robinhook 03.12.13, 13:34 Cukier biały czy trzcinowy? Który zdrowszy? A może tak unikać cukru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikimax Re: Cukier... 31.03.14, 12:07 cukier owszem ale naturalny czyli fruktoza, syrop klonowy, miód. Cukru białego i słodzików odradzam to tzw biała śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Cukier... 31.03.14, 15:46 Najrozsądniej byłoby unikać cukru. Cukier masz nie tylko w kryształkach, a sporo jest go w owocach. Także żeby nie być zbyt gorliwym. Trzeba uważać na spożywanie czegokolwiek. Wszystko z umiarem. No niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniewskipadl Re: Cukier... 01.04.14, 12:14 Słodzić. slodzic. tylko osłodzone życie ma sens :) Odpowiedz Link Zgłoś
viollcia Re: Cukier... 02.04.14, 12:28 fruktoza to zdrowy cukier, który nie szkodzi czytałam o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskanowosc Re: Cukier... 08.04.14, 15:28 Nie cukruje od bardzo dawna i na prawdę mi z tym dobrze. Nie stosujcie terapii szokowej, że od razu przestajecie słodzić. Najpierw z dwóch łyżeczek zróbcie półtorej, potem jedna i tak dalej. Pożniej osłodzona herbata będzię dla was bardzo słodka i nie b ędzie normalnie smakować. Odpowiedz Link Zgłoś
labocki Re: Cukier... 14.04.14, 11:10 Dokładnie, a jak bardzo cię ciągnie do słodkiego to prawdopodobnie masz robaki Odpowiedz Link Zgłoś
bubusik Re: Cukier... 18.04.14, 11:47 Podobno tylko przez cukier tyjemy, nie tłuszcze a cukier... Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_net Re: Cukier... 28.06.14, 15:49 Najlepiej unikać cukru al jeśli już musisz słodzić to kup ksylitol- cukier brzozowy który ma obniżony indeks glikemniczny i nie powoduje pruchnicy ani innych negatywnych skutków dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
grobur Re: Cukier... 08.08.14, 10:01 W mojej rodzinie było wiele róznych chorób (niestety większość nowotworowych) i przyeczytałam chyba wszystko o zdrowej diecie. Otóż mój wniosek jest jednoznaczny cukry proste - to idealna pożywka dla nowotworów i wielu chorób. Mój wujek cierpi na białaczkę i od kilku lat z diety całkowicie wyeliminował zbędne cukry - efekt: nie wyzdrowial całkowicie (to choroba nieuleczalna), ale bardzo dobrze się trzyma i świetnie zniósł cykle chemii (nawet włosy mu nie wypadły). Ale wiadomo, trzeba jeść inne, pełnowartościowe produkty. Polecam powaznie się zastanowić nad dietą. Odpowiedz Link Zgłoś