Dodaj do ulubionych

NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:14
Bardzo proszę o pomoc!!!!
Kilka dni temu dowiedziałem się, że mój ojciec ma najprowdopodobniej raka
jelita grubego. Niestety z przerzutami na wątrobę i na płuca.
Lekarze kończą wszystkie specjalistyczne badania.
Przebąkują coś o chemioterapii ale to jeszcze nic pewnego.
Pierwsza informacja dotycząca stanu zdrowia ojca brzmiała jak wyrok -
(nic więcej nie można zrobić). Ja nie mogę się poddać nie ma takiej
możliwości. Dlatego proszę Państwa o pomoć może ktoś zna specjalistów, lek,
kurację, cokolwiek.Lekarze dają mojemu ojcu od 3 do 30 dni życia!!! Desperacja moja jest wielka więc bardzo proszę o pomoc.

współchory
Obserwuj wątek
    • fugatka Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 11:22
      Specjalistą gastrologiem,leczącym choroby jelita grubego jest prof.Jan
      Dzieniszewski.Pracuje w Szpitalu Bródnowskim w Warszawie na oddziale
      gastrologicznym.Prywatnie przyjmuje w lecznicy "Alfa" przy ul.Ordynackiej w
      Warszawie.
    • Gość: rt Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 12.01.05, 11:57
      Therapia polega na wycieciu/operacji danego segmentu jelita plus chemoterapia .
      Nowoczesna terapia to:
      Irinotecan + 5-FU/Folinacid wedlug schematu FOLFIRI
      Oxaliplatin + 5-FU/Folinacid wedlug schematu FOLFOX

srednia dlugosc zycia to 12-18 miesiecy, powyzej 5 lat przezywa mniej niz 3%
      chorych
      • Gość: kaska Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:35
        Czemu maja sluzyc te dane? Przepisales z podrecznika, by chwalic sie "wiedza"? Nic nie wnosza i wg mnie nie maja zadnej wartosci dla pytajacego.
        • Gość: rt Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 13.01.05, 10:38
          "Czemu maja sluzyc te dane? Przepisales z podrecznika, by chwalic
          sie "wiedza"?
          > Nic nie wnosza i wg mnie nie maja zadnej wartosci dla pytajacego."
          Skad jestes taka pewna?
          Wartosc jest taka ze nadzeji nie powinno sie tracic do konca, ale jak Cesar to
          powiedzial "kosci zostaly rzucone", niestety.
          • Gość: kaska Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:07
            Podanie samych schematow leczenia, bez powiazania ich ze stopniami zaawansowania, to mydlenie ludzom oczu. Pozniej beda sie domagac operacji dla swoich najblizszych, bo "gdzies na forum" wyczytali, ze sie takich chorych operuje. Tylko nikt tu nie dodal, ze w przypadku takiego zaawansowania procesu neo nikt przy zdrwoych zmyslach sie operacji nie podejmie. Ani tu ani gdziekolwiek indziej!
            • Gość: rt Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 13.01.05, 18:59
              "Podanie samych schematow leczenia, bez powiazania ich ze stopniami zaawansowani
              > a, to mydlenie ludzom oczu."
              Szanownia Pani kasiu
              moj post byl odpowiedzia na dane autorki:rak jelita grubego z przerzutami
              czyli przecietnie inteligentny czlowiek skojarzy juz schemat z zaansowaniem
              choroby.

"Tylko nikt tu nie dodal, ze w przypadku takiego zaawansowania procesu neo nikt
              przy zdrwoych zmyslach sie operacji nie podejmie. Ani tu ani gdziekolwiek
              indziej"
              No to pracuje prawdopodobnie na Marsie.
              A co Pani zrobi jak Pacjent dostanie niedroznosci jelita?
              Naturalnie , nie przeprowadze radykalnej operacji, ale paliatywna juz.
    • Gość: Nocny Piotruś Re: i uwaga też na Doriana i Bronto-ta sama osoba IP: 81.219.249.* 12.01.05, 23:16
      Leczenie tak poważnej choroby może się odbywać wyłącznie w szpitalu. Bardzo
      dobrze, że rt podał schemat takiej terapii, obowiązują bowiem standardy leczenia
      i nikt tu cudów nie wymyśli. Natomiast wydaje mi się bezcelowe szukanie
      dodatkowej porady w gabinecie prywatnym, choćby i u profesora, bo cóż to zmieni
      ? To nie jest choroba na gabinet, tylko na szpital. Na temat znachorstwa nie
      będę się wypowiadał, ale przestrzegam przed naciągaczami i oszustami, bo tych
      wszędzie pełno. Na pewno wiele nie pomoże witamina C i E w wysokich dawkach,
      selen, beta-karoten czy wyciąg z rekina. Kiedyś pokładano nadzieje w preparatach
      torfowych Tołpy, ale chyba niewiele z tego wyszło. Homeopatia - zero efektu.
      Akupunktura - czasem się stosuje jako metodę (wspomagającą) walki z bólem
      nowotworowym.
    • Gość: rt Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 13.01.05, 10:39
      Bredzisz i wyludzasz ludziom ostatni grosz z kieszeni, jestes szarlatanem!!!
    • jacek1956 Do snajpera55 13.01.05, 11:10
      Na szczęście ty głupi nie jesteś i zdrowy jak byk. Widać to zwłaszcza w twoich
      bardzo budujących wypowiedziach. Twoja wiedza jest tak szeroka, że nic tylko
      krytykować i nic poza tym. Pewnie to jest twoje uniwersalne lekarstwo na dobre
      samopoczucie. Gdybyś miał choć trochę klasy i wiedzy darowałbyś sobie i innym
      tej rozrywki. Skieruj swoją energię w kierunku poznawania tajemnic
      funkcjonowania ludzkiego organizmu i dopiero wtedy zabieraj głos.
      Z wyrazami szczerego ubolewania.
    • Gość: patka Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 13:20
      Znajomy mojego meza ma ta chorobe i wkrotce bedzie przechodzil operacje
      polegajaca na wycieciu jelita. po operacji bedzie mial 'zainstalowane' woreczki
      do ktorych beda splywaly odchody. Niestety nie znam nazwiska specjalisty,
      podobno najlepszy w Polsce, przyjmuje w Lodzi. sprobuje sie dowiedziec czegos
      wieczorkiem.
      • Gość: man Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.01.05, 16:04
        Ten woreczek to stomia i jest to standartowe leczenie. Jest to poważne
        okaleczenie pacjenta, ale zwykle jest to jedyny sposób usunięcia guza.
        Problemem większym są natomiast przerzuty np. do płuc i wątroby. Dlatego trzeba
        stosować chemioterapię oraz czasami radioterapię.
    • Gość: kasik Re: NOWOTWÓR JELITA GRUBEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ornet.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:33
      Serdecznie Ci współczuję:((Trzymaj się mocno!!!Przeszłam przez to 3 m-ce
      temu.Trwało pół roku.Musisz być mocna psychicznie i nie ma się co czarować
      przygotowana na wszystko:( Bądź dzielna...może się uda....To był również mój
      ojciec:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka