Gość: Marysia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.12.04, 17:31 Czy był taki temat wałkowany? To poszukam. A gdy--nie, proszę jak radzicie sobie. Wykończę się z niewyspania. Chodzę cały dzień jak śnięta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapipex Re: zespół niespokojnych nóg 09.12.04, 18:13 Mario! To są rzadkie przypadki.Podobne to jest do reumatyzmu. Sama przez wiele lat leczyłam się na ischiasz, a to tzw."zespół niespokojnych nóg". Więc witaminy ze zwiększona ilością żelaza,ciepła kąpiel. To mi pomaga. I do lekarza na podstawowe badania. To jest nieuleczalne i jeszcze niezbadane do końca przez lekarzy. Może ktoś jeszcze się wypowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: zespół niespokojnych nóg IP: *.ss.shawcable.net 09.12.04, 18:16 Zglos sie do lekarza, sa na to leki. Choc te same leki czesto powoduja spowolnienie i sennosc i pacjenci zwykle od czasu do czasu z lekow schodza a potem znowu do nich wracaja. Dotad jakies cudowne lekarstwo na twoja dolegliwosc niestety nie zostalo wymyslone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: zespół niespokojnych nóg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 18:49 Witam:) Czy moglibyscie mi wytłumaczyc, co to jest "zespół niespokojnych nóg"? Jestem bardzo ciekawa, bo byc moze dotyczy to takze i mnie, choć jak jak do tej pory nikt nie nazwał tego w ten sposób. Czy chodzi o nogi, a szczególnie stopy, którymi mimowolnie poruszamy,leżąc np. w łóżku? Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mapipex Re: zespół niespokojnych nóg 09.12.04, 19:06 Właśnie G-to jest to,to upiorny przymus poruszania nogami. Szczególnie jak słodko zasypiasz!!! www.samozdrowie.pl/zdrowie/slownik_zdrowia/news?inf=536104&id=15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: zespół niespokojnych nóg IP: *.ss.shawcable.net 09.12.04, 21:41 Ruchy nog W CZASIE snu przeszkadzajce spac. Pelna diagnoza jest uzyskana w pracowni snu kiedy rownoczesnie rejestruje sie ruchy nog i EEG obserwojac czy ruchy nog powoduja wybudzenie czy nie. Te ruchy nog w czasie zasypiania moga tez byc czasem obecne ale one na ogol nie stanowie wiekszego problemu i do pewnego stopnia sa one norma. Nie mozna wiec na ich postawie miec diagnozy Zespolu Niespokojnych Nog. Odpowiedz Link Zgłoś
mapipex Re: zespół niespokojnych nóg 09.12.04, 21:58 Arturku! Ja muszę wstawać po zaśnięciu z łóżka i chodzić! Czasem 1 lub 2 i 3 w nocy. Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: zespół niespokojnych nóg 10.12.04, 05:40 Dziubasku, pisalem, ze istnieja na to leki. Udaj sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś