Dodaj do ulubionych

pęcherzyk żółciowy

IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 08.02.04, 01:50
mam kamienie, narazie bez poważniejszych dolegliwości.Zasięgałam porad u
kilku specjalistów i opinie są krańcowo różne
1) jak nie ma objawów to nie operować, bo w Stanach już się od tego odchodzi
(najnowsze badania)
2) operować choćby jutro bo zawsze jest grożba niespodziewanego ataku lub
zropienia
Proszę o wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 08.02.04, 07:43
      > 1) jak nie ma objawów to nie operować, bo w Stanach już się od tego odchodzi
      > (najnowsze badania)

Nie slyszalem o takich badaniach (na wszelki wypadek wlasnie zajrzalem do
      Medlina i tez nic...) i nie sadze, zeby w Stanach odchodzono od usuwania
      pecherzyka w przypadku kamicy. Pewnie zaraz ktos zacznie udowadniac, ze kamienie
      mozna "rozpuscic" bez operacji- powodzenia.

> 2) operować choćby jutro bo zawsze jest grożba niespodziewanego ataku lub
      > zropienia

Nie trzeba az operowac "chocby jutro", tylko wybrac date zabiegu tak, aby byla
      wygodna dla pacjenta i dawala maksymalne szanse powodzenia zabiegu. Faktem jest,
      ze powiklania kamicy predzej czy pozniej nastapic moga.
      • Gość: kamien Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 09:10
        a jakie moga to byc powikłania?
        • Gość: Doki Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 08.02.04, 10:53
          Przede wszystkim zapalenie pecherzyka zolciowego, ktore, nie leczone, postepuje
          do ropnia, potem zgorzeli pecherzyka, rozlanego zapalenia otrzewnej.
          Poza tym kamica przewodu zolciowego, kolka zolciowa, zoltaczka cholestatyczna i
          ewentualnie zapalenie trzustki.
    • Gość: Jasio Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.ipt.aol.com 08.02.04, 17:19
      > Masz racje. W Stanach samemu sobie mozna usunac kamienie zolciowe. Calosc
      skladnikow potrzebnych dla tej drobnostki kosztuje w granicach $20. Zabawa ta
      trwa ok.4 -5 dni.

>> Poza tym osoby chorujace na raka powinne taki zabieg przeprowadzac raz w
      miesiacu dla oczyszczenia watroby.

> Zaraz sie jakis 'lekarz' odezwie i bedzie Ciebie straszyl....

> Swoim sztywnym nieuctwem!
    • uve Re: pęcherzyk żółciowy / do Jasia 09.02.04, 07:43
      Gość portalu: anka napisał(a):

> mam kamienie, narazie bez poważniejszych dolegliwości.Zasięgałam porad u
      > kilku specjalistów i opinie są krańcowo różne
      > 1) jak nie ma objawów to nie operować, bo w Stanach już się od tego odchodzi
      > (najnowsze badania)
      > 2) operować choćby jutro bo zawsze jest grożba niespodziewanego ataku lub
      > zropienia
      > Proszę o wypowiedzi

Gdzies sie otarlem o Twoje pytanie do mnie na temat oleju z oliwek. Tak
      wykorzystuje go plus inne rzeczy. Caly proceder trwa trzy dni, najgorzej to pic
      ten wstretny olej.
      Pzdr
      • Gość: Majka Re: pęcherzyk żółciowy / do Jasia IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.04, 10:07
        Jak pije się ten olej? Tak sam bez rozcieńczenia? W jakich ilościach? I pytanie
        podstawowe, czy to uchroni przed powstaniem nowych kamieni?
        • Gość: Jasio Re: pęcherzyk żółciowy / do Jasia IP: *.ipt.aol.com 09.02.04, 14:43
          > Ano pije sie. Z cytryna i coca-cola, ale to tylko czesc metody pozbywania
          sie kamieni zolciowych i oczyszczania watroby. Tanio, szybko i bezbolesnie...

> Jezeli ktos powaznie chcialby sobie usunac kamienie zolciowe, to moge podac
          szczegoly, tylko czy krople 'Phos drops' sa dostepne w Polsce? Tutaj
          buteleczka, wystarczajaca do jednego zabiegu nie kosztuje wiecej jak $12.
          Mialem gdzie sposob z sama oliwa i dodatkami , ale nie moge sie dogrzebac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka