Dodaj do ulubionych

leczenie kregosłupa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 11:58
Czy ktos wie gdzie w Polsce są osrodki zajmujace się leczeniem kregosłupa...
we Wrocławiu nie chca mnie operowac, bo mówia że mnie nie złożą, a
konkretnych wskazówek nie dali. Błagam pomózcie mi, może ktoś zna naprawde
dobrych lekarzy
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: leczenie kregosłupa IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 28.01.04, 12:16
      Droga Rito/Gosiu
      Na czym dokladnie polega twoj problem ??
      • Gość: gosia Re: leczenie kregosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 12:51
        mój problem polega dokładnie na tym że, przeszłam chorobe scheuermana ( bardzo
        agresywnie jak mówia lekarze), mam już za soba prawie dwuletni pobyt na wózku,
        obecnie po ostatnim rezonansie stwierdzono znaczne pogorszenie, trzony jak to
        po tej chorobie sa klinowate,mam wiele guzków ( w tym jeden praktycznie w
        całości wypełniający trzon Th12), duze zmiany zwyrodnieniowe ( co zaskakujace
        głównie odcinek ledzwiowy), uciskajace na korzenie i worek oponowy ( pisze tak
        troche w skrócie bo dokładny wynik mam w domu, jutro moge przepisac).Obecnie
        mam 25 lat, urodziłam dziecko 4 lata temu, na drugie nie dostałam juz zgody:)
        od neurologa, ale coraz częściej wracaja dolegliwosci sprzed kilku lat,
        okrutne !!!! bóle, dretwienie nóg, rak takze ale znacznie mniej, nie moge nic a
        nic dźwigać, bo zaraz strzela. Praktycznie stale biore dicloberyl, miolastan na
        noc, czesto tramal...nie chce mi się wierzyc, że tak musi byc zawsze
        lekarze mówia ,że jest to tzw. kręgosłup operacyjny, ale ze względu na
        rozległosc zmian i mój wiek nie chca się podejmowac ryzyka...
        Co rok robie rezonans i zawsze jest gorszy...ostatnio spytano mnie czy
        uprawiałam sport wyczynowo,? ...
        W skrócie tak wygląda mój problem i chciałabym coś z nim zrobic, bo cięzko życ
        majac 25 lat ze tak musi byc i juz..
        dodam ze jestem pod stałą opieka neurologa i rehabilitantów.
        Bede wdzięczna za jakiekolwiek porady
        Pozdrawiam
        gosia- rita jak wygodniej
        • Gość: kasia Re: leczenie kregosłupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 23:41
          www.cskmswia.pl/
        • Gość: kasia Re: leczenie kregosłupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 23:43
          wiadomosci.tvp.pl/wiadomosci/1,2003050836344.strona
          Laserowe leczenie dyskopatii
          Nową metodę leczenia dyskopatii stosują neurochirurdzy ze Szpitala Klinicznego
          MSWiA w Warszawie. Dzięki przezskórnemu zabiegowi przy użyciu lasera pacjent
          może pozbyć się bólu i uniknąć operacji lub znacznie odsunąć ją w czasie.

Zabieg laserowy może uchronić przed operacją

Doc. Wojciech Maksymowicz, kier. kliniki neurochirurgii szpitala MSWiA radzi
          Dyskopatia oznacza ucisk korzeni rdzeniowych i worka oponowego, wywierany przez
          wypuklający się dysk. Objawy to silny ból promieniujący od krzyża do uda, a
          czasem nawet do stopy. W krytycznych sytuacjach potrzebna jest operacja.

W nowego typu zabiegu małoinwazyjnym nie otwiera się powłok skórnych. Do dysku
          wprowadza się pod kontrolą monitora jedynie igłę. Po włączeniu lasera pod
          wpływem dużej dawki energii dochodzi do odparowania wody z kanału kręgowego. W
          ten sposób zmniejsza się ucisk na rdzeń kręgowy. Poprawa jest odczuwalna
          jeszcze na stole operacyjnym.

Metoda może uchronić przed operacją. Dzięki niej można rozpocząć rehabilitację,
          która uchroni przed kolejnymi nawrotami. Metoda laserowa leczenia dyskopatii -
          to zabieg tzw. chirurgii jednego dnia i jest o połowę tańszy od operacji.

Zmiany zwyrodnieniowe dysku ma większość osób po 30. roku życia. 2 proc. ludzi
          ma przepuklinę dyskową
    • Gość: gosia Re: leczenie kregosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 11:18
      ponawiam pytanko moi drodzy
    • Gość: Franc Re: leczenie kregosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 13:10
      Za to co napisze pewnie mnie napadną i gdyby nie odległość jaka dzieli mnie od
      uczestników pewnie by się nie obeszło od siniaków. Jesteś z Wrocławia jak
      piszesz, wiec doradzam ci skontaktować się z bioenergoterapeutą A. Korczyńskim
      pod nr. tel. 349-27-81. Zabieg kosztuje 30 zł. wiec fortuny nie stracisz a może
      odzyskasz zdrowie. Maksymalnie po 2-3 razach bedziesz wiedziała czy jest
      poprawa i czy warto chodzic dalej, nie ryzykujesz wiele gdyż nie ustawia on
      manualnie kręgosłupa i nie ma możliwości żeby cię uszkodził. Może nie jesteś
      przekonana jak wiekszość o skuteczności takich terapii ale 2-3 wizyty to 60-90
      zł. Nie wiem czy słyszałaś o o. Grzegorzu, zakonniku z Rychwałdu k/Żywca. Woże
      dla niego jego preparaty ziołowe i jeśli chcesz to wyślij mi swój adres na
      f.r.a.n.c@gazeta.pl a dzis koło 16-17 będę w centrum i przywioze ci balsam
      kręgowy jego produkcji, powinien złagodzić objawy choroby. Na nic nie namawiam
      a tylko doradzam... Pozdrawiam.
      • Gość: Franc Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 13:18
        Balsam jest gratis, żeby była jasność.
    • Gość: gosia Re: leczenie kregosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:32
      franc dzieki za przejęcie się mną, jednak niestety nie wierze w takie
      czary...byłam niejednokrotnie u bioenergoterapeutów, nie powiem że nie wierze w
      energie tych ludzi ( ok, zawsze czułam ciepło, prady i takie tam ) ale nigdy mi
      nie pomogli jakoś, więc w tej chwili zdaję się już na medycynę aczkolwiek adres
      sobie zapisałam...nigdy nie mów nigdy, prawda? Moze kiedys się faktycznie
      przyda, a teraz bardzo dziekuje i w sumie przepraszam ...ale naprawde nie
      wierzę..choc mówią zw tylko krowa nie zmienia zdania wiec...
    • Gość: ima Re: leczenie kregosłupa IP: 217.97.128.* 11.02.04, 11:37
      Pewnie niewiele Ci pomogę niekonkretną wiadomością ale może to być jakaś
      wskazówka. Otóż będąc w szpitalu słyszałam zwierzenia pewnej pacjentki, która
      miała operowany ( z powodzeniem )kręgosłup w Bydgoszczy, podczas gdy lekarze w
      innych ośrodkach nie chcieli się tego podjąć, bo nie widzieli szans na poprawę
      jej stanu. Sama zresztą była lekarką, groziło jej odejście z zawodu.
      Może w Bydgoszczy jest to znany chirurg. Spróbuj zapytać na forum regionalnym
      Bydgoszczy. Jeśli Ci się nie uda, daj znać, sprobuję dotrzec do informacji
      przez personel szpitala, ale to potrwa.
      pozdrawiam, ima
      • Gość: rita Re: leczenie kregosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:23
        dzieki za info, zaraz spróbuję się cos dowiedziec...
    • Gość: ania Re: leczenie kregosłupa IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 14:34
      Witaj Gosiu,
      od 10 lat, codziennie, borykam się z kręgosłupem. W moim przypadku jest to
      odcinek szyjny. Po urazie i po operacji usunięcia dysku. "Jadę" też cały czas
      na podobnych lekach jak Ty-przeciwbólowych, rozluźniających mięśnie, itp. Też
      cały czas szukam dobrych specjalistów od kręgosłupa. Generalnie, po tym co
      przeszłam, jestem przeciwniczką operowania kręgosłupa, a dokładniej-pochopnych
      i zbyt często podejmowanych decyzji o konieczności wykonania takiego zabiegu.
      Ale wiem też, że są sytuacje, że tylko to może pomóc i często pomaga. Akurat w
      moim przypadku powtórna operacja na razie nie wchodzi w rachubę. Jednak u
      Ciebie możliwe,że DOBRZE WYKONANA właśnie bardzo by mogla pomóc.Radziłabym Ci
      skonsultować się z prof.Radkiem z Kliniki Neurochirurgii WAM w Łodzi. Spotkałam
      wiele osób(z róznych stron Polski) cierpiących z powodu dolegliwości
      kręgosłupowych. Przez wiele z nich jest on bardzo chwalony jako doskonały
      specjalista z ogromnym doświadczeniem i jako serdeczny, ludzki człowiek.
      Pozdrowienia i powodzenia
      • Gość: Nowy tutaj Re: leczenie kregosłupa IP: *.clubnet.pl 14.02.04, 19:33
        "Za to co napisze pewnie mnie napadną i gdyby nie odległość jaka dzieli mnie od
        uczestników pewnie by się nie obeszło od siniaków. Jesteś z Wrocławia jak
        piszesz, wiec doradzam ci skontaktować się z bioenergoterapeutą A. Korczyńskim
        pod nr. tel. 349-27-81. Zabieg kosztuje 30 zł."

ja tez mialem problemy z kregoslupem i poszedlem z tym do kregarza. On tez jest bioenergoterapeuta, ale wyprostowal mi kregoslup w niecale 5 minut. koszotwalo 40 zl. od tej pory trzymam sie prosto i jestem dosyc "zminny". moj Ojciec tez u niego pozniej byl, z takim samym efektem. jesli chcesz adres i telefon (w gliwicach to jest), to napisz do mnie na alex1the2first3@interia.pl

zabezpieczenie antyspamowe: w tym mailu nie ma zadnych cyfr. jak je skasujesz, to to bedzie moj prawidlowy adres. pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka