Dodaj do ulubionych

guz przy pachwinie błagam o pomoc!

10.11.08, 21:56
Witam, od jakiegoś miesiąca zauważyłam z lewej strony pod brzuchem w
(przy)pachwinie guz. Najpierw myślałam, że może po goleniu wrasta mi
się włos albo zaczyna się budować tzw. "syfek" i obserwowałam.
Niestety już ponad miesiąc nic się nie zmienia, guz jest wyczówalny
gdy dotykam. nie boli, nie przemieszcza się na zewnątrz nie ma
zaczerwienienia ani innego koloru. jestem umówiona do ginekologa na
przyszły tydzień ale zastanawiam się-może powinnam zgłosić się do
innego lekarza. Błagam napiszcie czy ktoś z was coś takiego miał. Ja
oczywiście mam już najgorsze myśli i czuję się fatalnie, tak boję
iść się do lekarza ale ta niepewność jest jeszcze gorsza...czuję że
niedługo zwariuję bo nie umiem myśleć o czym innym.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:03
      węzeł chłonny?
      • zawsze-agamaj Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! 10.11.08, 22:12
        nie wiem jak to wytłumaczyć wewnętrzne udo mniej więcej na lini
        majtekjakieś 2cm pod brzuchem. wgłębienie między udem a łonem to
        chyba węzły chłonne? przynajmniej tak mi się zdaje
        • Gość: ??? Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:15
          idz na USG, macanie ginekologa nic nie da
          • zawsze-agamaj Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! 10.11.08, 22:17
            no tak ale najpierw musze miec skierowanie od gina
            • Gość: ??? Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:23
              gnaj prywatnie
              • zawsze-agamaj Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! 10.11.08, 22:27
                wiesz nie każdego stać na prywatną wizytę i wydać 70 czy 90 zł, a
                jak znam zycie na jednej wizycie się nie skończysad
                • Gość: ??? Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:30
                  no, coś za coś - albo wydajesz te 70 zł od razu albo dłużej błagasz o
                  pomoc i wariujesz
                  a na forum niestety nikt ci diagnozy nie postawi
                  a rodzinnego też nie ma pod ręką?
                  • zawsze-agamaj Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! 10.11.08, 22:34
                    nie chcę diagnozy na forum jedynie jakiejś rady, może rozmowy,
                    doświadczeń innych czy to dużo ?? Nic nie kosztuje a może własnie
                    nie pozwoli zwariować?? wink
                    • Gość: carla Re: guz przy pachwinie błagam o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:50
                      A masz lat 12 czy 14...? Bo zachowujesz się po prostu jak małolata
                      (oszczędzę przymiotnika).

A co tu radzić, jeśli to może być i wszystko i nic...??? Mamy Ciebie
                      pocieszać czy dalej wskazywać potencjalne przyczyny z rakiem
                      włącznie?
                      I co to za tekst, że nie stać Ciebie na wizytę u lekarza - i co, tak
                      do końca życia będziesz robiła...? Widać nie jest to jednak dla
                      Ciebie aż tak ważne.

Sorry, ale jakie pytanie taka odpowiedź.
                      • zawsze-agamaj do carla 10.11.08, 23:20
                        napisałm raz ale chyba nie doszedł mój post więc piszę jeszcze raz:
                        nie mów mi co jest ważna dla mnie a co nie, nie znasz mnie i nie
                        oceniaj bo nie wiesz co ciebie może spotkać w zyciu. Może dla mnie
                        wazniejsze jest dziecko dla którego muszę kupić leki, może chleb i
                        mleko na drugi dzień. Poczekam na bezpłatną wizytę u lekarza i kupie
                        mojemu dziecku leki i jeszcze starczy na bajkę do poczytania. Nie
                        mów mi że coś nie jest dla mnie ważne i nie zyczę tobie abyś kiedyś
                        musiała dokonywać w życiu takich wyborów.Jeszcze raz proszę nie mów
                        mi że coś nie jest dla mnie ważne bo chyba sama nie wiesz co jest
                        ważne dla ciebie, albo jeszcze nigdy w zyciu nie musiałać
                        wybierać.Nie życzę ci tego -to wcale nie jest łatwe.

Więc ja zadam pytanie: ile ty masz lat?
                        Sory jaka odpowiedz takie pytanie.
                        • Gość: k. Re: do carla IP: *.jjs-isp.pl 11.11.08, 00:31
                          Wezły chlonne w pachwinie sa bardzo czesto powiekszone i nie musi
                          oznaczac to czegos zlego.Moga sie powiekszac np. przed okresem.Ja
                          mam stale powiekszony wezel w pachwinie.Sprawe rozwiazalam u lekarza
                          rodzinnego.Morfologia ok, poziom OB zupelnie nienowotworowy,CRP tez
                          w normie.Idz sobie spokojnie do lekarza rodzinnego.On bedzie
                          wiedzial co robic.
                        • Gość: emka Re: do carla IP: 91.104.108.* 11.11.08, 09:25
                          Wiesz wolałabym iść i zapłacić za wizytę i odpuścić kupienie kilku bajek-zawsze
                          można jakąś z głowy opowiedzieć-niż zejść z tego świata bo bajki były
                          ważniejsze-i jak je później poczytasz dziecku-z zaświatów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka