Dodaj do ulubionych

Boli gdy siusiam...:((

09.03.07, 20:29
Jak w temacie, a do lekarza mogę dopiero we wtorek.Podejrzewam jakąś
bakterię, bo co innego to może być? Jak siusiam czuję całą cewkę moczową i
pęcherz, nie jest to przyjemne, szczypie i piecze.Jak dotrwać do wtorku?
Jakieś nasiadówki itp? Wszelkie rady oczekiwane. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeanne Re: Boli gdy siusiam...:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:32
      Przede wszystkim jak najwięcej pij. Herbatki owocowe, napary ziołowe itp.
      Ubieraj się ciepło. I zapytaj w aptece farmaceutę o jakiś środek na takie
      dolegliwości.
    • kasiajp Re: Boli gdy siusiam...:(( 10.03.07, 00:03
      Mi pomogła fitolizyna (paskudztwo okropne, ale ziołowe i na bank nie zaszkodzi)
      Pasta ziołowa pomocna w stanach zapalnych pęcherza... gorące kąpiele.
      Nie krępuj się, spytaj w aptece może doradzą coś...
    • the_kami Re: Boli gdy siusiam...:(( 10.03.07, 00:54
      Dużo picia (kwaśnego! zakwaszaj się, weź sporo wit. C) i kwaśnego jedzenia
      (kapusta kiszona, ogórki). I kup coś w rodzaju Uroseptu, Urosanu, czy czegoś w
      tym rodzaju - bez recepty. Infekcji nie wyleczy, ale złagodzi paskudne objawy. A
      potem KONIECZNIE do lekarza, bo jak masz bakterie E.Coli (a pewnie masz) i ona
      Ci się rozszaleją, to lada chwila będziesz siusiać krwią uncertain
      • Gość: m Re: Boli gdy siusiam...:(( IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 18:43
        można wziąć jeszcze no- spe, mi to zawsze przy zapaleniach pecherza lekarz
        przepisuje przeciwbolowo. Ale i tak najbardziej pomagaja litry wody mineralnej.
        Kapiel tez, ale nie powinno sie tego praktykowac- bakterie moga sie namnożyc.
        • misiaczek84 Re: Boli gdy siusiam...:(( 10.03.07, 19:12
          ja przy takiej dolegliwosci pije wode z cytryna (duuzo cytryny) - sikam czesto i przechodzi smile

pozdrawiam
          • Gość: styga.gdy Re Furagin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.07, 00:27
            Raz w roku też się odezwie u mnie coś podobnego. To zwykłe zapalenie pęcherza
            (tak myślę!). Ja w apteczce zawsze mam furagin. Ale gdy zaczniesz je brać nie
            ma później możliwości dokładnego zbadania moczu (badania ogólnego,a tym
            bardziej posiewu) A więc polecam szybko nasikać do jałowego pojemnika i jechać
            do szpitala poprosić o skierowanie na ogól bad moczu lekarza dyżurnego (może
            da?) jeśli nie koszt w szpitalu ogólnego to ok 8zł.A posiewu 30-40zł. Po
            oddaniu moczu do badania, a przed odebraniem wyników można już wziąć każdy
            lek,nawet furagin lub antybiotyk!
            • the_kami Re: Re Furagin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 11.03.07, 11:14
              Furagin jest na receptę.
              I trzeba być pewnym, że nie jest się w ciąży biorąc go - Furagin jest silnie
              teratogenny w pierwszym trymestrze.
    • btabu Re: Boli gdy siusiam...:(( 11.03.07, 01:31
      Jak najszybciej do lekarza
    • nglka Re: Boli gdy siusiam...:(( 11.03.07, 01:40
      Uromax (300 mg żurawiny w 1 tabl) 3 x dziennie lub żurawina w kapsułkach (300
      mg) 3 x dziennie.
      Oprócz tego herbatki żurawinowe pomarańcze omidory , grapefruity, mandarynki -
      generalnie wszystko, co zawiera wit. C.
      Ból piekący przy oddawaniu moczu może oznaczać dodatkowo zapalenie cewki
      moczowej albo i krwiomocz. Ja z ostrym bólem udałam się na pogotowie, gdzie
      otrzymałam 1 tabletkę antybiotyku a na drugi dzień udałam się do lekarza 9gdyby
      mnie rano złapało to pewnie i tego dnia bym się udało ale krwawić zaczęłam
      wieczorem).
      Z tym lepiej nie zwlekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka