05.09.10, 16:21
Biorę bioprazol i żadnego efektu .Macie sprawdzone leki, mogą być ziołowe, byle
pomogłoby, bo idzie zwariować.

Myślę o gastroskopii, ale na samą myśl ciarki mi przechodzą.
Obserwuj wątek
    • jekaterynka Re: zgaga 06.09.10, 13:28
      ja mam sprawdzony lek, który biore od kilku lat. polprazol acid contorol jest naprawde mocny.
      • amerikanische.heidelbeere Re: zgaga 06.09.10, 14:56
        A stosujesz jakąś dietę? Bo wiesz bez tego ciężko wygrać ze zgaga jeśli ma się ją często.
        • gostek01 Re: zgaga 06.09.10, 20:07
          dieta to podstawa, najlepiej zero smażonego i zero kawy, żeby nie podrażniać żołądka. I pić jak najwięcej wody, żeby soki rozrzedzić. A polprazol jak najbardziej można wziąć, bo to skuteczny lek i sprawdzony.
          • jekaterynka Re: zgaga 06.09.10, 20:55
            dokladnie. pamiętaj ze alkhol i tłuste jedzienie to twoi wrogowie…
            • pigilan Re: zgaga 06.09.10, 22:37
              Dziekuję wszystkim za rady.Byłam dzisiaj u lekarza zmienił na Helicid(przecież to sammo co bioprazol,cóż bez komenta) plus metoclopramidum(10mg) i kazał brać o gastro nawet nie wspomniał.Będę brać, nie jem smażonego, tylko piję kawę jedną dziennie, alkoholu zero.Nie powiem, nieraz kupię sobie jakieś ciacho, lub upiekę, chyba będę szukać speca od gasroskpii, jakiś refluks ,czy coś podobnego?.Jestem po usunięciu pęcherzyka, może to jest przyczyną.Od lekarza niewiele się dowiedziałam, czlowiek musi liczyć tylko na siebie .Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
              • jekaterynka Re: zgaga 07.09.10, 11:46
                jakby co to na mnie polprazol zawsze działa i mam go pod ręką. Kiedyś go sprzedawali tylko na receptę, ale zmniejszyli ilość omeprazolu i można go kupić w każdej aptece bez recepty.
                mam nadzieję że ci torchę pomogliśmy :)
              • marbor1 Re: zgaga 07.09.10, 13:49
                Dość często zdarza się po usunięciu pęcherzyka żółciowego, że żółć jest zarzucana do żołądka. Powoduje ona nadkwasotę i podrażnienie śluzówki żołądka, a także często zgagę. Borykam się z tym problemem już 8 lat.
                Powinnaś jednak pójść do gastrologa i poprosić o skierowanie na gastroskopię. Badanie jest nieprzyjemne, ale nie tak straszne, można przeżyć.
      • justy1 Re: zgaga 13.09.10, 22:02
        > polprazol acid contorol

to jest dokladnie to samo, co już zażywa autor wątku, czyli bioprazol u helicid.
    • veroni07 Re: zgaga 07.09.10, 17:24
      Witam! :) Mój Tata bierze zawsze 'ranigast max' tylko ten lek mu pomaga. Ogólnie jest drogi, ale zawsze idzie do rodzinnego i tam prosi o receptę. Pozdrawiam.
      • malicki88 Re: zgaga 07.09.10, 18:52
        W sumie ranigast jest "starym" sprawdzonym lekiem.Wiec wcale sie nie dziwie ze okazuje sie on skuteczny w tego typu dolegliwościach.
        • gostek01 Re: zgaga 08.09.10, 19:45
          warto też spróbować polprazol acodcontrol, powinien pomóc, bo to specjalistyczny lek.
          • janka.janicka Re: zgaga 10.09.10, 13:04
            ja jestem za polprazolem tym bardziej musi być dobry skoro kiedyś sprzedawali go tylko na receptę
          • janka.janicka Re: zgaga 10.09.10, 13:09
            ja tam jestem za polprazolem. skoro był kiedyś tylko na receptę bo musi być dobry
            • jekaterynka Re: zgaga 13.09.10, 21:05
              polprazol jest w porządku. robią teraz konkurs dla cierpiących na zgagę www.polprazolacidcontrol.pl/konkurs/ i można wygrać parowar Philipsa. a jak wiadomo takie jedzenie na pewno dobrze wpłynie na zgagę. Ja już wysłałam zdjęcie obrazujące moją wizję uciążliwej zgagi razem z opisem i… czekam. może już niedługo przyślą mi parowar 
              • cccykoria Re Pytanie 15.09.10, 21:38
                Czy ktoś z Was brał lek Nexium 40mg? Ten lek się różni tym ,że jest dojelitowo i drogi.14 tab na tydzień, około 80 zł. Te wszystkie leki brałam co wyżej , też żadnej poprawy.Zrobiłam prywatnie gastroskopie i cuda niewidy refluks stany zapalne żołądka dwunastnicy(3 wycinki pobrane) itp .Zgaga sporadycznie, raczej nadkwasota, pieczenie w klatce i okropny ból i czkawka ..Dieta scisła, choć mało jadam.To wszystko, przez kalectwo PŻW ..
                Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę.
                — Paulo Coelho
                • cccykoria Re: Re Pytanie 19.09.10, 21:11
                  na które znalazłam odp

Nexium (esomeprazol) zł 115,00/28 x 20 mg = zł 6,16/DDD (30 mg)

*Wynalazek pomyślany nie dla zdrowia ludzi, a dla zysku firmy. Jest to izomer omeprazolu zrobiony dla patentu i monopolu, gdy kończyła się ważność patentu na omeprazol. Nie jest efektywniejszy od omeprazolu, skoro jego DDD wynosi 30 mg, a omeprazolu tylko 20 mg*

*Praktyki cenowe firmy AstraZeneca
                  1. Losec (omeprazol) zł 43,09/14 x 20 mg = zł 3,08/DDD (20 mg)

konkurencja

Progastim – Ozone zł 27,98/28 x 20 mg = zł 1,00/DDD (20 mg)
                  Helicid – Zentiva zł 27,99/28 x 20 mg
                  Exter – Rubix zł 28,68/28 x 20 mg
                  Omar – Sandoz zł 34,25/30 x 20 mg
                  Prazol – Polfa Pab. zł 31,96/28 x 20 mg
                  Ortanol – Lek zł 31,96/28 x 20 mg
                  Polprazol – Polpharma zł 32,81/28 x 20 mg
                  Loseprazol – Liconsa zł 32,99/28 x 20 mg
                  Notis – Todd zł 34,60/28 x 20 mg
                  Gasec – Mepha zł 34,51/28 x 20 mg
                  Bioprazol – Biofarm zł 34,65/28 x 20 mg
                  Omeprazol – Egis zł 47,69/28 x 20 mg
                  Markowy omeprazol (Losec), wynalazek 1979 r. jest jeszcze w 2009 r. 3 razy droższy od identycznego generycznego omeprazolu (Progastimu).*

Zostałam nabita w butelkę przez dr :), ale to pierwszy i ostatni raz...Jutro następna wizyta .Brak poprawy zobaczymy co dr wymyśli..
                  • gostek01 Re: Re Pytanie 20.09.10, 21:11
                    Pomaga też rewelacyjnie ranigast max. Sam go też kiedyś brałem i szybko mi pomógł. Jest bez recepty i tani, ok. 7 zł za opakowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka