monnar 27.06.12, 13:04 witam, czy ktoś ma może się wypowiedzieć na temat akupunktury? Do kogo udać się w Poznaniu? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scept89 Re: akupunktura 27.06.12, 17:08 monnar napisała: > witam, czy ktoś ma może się wypowiedzieć na temat akupunktury? Nauka juz sie wypowiedziala: nie ma roznicy czy wbijasz igly zgodnie z zaleceniami Miszcza Kung Pao Chicken czy pijanego szwagra przypadkowo wybierajacego punkty po butelce denaturatu. > Do kogo udać się w Poznaniu? Do sasiada ktory ubierze sie w bialy fartuch, otworzy ksiege pelna zaklec i wierzy w sterylizacje oraz potrafi znalesc miesien posladkowy i nie wbic igly glebiej niz na pare mm. Mozesz tez zamiast sasiada zastosowac rozge brzozowa ktor wysmagasz sobie doopsko osobiscie lub z pomoca osoby ktora smagac lubi. Endorfiny wydziela sie w rownym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
monnar Re: akupunktura 27.06.12, 18:06 super odpowiedź-bardzo pożyteczna, szkoda słów, zna ktoś kogoś dobrego od akupunktury w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: akupunktura 27.06.12, 18:19 monnar napisała: > super odpowiedź-bardzo pożyteczna, szkoda słów, Umiesz czytac po angielsku? To zobacz: scienceblogs.com/insolence/2009/05/13/another-acupuncture-study-misinterpreted/ podpis pod obrazkiem: """ The bottom line is that there was no significant difference between any of the three acupuncture groups when compared to each other. Individualized acupuncture was no different from standardized acupuncture, and neither were any different than sham acupuncture. True, all of them were reported as better than “usual treatment,” but can you tell what the problem was? Sure, I knew you could. I’ve mentioned it before enough times when looking at other acupuncture studies. While it’s true that the three acupuncture groups were fairly well blinded, as far as studies like this go, there was no blinding at all between the “usual treatment” group and any of the acupuncture groups. The patients in the acupuncture groups all knew that they were assigned to an acupuncture group. They didn’t know which acupuncture group they were in (which is good experimental design), but they knew they were getting acupuncture. Similarly, the patients in the “usual care” group all knew they were assigned to a non-acupuncture group. They knew they weren’t getting acupuncture. That makes any comparison between the two virtually worthless, other than as an estimate of what the placebo effect was during the study. """ I link do orginalnego artykulu: archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=414934 A Randomized Trial Comparing Acupuncture, Simulated Acupuncture, and Usual Care for Chronic Low Back Pain Jak tam Wspaniali Apunkturzysci Poznanscy czy Marsjanscy? Wydrukuj sobie laskawie w/w artykul nastepnie udaja sie do Miszcza Akupunktury i spytaj dlaczego udaja wbijanie igly w dowolny przypadkowo wybrany punkt osiagnieto takie same rezultaty jak wbijajac prawdziwe igly zgodnie z zaleceniami Dawnych Miszczuf. Odpowiedz Link Zgłoś
monnar Re: akupunktura 29.06.12, 13:21 szukam dobrego akupunkturzysty w Poznaniu. Z tego co wiem ceny wahają się od 100 do 150 zł Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: akupunktura 29.06.12, 14:03 monnar napisała: > szukam dobrego akupunkturzysty w Poznaniu. > Z tego co wiem ceny wahają się od 100 do 150 zł Ja jestem bardzo dobrym akupunkturzystą i biorę 90 PLN. Ale jestem z Warszawy. Leczę też przez telefon. Jedynie za 2,44 za minutę leczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: akupunktura 29.06.12, 16:01 Snajper55 Na Twoim forum taki duzy ruch wiec moze tam bardziej bys sie przydal ze swoimi madrymi komentarzami zamiast trollowac tu na Zdrowiu, jak myslisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: akupunktura 29.06.12, 17:25 mel.la napisała: > Snajper55 Na Twoim forum taki duzy ruch wiec moze tam bardziej bys sie > przydal ze swoimi madrymi komentarzami zamiast trollowac tu na Zdrowiu, jak my > slisz ? Tu jestem bardziej potrzebny. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś