malamuszelka 17.02.09, 19:44 Mam straszliwie małe piersi, a w zasadzie w ogóle ich nie mam. Czy w takiej sytuacji w ogóle możliwe jest wykonanie mammografii? Jak to wygląda od strony technicznej? Czy powinnam korzystać z innych badań, np. USG? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Mammografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:46 ??? czyżbyś miała juz lat 40, wiek stosowny do mammografii, i jeszcze nie zrobiła nawet jednego USG w życiu? rozmiar nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malamuszelka Re: Mammografia IP: *.wolomin.net 17.02.09, 20:33 Mam 22 lata, jeszcze nie robiłam mammografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mammografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 20:42 w tym wieku nie masz innych problemów? w tym wieku to na USG Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Mammografia 17.02.09, 20:44 W wieku 22 lat robi sie USG piersi, mammografie robi sie w pozniejszym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malamuszelka Re: Mammografia IP: *.wolomin.net 17.02.09, 21:50 Dzięki za odpowiedź! Choć nie sądzę, żeby za 20 lat urosły... no ale może aparatura będzie dużo lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Mammografia 18.02.09, 07:35 W Twoim wieku USG bo przewaga tkanki gruczołowej nad tłuszczową. USG jest bardziej wiarygodne w takiej sytuacji. Mammografia po 40, bo proporcje sa odwrotne. Mam rozmiar A (chyba AA raczej) i mammografia wychodzi bez problemu. A piersi nie urosły ale są inne- powiedzmy w wieku 20 lat to były piłki do tenisa ciśnieniowe, a teraz (42) tez do tenisa ale z gąbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batrs Re: Mammografia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.14, 08:41 Popłakałem sie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Mammografia IP: *.184.252.163.ipv4.supernova.orange.pl 11.01.18, 15:01 Powinnaś to skonsultować z lekarzem. Jeśli jesteś z Krakowa to idź do CMP oni maja ten nowy mammograf 3D więc pewnie więcej mogą zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś