Dodaj do ulubionych

klaustrofobia

IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 05.11.01, 12:04
od 30-tu lat próbuję walczyc z klaustrofobią. Nie pomogły wizyty u psychiatry
(ok. 20 lat temu). Obecnie chodzę do psychologa - ponieważ zamiast się
zmniejszac objawy fobi nasilily się. Niestety po paru spotkaniach z
psychologiem nie dostrzegam żadnej poprawy. Czy oby nie wydaję niepotrzebnie
pieniedzy? (muszę niestety pożyczać) Czy wogóle jest skuteczna metoda na fobię?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bea Re: klaustrofobia IP: *.tele2.pl 05.11.01, 22:25
      Pewnie że jest. Nie daj się nabrać na żadne psychotropy, bo ci nic nie dadzą.
      Poszukaj KOMPETENTNEGO lekarza, który dysponuje odpowiednimi środkami i potrafi
      za pomocą specjalistycznych treningów wyleczyć cię z fobii. Nie chodź do
      lekarza, jeśli po kilku wizytach nie widzisz sensu wizyt. Lekarz, który ci nie
      powiedział jak chce ciebie z fobii wyleczyć daje dowód, że nie jest odpowiednio
      przygotowany do zawodu. Same rozmowy z lekarzem nic ci nie pomogą, szkoda
      pieniędzy!
      MIAŁAM podobny problem m.in. nie mogłam przejść przez most, wsiąść do windy,
      brać prysznic w kabinie, solarium itd.

Głowa do góry! Nie męcz się z tym i nie daj się naciągać pseudolekarzom.
      PS. Z jakiego miasta jesteś?
      • Gość: elka Re: klaustrofobia IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 07.11.01, 08:25
        Bea, dziekuje za wiadomosc. Probowalam wczoraj odposac i podziekowac, ale
        najprawdopodobniej cos sie nie udalo i moja odpowiedz nie zostala przeslana
        (laictwo komputerowe).
        Jestem ze Szczecina. Faktycznie proby leczenia psychotropami niewiele daja
        jedynie troche uspakajaja (otumaniaja). Jezeli nie sprawi Ci to klopotu podaj
        gdzie sie leczylas. Czy to jest psychiatra czy psycholog.
        Szczerze mowiac, nie mam nadzieji na wyleczenie, nie bardzo wierze zeby ktos
        mogl mi pomoc. Dowiedzialam sie o dobrym psychologu w moim miescie i pelna
        nadzieji postanowilam sprobowac, ale nie widze zadnych efektow oprocz tego ze
        musze kombinowac od kogo pozyczyc pieniadze (naleze do osob dosyc ubogich -
        niestety)
        Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie
        Zycze milego dnia z pozdrowieniami Elka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka