jajofka 27.10.08, 16:58 jakieś dobre i mądre rady? chciałam się umówić do szpitala psychiatrycznego na konstultację - rada lekarza rodzinnego - ale dowiedziałam się, że tam walą psychotropy, barbiturany. Czy to prawda? Bo jeżeli tak, to dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanciasancia Re: bezsenność - ktoś na to cierpi? 27.10.08, 17:06 To się umów. Leków najwyżej nie weźmiesz, ale rozmowa ze specjalistą nie powinna Ci zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: bezsenność - ktoś na to cierpi? 27.10.08, 17:34 ja cierpiałam na bezsenność przewlekłą ok 7 lat(z różnym nasilniem i przerwami,ale zdarzało się ,ze nie spałam po 3,4 noce z rzędu) Duzo by opisywać. Od jakiegoś 1,5 miesiąca ustąpiło. Leczyłam się u spaecjalisty i wydaje mi się ,ze pomógł mi lek zapisywanay między innymi na leczenie stanów depresyjnych-lerivon. Co ważniejsze lek ten nie uzależnia. Leczenie nim trwało ok pół roku. Do końca jednak nie wiem czy to tylko jego stosowanie pomogło mi leczyć się z bezsenności. Szczerze Ci współczuję. Idź do specjalisty. Innego wyjścia nie ma. Niezbadana jest psychika ludzka. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do normalnego zdrowego snu Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka Re: bezsenność - ktoś na to cierpi? 27.10.08, 20:52 dzięki za info. trochę się boję i trochę wstydzę, ale chyba czas spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
nadrugiemiania Jajofka!!!!!1 27.10.08, 22:33 Wstydzic to sie nie masz absolutnie czego!!!!!!!!Psychiatra -lekarz jak lekarz, dentysta czy ginekolog wsjo rawno. Spróbuj sobie lek Melatonina.Za sen odpowiedzialny jest hormon , który wytwarzany jest przez podwzgórze.Jesli z podwzgórzem jest cos nieteges, trzeba je troche podregulowac.melatonina własnie tak działa.O ile mnie pamięć nie myli to sa dwie dawki chyba 10 mg i 25 (co do drugiej pewna nie jestem a sprawdzac mi sie nie chce, zapraszam na gogle).Stosuje sie przez około 1 miesiąc 1/2 h przed snem.Mojej mami pomógł rewelacyjnie.Powodzenia.Do kupienia w aptece , kiedys bez recepty teraz nie wiem.Sprawdź, ale chyba nadal bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
only_isabelle Re: Jajofka!!!!!1 28.10.08, 10:45 jak chcesz pogadać - bez wstydu, to zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=73421 nie ma się czego wstydzić, czy masz jakieś stresy? przeżywasz emocje? Odpowiedz Link Zgłoś