• Gość: Aneta Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 13:20
      Mam założony krążek od 5 dni i jest ok. Bez problemów włożyłam, nie czuję go w
      cale. Będę obserwować i zobaczymy.
    • Gość: Kala Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:46
      Można się przyzwyczaić. No wiesz do tego, że w środku przez cały czas coś jest.
      A tak to spoko.
      • Gość: lulu_akceliki Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 01:04
        No, trzeba sie przyzwyczaic. jak nie myslisz o tym ze nosisz to w sobie to jest dobrze.
        a pozatym wzrasta libido. i nie jest to wyczuwalne dla partnera wink a to waznebig_grin
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:28
      Polecam bo sprawdziłam na sobie.Bezproblemowa metoda antykoncepcyjna.
      • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:35
        No, bezproblemowa i dobra na wakacje. Nie trzeba pamietac o codziennych dawkach
        jak przy tabsach, co jest meczące na wyjazdach, gdzie zapominasz o normalnej
        codziennoscismile
        • Gość: gosc Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 22:13
          Na wakacje ja tez polecam. super sprawasmile Pozdrawiam.
          • Gość: molie Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 09:35
            a jak to jest z przechowywaniem nuvaringu zanim sie go zaaplikuje? trzeba
            trzymac go w lodowce czy temp pokojowa?? pozatym zakladajc ze wklada sie go
            pierwszy raz czyli w pierwszym dniu miesiaczki- mozna uzywac tampony??
            • Gość: kasiula Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 21:32
              Ja trzymam w temperaturze pokojowej. Nie slyszalam zeby ktos trzymal krazki w
              lodowce.

A co do tamponow, to nie ma problemu. Montujesz krązek, a nastepnie wkladasz
              tampon. I to nie koliduje.
            • Gość: sylwia Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:15
              Nuvaring jest prosty w obsludze i wygodny. Nie ma problemu z tamponami.
              Umieszczasz go w pochwie (a jest elastyczny - silikonowy, wiec nie ma z tym
              problemu,bo sie łatwo wygina), a pozniej wkladasz tampon. Banał.

Tu masz fotke - uwydatnia sprezystoscsmile
              upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/NuvaRing_compressed.jpg
            • Gość: lulu_akceliki Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:26
              Normalnie, w temperaturze pokojowej.
              A z tamponami nie koliduje. Sama uzywam wiec wiem.
    • Gość: misza Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:55
      Duża wygoda, pewność i swoboda. Żadnych, nawet najmniejszych
      komplikacji.
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 00:23
      Dla mnie najważniejsze jest to że ilość hormonów jest mniejsz.
      Zawsze to mniejsze obciążenie dla organizmu.
    • Gość: pax Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 01:21
      Nie ma się nad czym zastanawiać. To bardzo skuteczna, wygodna i
      prosta metoda.
      • Gość: ann Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:31
        Tak, komfort jest naprawde duzy. A z montowaniem nie ma problemu. Krążek po
        prostu musi się on znajdować w którymkolwiek miejscu w obrębie pochwy. I jak dla
        mnie jest nieodczuwalny.
    • Gość: Iwona Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:12
      Osobiście jeszcze nie wypróbowałam. Moja siostra i owszem. Bardzo
      sobie chwali.Bardzo duży komfort. Żadnych plamień czy infekcji też
      nie miała. Ja chyba też dam się skusić.
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 22:04
      Z tabletkami to przeszłam bardzo dużo. Tez bardzo sceptycznie
      podchodziłam do krązka. Ale pierwszy mam już za sobą. Wystawiam
      bardzo pozytywną opinię.
      • Gość: Gosc Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:39
        I ja takze oceniam na plus. Mialam minimalne plamienia, ale to naprawde nie bylo tak
        odczuwalne i meczace jak przy tabsach.
        • Gość: ona Re: NuvaRing IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.08, 14:28
          Zaczelam uzywac nuvaring okolo 2 tygodni temu poza tym ze mam bardzo czeste plamienia prawie bez przerwy to wszystko jest ok nie odczuwam zadnych innych skutkow ubocznych. Myslicie ze plamienia moga wystepowac dlatego, ze to moja pierwsza hormonalna forma antykoncepcji?
    • Gość: Ewka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:49
      Bardzo prosta i skuteczna metoda. Nie przysparza żadnych problemów.Wypróbowałam
      na sobie i od 2 miesięcy stosuję.
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:12
      Od 3 miesięcy stosuję. Nie jest to może bardzo długo. Jak na razie jestem
      zadowolona. Żadnych infekcji, plamień czy innych skutków ubocznych. Uważam, że
      to wygoda. Jeśli nic się nagle nie zmieni to zostanę przy krążku.
    • Gość: Anka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:21
      Dopiero zaczynam z krążkiem ale jakoś nic niefajnego sie nie dzieje. Żadnych
      upławów, plamień. Miesiączka krótsza 3-4dni i słabsza. Duża wygoda.
    • Gość: Izka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:23
      Polecam. Na prawdę krążek to super sprawa. Łatwo i bez problemów można się
      zabezpieczyć. Po co sobie utrudniać jak można łatwiej.
      • Gość: XXX Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:16
        Krazek stosuje prawie 2 tygodnie. jak dla mnie super sprawa zadnych plamien ani
        innych skutkow ubocznych podczas stosunku wogole nie wyczuwalny. Ale mam pytanie
        krazek zalozlam 6dnia okresu, kiedy moge zaczac wspolzyc bez dodatkowych
        zabezpieczen? Po jakim czasie zaczyna juz dzialac?
    • Gość: hanka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 22:21
      Moim skromnym zdaniem to krążek jest ok. Najważniejsze, że nie mam
      żadnych skutków ubocznych. Mam za to troche krótsze miesiączki i to
      jest super.
    • Gość: Elka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:56
      Stosuję od 2 tygodni i jest rewelka. Polecam
    • Gość: Tara Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:23
      Od zawsze byłam uprzedzona do hormonów. Ale z krążkiem spróbowałam i
      jest dobrze. Zero skutków ubocznych. Polecam
    • Gość: Weronika Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:27
      Krążek jest ok. O lat stosuje metody hormonalne tzn różne tabsy. I
      cieszy mnie fakt, że promuje sie metody mniej obciążające organizm
      kobiety.
    • Gość: Renia Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 10:56
      Od 4 miesięcy stosuje krążek. Dla mnie ok. ale oczywiście opinie są różne.
      Odnoszę jednak wrażenie, że tych zadowolonych kobiet jest więcej. Ja nie mam
      żadnych problemów z cerą, plamieniami , wagą czy infekcjami. Tak więc polecam.
    • Gość: Iwka Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:09
      przeszłm przez tabletki i plastry. Krążek jest dużo bardziej
      wygodny. Nie mam przy nim żadnych skutków ubocznych.
    • enith Re: NuvaRing 23.07.08, 18:03
      Nie wiem czemu, ale za każdym razem, gdy wchodzę na ten wątek, mam wrażenie, że ktoś tu ostro reklamuje produkt, ze sprzedaży którego ciągnie profity. Na sto kilkadziesiąt postów może z 10-15 osób wypowiedziało się pod stałymi nickami, a reszta to podejrzany wysyp "gości" w dwóch - trzech zdaniach zachwalający działanie NR. Mam wrażenie, że te pochwalne peany napisała jedna i ta sama osoba.
      P. S. Jeden z "gości" pisze wyżej, że NR mniej obciąża organizm, niż pigułka. Brednia - droga podawania hormonu jest inna, ale hormon i tak jest metabolizowany w wątrobie, identycznie, jak hormony zawarte w pigułkach, plastrach czy implantach.
      • e-kaczuszka31 Re: NuvaRing 23.07.08, 19:33
        czy któraś z Was miała problemy z bolącymi łydkami podczas łykania tabsów a gdy
        przeszła na NR to bóle ustąpiły?bardzo proszę o odpowiedz
        • Gość: janina Re: NuvaRing IP: *.tsi.tychy.pl 28.07.08, 07:57
          miałam podobnie.po NR przeszło i nogi są jak nowe
        • Gość: Maja Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:51
          Dokładnie tak jest u mnie.
        • Gość: Dorota Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:32
          Nie. Jakoś nigdy ani na tabletkach ani na krążku nic takiego mi się
          nie działo.
      • Gość: badri Re: NuvaRing IP: *.gprs.plus.pl 27.07.08, 23:02
        Przez watrobe przechodza,ale to jest jakos tak,ze hormony z krazka tylko raz,a z innych srodkow dwa razy. Tak mi tlumaczyl moj lekarz,wypisuja mi krazek..
        • enith Re: NuvaRing 29.07.08, 20:41
          Nie wiem co naopowiadał ci lekarz, ale hormony z NR tak samo obciążają wątrobę, jak wszelkie inne. Tak samo mogą pogorszyć stan żył, a także spowodować zator, zawał, udar - jak wszystkie hormony w dostępnych środkach antykoncepcyjnych. NR to żaden "cud" po którym nagle wzrasta libido, a żylaki znikają na zawsze. Nie ma obecnie środka antykoncepcyjnego z hormonami, który pasował by WSZYSTKIM stosującym go kobietom, jak ktoś tu usilnie próbuje nam wmówić. Mojej przyjaciółki siostra, na ten przykład, dostała z NR zatoru tętnicy płucnej, który prawie kosztował ją życie.
          • Gość: badri Re: NuvaRing IP: *.korbank.pl 03.08.08, 17:30
            Wyluzuj, wcale nie twierdze ze to cud,ale jest to najlepszy srodek z
            dotad przeze mnie uzywanych...ani nie zalezy mi na reklamie,ani na
            tym zeby ktos za moja namowa go zaczal uzywac. To jest forum
            dyskusyjne, wymieniamy poglady jak na kogo dziala,nikt tu nikogo nie
            nawia wiec w czym problem? dobrze,ze powiedzialas o twojej
            siostrze,zawwze to nowe doswiadczenie wiecej.
      • Gość: Ola Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 13:14
        A mój gin twierdził, że ma mniejszą dawkę hormonów? To jak to jest?
        • Gość: gosia p. Re: NuvaRing IP: *.gprs.plus.pl 24.08.08, 23:46
          Ma mniejsza dawke hormonow. NR ma 15 micro gr estrogenow,a tabletki maja po 20,czasem wiecej,to znacznie mniej.
    • Gość: Agata Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:13
      Też mam wątpliwości, nie wiem czy się zdecydować. Z tabletek musiałam
      zrezygnować bo mam problemy z żylakami. czy przy krążku będzie tak samo?
    • Gość: Tamara krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:27
      Jak jest z wagą u was dziewczyny? Na tabletkach zawsze miałam trochę na plusie.
      Czy na krążku też tak będzie?
      • Gość: Marta Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 10:48
        Ja na krążku raczej mam mniej, nie jest to dużo ale zawsze. Najważniejsze, że
        waga nie poszła w górę.
        • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 00:27
          Bez zmian.
        • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:56
          U mnie bez zmian. Waga jest taka jak była. Co do libido to raczej ok. Bez szału.
          • Gość: Klaudia Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 08:58
            A u mnie zmiany. Waga prze ostatnie 4 miesiące w dół. Libido w górę.
            • Gość: gosia p. Re: krążek a przyrost wagi IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 10:23
              Mi sie waga ustabilizowala w ciagu 3 pierwszych miesiecy, nie mam problemow z chudnieciem, przy odrobinie wysilku,zupelnie jakbym nie brala hormonow.z libido zreszta podobnie,w gore.mam krazek juz 7 miesiac.
        • Gość: olga Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:55
          nie mam problemów z wagą na żadnej metodzie anty.
        • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:51
          Nie przytyłam.
      • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:19
        Na krążku moja waga spadła o 4 kg.
      • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:27
        NA początku trochę przytyłam jakieś 3 kg. Teraz po 3 miesiącach waga w normie.
      • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 13:31
        To są zawsze sprawy indywidualne. Każdy organizm reaguje. Ja mogę powiedzieć, że
        na tabsach też zawsze miałam na plusie a na krążku 4 kg mniej.
      • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 22:54
        Nie ma żadnej pewności, że będzie podobnie. może warto spróbować.
      • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 13:12
        Po 4 miesiącach stosowania krążka spotkała mnie miła niespodzianka. Zgubiłam 7
        kg czyli dokładnie tyle ile przytyłam na tabletkach.
      • Gość: Gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:25
        W moim przypadku waga lekko w dół.
        • jenna86 Re: krążek a przyrost wagi 17.08.08, 14:49
          ja przez pierwsze tygodnie stosowania krążka mocno stracilam apetyt. po prostu
          nie chciało mi się jeść, ale z rozsądku oczywiście jadłam, tylko że mniej i
          udało mi się ładnie podkreślić sylwetkę. Brzuszek się zrobił bardziej płaski i
          biodra zeszczuplały.
          Zaznaczę, że na Harmonecie przez 3 tygodnie przybyło mi 5 kg.
          • Gość: Tora Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 11:24
            Mi na Mercilonie przybyło 7kg! Na krążku pozbyłam się tego ale dopiero po 4
            miesiącach.
          • Gość: Patrycja Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 12:32
            Na tabletkach przytyłam ok. 3-4kg. Na pierwszym krążku aż 3kg!!!! Dopiero po 3
            krążku waga drgnęła i zgubiłam całe 7kg.
          • Gość: jola Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:28
            Jakoś drastycznie nie schudłam ale nie czuję się taka wzdęta.
      • Gość: Marysia Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:48
        Od dziecka byłam raczej pulchna ale ani na tabletkach ani teraz na
        krążku nic więcej mi nie przybyło.
        • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 21:09
          A to szczęściara z Ciebie.
          • Gość: g Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:34
            Też tak uważam.
        • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:35
          Nigdy nie stosowałam tabletek a krążek mam od 2 miesięcy ale waga
          jak do tej pory bez zmian.
          • Gość: basia Re: krążek a przyrost wagi IP: *.gprs.plus.pl 31.08.08, 23:08
            Mi od 3 miesiaca zaczela sie normowac waga. Dotad schudlam juz 6 kilo, czyli 2 wiecej niz przytylam na tabsach. Mam krazek 6 miesiac.
            • Gość: g Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 19:16
              U mnie waga w normie. Ani w jedna ani w druga stronę.
              • Gość: Anna Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:00
                Nie mogę powedzieć, żebym schudła ale nie przytyłam. A to juz coś.
      • Gość: Renata Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 23:17
        Jak zaczęłam stosować krążek to waga nie wzrosła. Myślę, że nad tym
        można zapanować.
      • Gość: Ira Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:28
        Przytyłam 4 kg ale to chyba moja wina. Mam ostatnio straszne napady
        na słodycze.
      • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:37
        Parę kg jeszcze nikomu nie zaszkodziło. No ale tak serio to nie mam
        z tym problemów.
      • Gość: Elka Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 00:01
        Nie zauważyłam zmiany jeżeli chodzi o wagę. Stosuje krążek 3 miesiąc
        więc może to za krótko?
      • Gość: hanka Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 22:43
        Żadnych zbędnych kilogramów nie mam. Dbam o wagę no ale w granicach
        rozsądku. Gdyby krążek miał wpływ na przyrost wagi to bym juz utyła.
        • Gość: kylie Re: krążek a przyrost wagi IP: 41.232.172.* 08.11.08, 20:30
          No, to chyba kolejny duzy plus krazka, jescze nie uzywam,ale jestem
          bardzo na tak. Ciekawe czy sie doszkuam jakis minusow zanim zaczne
          uzywac,czy wyjdze w praniu.
          • Gość: gaba Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 21:27
            Już zaczęłam i jak do tej pory czyli po 2 miesiącach żądnych minusów
            nie widzę. Polecam
      • Gość: Elwira Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:02
        Jak się dużo je to i owszem mozna przybrać na wadze. Jeżeli ktos
        potrzebuje wymówki w postaci krążka to proszę bardzo.
      • Gość: gość Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 10:26
        Niestety, nie tyje. A przydałoby mi sie pare kilogramów więcej bo
        jestem chuda jak szczapa. I zapewniam, że to też nie jest fajne.
      • Gość: fara Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:36
      • Gość: fara Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:37
        Żadnego przyrostu wagi u mnie nie ma a nuvaring stosuje już kilka
        miesięcy. Wystarczy trochę o siebie zadbać i nie widzę problemu.
        • Gość: martii Re: krążek a przyrost wagi IP: 77.79.192.* 22.12.08, 00:56
          Kontrola nad tym co pochlaniamy a pzyrostu wagi nie bedzie,
          zapewniam.
      • Gość: Gabrycha Re: krążek a przyrost wagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:10
        Na to nie ma żadnej reguły. Każdy organizm reaguje inaczej. Jeżeli o
        mnie chodzi to nie przytyłam. Co w moim przypadku jest ogromnym
        sukcesem.
        • Gość: lexie Re: krążek a przyrost wagi IP: *.tktelekom.pl 21.02.09, 16:58
          Podobno nuvaring ma mniej estrogenow i prez to wystepuje mniej
          skutkow ubocznych, typu tycie, bole wszelkiego rodziaju, migreny. U
          mnie to sie sprawdza poki co.
    • Gość: Natala Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 10:32
      Znam krążek bo stosowałam go jak byłam we Francji. Nawet nie wiedziałam, jest
      już w Polsce. Kiedyś jak pytałam o niego w aptece to pani zrobiła wielkie oczy o
      co mi chodzi. Wtedy sprawdzał się bez problemu.
      • Gość: bejbi Re: NuvaRing IP: *.gprs.plus.pl 27.07.08, 23:20
        Mam 2 pytania:
        jak cera? i jak libido?
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 00:21
      polecam krążek zwłaszcza paniom, które maja niskie libido.
      • enith Re: NuvaRing 28.07.08, 04:15
        > polecam krążek zwłaszcza paniom, które maja niskie libido.

Bądź łaskaw, "gościu", nie wypowiadać się za wszystkie kobiety stosujące krążek. Jednym libido wzrosło, innym pozostało bez zmian, ale większości moich znajomych stosujących tę metodę antykoncepcji, libido spadło na pysk. Jeśli tobie pomogło to napisz to wprost, a nie polecaj wszystkim jak leci NR. Co, lekarzem jesteś? Każdej kobiecie polecasz NR nie znając jej historii ani sytuacji zdrowotnej? No proszę cię...
        • lulu_akceliki libido 28.07.08, 20:47
          A wiesz co...ja moge potwierdzic ze libido po krazku wzrasta. przynajmniej w moim przypadku, choc slyszalam, ze nie tylko. I nawilzenie znacznie mi sie poprawilo.
          • Gość: Gość Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:13
            libido super.
            • Gość: nimfomanka Re: libido -- nimfomanka! IP: *.korbank.pl 13.09.08, 22:18
              NR zrobil ze mnie nimfomanke! jeszcze po zadnej antykoncepcji nie
              mialam takiej ochoty na seks. Myslalam ze juz jestem skazana na taka
              posuche, a tu prosze..I wcale go nie czuc podczas stosunku, polecam,
              chocby dlatego.
              • Gość: gość Re: libido -- nimfomanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:36
                To tylko gratulować. U mnie raczej normalnie z tymi sprawami.
              • Gość: Ola Re: libido -- nimfomanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:40
                U mnie na tabletkach było zawsze zerowe. Teraz jest lepiej no ale
                nie aż tak jak u ciebie.
              • Gość: Tatiana Re: libido -- nimfomanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:30
                U mnie dokładnie tak samo. A juz się bałam, że ze mną coś nie tak. A
                tu proszę.
                • Gość: marg Re: libido -- nimfomanka! IP: 41.196.180.* 27.10.08, 01:45
                  Z tego co wyczytalam na innych forach, to krazek naprawde poprawia
                  libido no i wiolgotnosc. Szczerze to na poczatku sie balam ze to
                  jakas infekcjawink
                  • Gość: kylie Re: libido -- nimfomanka! IP: 41.232.172.* 08.11.08, 20:27
                    A to duzy plus!!! jeden z najwazniejszyh dla mnie. A propos marg, z
                    jakiego kraju piszesz? Nie aby z tego samego co ja?
                    • Gość: marg Re: libido -- nimfomanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 21:29
                      Pewnie z tego samego. Może się kiedys spotkamy. A co do libido to
                      jak już mówiłam krążek działa rewelacyjne.
              • Gość: gość Re: libido -- nimfomanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:57
                No to jest kolejny argument za tym, żeby krążek stosować. Cały czas
                się zastanawiam więc dla mnie to cenna informacja.
                • Gość: ed Re: libido -- nimfomanka! IP: 41.196.189.* 16.11.08, 23:32
                  A ja ją tylko mogę potwierdzić, a tym sprawdzil sie naprawde dborze.
          • Gość: gość Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:36
            Dokładnie tak jest w moim przypadku.Polecam
          • Gość: Sonia Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:49
            Myślisz, że krążek ma wpływ? Moje libido bez większych zmian. Dobre
            i to bo jak kiedyś brałam tabletki, przez bardzo krótki okres to
            spadło do zera.
            • Gość: marg Re: libido IP: 41.232.172.* 09.11.08, 22:32
              U mnie chyba ma znaczny wplyw na libido i na wilgotnosc tez.
              Przynajmniej od czasu krazka cos mi sie pojawilo bo wczesniej bylo
              kiepsko.
              • Gość: Elwira Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:04
                A moje libido ma się całkiem dobrze i to jest dodatkowy plus z
                stosowania krążka.
                • Gość: ed Re: libido IP: 41.196.189.* 17.11.08, 08:25
                  To prawda.
          • Gość: Doris Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:56
            Jakos nie zauważyłam różnicy. Jest tak jak było. No może
            trochęlepiej z nawilżeniem ale to podobno często się zdarza bo tak
            reaguje organizm na cialo obce.
            • Gość: ed Re: libido IP: 41.196.189.* 16.11.08, 23:35
              Niby wieksza wilgotnosc jako reakcja na cialo obce wystepuje tylko
              na poczatku, ,potem zanika. U mnie nie zanikla, wiec sie bardzo
              ciesze. Na tabsach wyschlam na wior.
              • Gość: gość Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 23:00
                Faktycznie początkowo wilgotność znacznie większa niż normalnie. Ale
                póxniej lekko się stabilizuje. Tak więc jest dobrze. Nie za mokro,
                nie za sucho.
                • lulu_akceliki Re: libido 14.12.08, 14:32
                  Ja tez mialam w pierwszym miesiacu bardzo mokro, az mi to
                  przeszkadzalo,ale to podobno taka reakcja na cialo obce, teraz juz
                  po prawie roku mam tak akurat. Niemniej jest to duzo lepiej (libido
                  i wilgotnosc- niz mialam na wszelkich tabsach. A nawet chyba za
                  mlodzienczych lat jeszcze przed nimi.
                  • Gość: fara Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:38
                    Faktycznie na początku jest trochę mokro aż za bardzo. Ale później
                    to się unormuje i jest całkiem przyjemnie.
                    • Gość: martii Re: libido IP: 77.79.192.* 22.12.08, 00:46
                      Na poczatku jest tak mokro bo to reakcja organizmu na cialo obce.
                      Juz pod koniec pierwszego krazka powinno ci sie unormowac.
          • Gość: Maja Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:31
            Wilgotność faktycznie lepsza. ALe to może być reakcja na ciło obce w
            pochwie. A libido bardzo przyjemnie w górę.
          • Gość: Gabrycha Re: libido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:12
            Z tym nawilżeniem to faktycznie prawda. Od czasu jak stosuję
            pierścień nie mam tych problemów co kiedyś. Libido w górę.
            • Gość: bibi Re: libido IP: *.tktelekom.pl 21.02.09, 16:54
              Libido bardzo w gore, to pewnie przez wzrost wilgotnosci. Na
              poczatku zachowywalam sie jak nimfomanka winkteraz jakos bardziej
              stabilnie, ale na plusie.
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:21
      Bez większych problemów przeszłam z tabletek na krążek. Przez 4 miesiące jest ok.
      • babka_herbaciana Re: NuvaRing 01.08.08, 15:43
        Czy krazek moze powodowac zapalenie pecherza lub infekcje drog moczowych? Czy
        ktorejs z Was to sie przedazylo i czy mozna temu zapobiec inaczej niz przez
        wyjecie krazka? Dodam ze ta forma antykoncepcji bardzo mi odpowiada ale libido
        nieznacznie spadlo.
        • Gość: olga Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:53
          Powiem szczerze, że nie słyszałam o podobnych problemach. A ma wiele
          koleżanek, które stosują krążek.
        • Gość: badri Re: NuvaRing IP: *.korbank.pl 03.08.08, 17:39
          Nie wiem czy zapalenie pecherza,ale jak sie zapalenie pecherza ma to
          lepiej chyba zabezpieczac sie w inny sposb, bo krazek moze uciskac
          pecherz. Na poczatku mialam jakas infekcje,ale to chyba przez to ze
          w strachu czy krazek nie wypadnie,ciagle sobie sprawdzalam
          paluchami..ale clotrimazol pomogl.infekcji wiecej nie dosiwdczylam.
        • Gość: Dorota Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:35
          Nie miałam zapalenia pęcherza ani żadnej innej infekcji. Ale czy
          krążek może mieć na to wpływ? Nie wydaje mi się. No ale ja nie
          jestem lekarzem. Może warto to skonsultować. Co do libido to umnie
          ok.
        • Gość: Monia Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 23:08
          Jakoś nie mam problemu z infekcjami i całe szczęście. A libido nie
          spadło ale też nie jest jakoś bardzo wysokie.
          • Gość: basiunia Re: NuvaRing IP: *.korbank.pl 21.09.08, 15:46
            Z infekcjami tez problemu nie mam, za to libido mocno mi wzroslo.
            Chyba nawet przed antykoncepcja takiego nie mialam.
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 22:48
      Bardzo wygodna i pewna metoda. Nie mam żadnych skutków ubocznych.
      Ceraz, waga i nastrój super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka