Dodaj do ulubionych

tabletki a opalanie

20.08.09, 12:04
W środę na noc wzięłam ostatnią tabletkę dopochwową kuracja trwała 5 dni i teraz pytanie czy w sobote mogę się opalać ? Czy lepiej dać sobie spokój ? Wiem banalne powinnam zapytać lekarza ale zapomniałam .Gapa ze mnie wink
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: tabletki a opalanie 20.08.09, 12:28
      co to za tabletki i dlaczego nie moglas sie opalac podczas ich brania???
      • oposka Re: tabletki a opalanie 20.08.09, 14:37
        dopochwowe nie mogłam gdyż jak sie przyjmuje leki to nie wolno się opalać ! przynajmniej ja stosuje się do tej zasady nieważne jakie to by były leki to jak biorę czy od dołu czy od góry to przenigdy się nie opalam aż nie zakończę kuracji
        • Gość: kasia Re: tabletki a opalanie IP: *.jjs-isp.pl 20.08.09, 15:02
          Skoro WYMYSLILAS sobie taka zasade to sie do niej stosuj.Bardzo malo
          jest substancji przy ktorych warto unikac opalania.
          • kasiak37 Re: tabletki a opalanie 20.08.09, 15:13
            poprosze o naukowe uzasadnienie tej zasady.Pomijam oczywiscie leki przy ktorych
            RZECZYWISCIE nie nalezy sie opalac(np.kremy ze sterydami,preparaty z dziurawcem
            itd.)
            • oposka Re: tabletki a opalanie 20.08.09, 16:48
              kasiak37 napisała:

> poprosze o naukowe uzasadnienie tej zasady.Pomijam oczywiscie leki przy ktorych
              > RZECZYWISCIE nie nalezy sie opalac(np.kremy ze sterydami,preparaty z dziurawcem
              > itd.)

nie mam naukowego wyjaśnienia wink ale wolę nie ryzykować tak samo jak z alkoholem gdyż może wywołać skutki uboczne wolę unikać w tych dniach słońca i zastanawiam się czy do soboty to już pewnie spokojnie można się opalać .Fakt znam osobę która tak uzależniona od słońca nawet podczas przyjmowania hormonalnych leków (na prolaktynę ) latała na solarium dla mnie to nie do przyjecia ale każdy jest inny tak samo jak ja jestem dziwna >
        • Gość: sundry Re: tabletki a opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:39
          Sama ustaliłaś bezsensowną zasadę, a teraz nas się pytasz, do kiedy
          ją stosować?
          • oposka Re: tabletki a opalanie 20.08.09, 16:43
            dziękuję za wyrażenie swojego zdania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka