne. Moja ciotka miala male mieśniaki i po takim leczeniu zniknęły calkowicie, leki te mozna dostac bez recepty nie sa drogie (ok.20 zł)jesli jestes zinteresowana moj mail marita33@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś