Gość: nikulka IP: *.mielec253.tnp.pl 19.07.09, 21:44 mam takie pytanie ktore badanie jest dokladniejsze ob czy crp zeby wykryc stan zapalny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanoshii Re: ob czy crp 19.07.09, 22:15 CRP. OB zawsze miałam idealne (2,3) nawet kiedy zachorowałam na chorobę nowotworową. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: ob czy crp 20.07.09, 00:47 np.: jak mikałam ob podwyższone nie tak bardzo mocno napewno niższe niż 95 to ob miałam w normie , ale tylko jak mi skoczyło ob do 95 to CRP miałam trochę podwyższone. tak miałam jak mi poszła pożadniej flora bakteryjna i zaczęły mi się wdawać stany zapalne i jeszcze jakieś grzybicze paskustwa grzybicze bo w międzyczasie miałam robione i crp i ob w tym w szpitalu , na reumatologii i to od tego czau i inne w moim przypadku przy skłonnościach do kamicy i to dość dużych , a nawet dużych i przytym ile musze brać leków z konieczności to jest pod bardzo stałą kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikulka Re: ob czy crp IP: *.mielec253.tnp.pl 20.07.09, 17:01 dzieki za odpowiedz,chyba sobie zrobie to i to badanie Odpowiedz Link Zgłoś