janeeeek
16.05.20, 09:22
Witam, mam 28 lat, prowadzę siedzący tryb życia, jestem zawodowym kierowcą. Wczoraj po przebiegnięciu 3km poczułem niemoc w nogach, kołatanie serca, wróciłem do domu, po 40 minutach objawy ustąpiły. Nie mam nadwagi, kilogramów mam nawet za mało, w lutym byłem u kardiologa bo raz też mi się tak stało po dość intensywnym okresie kiedy to wracałem z trasy, remontowałem dom i do tego jeszcze doszła impreza z dużą ilością alkoholu, organizm chyba poprostu wtedy dał znak, że ma dosyć. Miałem robione echo serca, ekg, wszystko prawidłowe, zero jakichkolwiek uchybień, dodam, że w rodzinie tata i dziadek chorowali na serce, obaj jednak palili jak smoki i mieli za dużo kg, ja nigdy nie palilem, przestałem też pić alkohol od pół roku. Od czasu kiedy pierwszy raz zrobiło mi się słabo bardzo mnie to denerwuje i męczy psychikę, podejrzewam nerwicę i wiem, że muszę się z tym udać do lekarza. Często jestem ospały, w nocy śpię raczej normalnie tyle tylko, że krótko i sen jest raczej płytki. Jakie badania jeszcze wykonać i do jakich specjalistów się udać ?