Dodaj do ulubionych

Helicobacter Pyroli.!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 15:25
czy któraś z Was była może chora na helicobacter pyroli, bo j a
właśnie jestem i chcę coś więcej wiedziec o tej chorobie.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Helicobacter Pyroli.!!! 02.10.08, 15:50
      wyszukiwarka jest pełna informacji
    • Gość: ja pylori n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 15:54
    • Gość: xyz Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.lanet.net.pl 02.10.08, 16:33

wiem przede wszystkim to ze sa powodem wrzodów żoladka, bakterie te
      moga tez doporowadzic w przypadku nieleczenia do raka
      zoladka/dwunastnicy
    • ania_05 Re: Helicobacter Pyroli.!!! 02.10.08, 17:49
      ja miałam. Brałam dwa antybiotyki, od tamtej pory mam spokój (juz ze
      4 lata)Bardzo dużo osób ma tą bakterię, podobno co 3-ci. Nie u
      wszystkich daje objawy. U mnie też były niewielkie, z tym zę ciągle
      miałam dyskomfort a żolądku, wrażenie jakiejś kluchy w przełyku.
      Nawet mi do głowy nie przyszło, ze powodem może być Helkobacter,
      ciągle zrzucałam to na błędy dietetyczne. Warto się tego pozbyć,
      inne życie cąłkiem bez tego ,,helikoptera,, smilesmile
    • koszini Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 13:43
      kot212 - pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori#cite_note-YamaokaY-2
    • anielciaa Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 15:32
      tez mialam helikoptera uncertain to nie choroba tylko bakteria nie wspominam tego za
      rozowo... wrzody zoladka. mialam cala liste rzeczy od dietetyka kturych nie
      mogłam jesc, odpadly wszystkie ostre przyprawy moje ukochane chilli w zasadzie
      odzywiałam sie glownie warzywkami gotowanymi na parze ewentualnie piers z kuraka
      i najgorsze - siemie lniane
      • Gość: karcia Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: 222.131.193.* 07.10.08, 15:43
        Siemię lniane?
        • anielciaa Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 16:10
          ziarenka siemia lnianego trzeba wsypac do szklanki z woda odstawic na kilka
          godzin i sie takie takie kleiste robi, to trzeba pic i dziala oslonowo na
          zoladek podobno chociaz nie wiem bo mnie jak napieprzalo przed siemiem tak i po.
          bo poszlam glupia do dietetyka zamiast do lekarza z wrzodami i padlam ofiara
          jego koncepcji na zdrowie hah
          • jeanine1978 Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 16:49
            Boże, dziewczyno, jeśli niespecjalnie radzisz sobie z językiem polskim, zajrzyj
            do słownika. SIEMIĘ LNIANE - SIEMIENIA LNIANEGO. Nie "siemia". Nie "przed
            siemiem", tylko "przed siemieniem". Wtórny analfabetyzm...
            • terrible-chacha Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 17:28
              Z tego co wiem dieta nie zwalczy bakterii ani nie zlikwiduje wrzodow, najwyżej
              złagodzi objawy, prawda?
              • anielciaa Re: Helicobacter Pyroli.!!! 07.10.08, 17:51
                No mi nie pomogla dieta jak poszlam do lekarza to przepisal ranitidin, ale
                wrzody wrocily potem a potem bralam Polprazol kuracje mialam i to już pomoglo.
                Pol roku wrzodow juz nie mam ale siemie i tak pije na wszelki wypadek.
                Przyzwyczajenie

@jeanine - słyszałaś o czyms takim jak dysleksja> ?jak ci sie niepodoba jak
                pisze to nie musisz czytac
                • Gość: arahja Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: 216.93.183.* 07.10.08, 18:11
                  Kocie, heliobacter to niestety trudna do wyleczenia bakteria... ale leki plus
                  dieta i powinno dac rade.
                • Gość: zenon Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 18:25
                  Co wspólnego z dysleksją miały twoje błędy?
                  A jak ci się nie podobają posty jeanne, to nie musisz czytać tongue_out
                  • Gość: kot212 Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:25
                    dzięki za dziewczyny za wypowiedzi. jest mi juz lepiej po
                    antybiotykach, ale od czasu do czasu czuję ból w nadbrzuszu.
                    POZDRAWIAM. to że ktoś robi błędy to nie jest żaden problem, mi to
                    absolutnie nie przeszkadza ( tak jak jednej osobie tu) CHE CHE przez
                    cecha.pa.pa
                    • Gość: abc Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.chello.pl 08.10.08, 18:41
                      Czy możesz napisać co to za antybiotyki?
                      Czekam na wynik testu, który przesądzi czy mam tę bakterię.
                      Chciałabym wiedzieć czym się leczyć. Oczywiście i tak pójdę do lekarza.
                      • Gość: ania Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: 212.76.37.* 08.10.08, 19:29
                        Antybiotyki są na receptę,stosowane scieśle wg zaleceń lekarza,
                        lekarz zdecyduje co masz brać.
                        • Gość: a Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.chello.pl 09.10.08, 13:38
                          Nie słyszałaś o schematach leczenia? To nie zabieraj głosu.
                          • Gość: ania Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: 212.76.37.* 09.10.08, 16:46
                            A co? Rozkażesz lekarzowi co Ci ma wypisać? hehe
                            • Gość: kot212 Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 19:24
                              DO ABC: te dwa antybiotyki to DUOMOX i TACLAR no i lek
                              Controloc.POZDRAWIAM.
                              • Gość: abc Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.chello.pl 10.10.08, 19:35
                                Dziękuję za odpowiedź, jest o tyle istotna,że niestety mam tę bakterię.
                                Wprawdzie jeszcze nie doszło do rozwoju wrzodu żołądka ale są zmiany na
                                śluzówce. O tym czym będę leczyła oczywiście decyduje lekarz, na razie przyjmuję
                                controloc 20mg raz dziennie.
                                Przyznam,że nie znam żadnego z wymienionych antybiotyków ale sposób leczenia
                                inhibitorem pompy i połączonymi antybiotykami daje największą skuteczność.
                                Masz kurację tygodniową czy dwutygodniową?
                              • Gość: abc Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.chello.pl 13.10.08, 12:02
                                Mam antybiotyki i zaczynam leczenie; jak tolerujesz swoje leki, czy kuracja trwa
                                jeszcze?
                                Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
    • Gość: :( Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 00:48
      szpetna ta martynka sad
      • Gość: aaa Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.11.08, 21:19
        Są różne schematy leczenia .Ja dostałam - Amotaks,Lekoklar i Polprazol
        • Gość: many-madzia Re: Helicobacter Pyroli.!!! IP: *.uznam.net.pl 08.11.08, 17:07
          witam.ja juz z 5 razy mialam helikobakter i za kazdym razem kuracja
          antybiotykami.maialam w ciagu 3 lat dwie gaskostropie i nic na szczescie nie
          wykazalo-teraz szykuje sie na trzecia bo naprawde mnie boli nie tylko juz
          zoladek ale i caly brzuch-byc moze jeszcze dochodzi do tego nerwica
          zoladka...niestety.w moim przypadku przyczyna tego wszystkiego byl dlugotrwaly
          stres i troche nieodpwiednia dieta tak wiec dbajcie o siebie kobitki i myslcie
          pozytywnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka