Dodaj do ulubionych

JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES

IP: *.devs.futuro.pl 11.02.05, 21:00
Czy ktoś podzieli sie wlasnym doswiadczeniem i poradzi jakie sa najlepsze
"naturalne" lekarstwa na stres-podajcie nazwe
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.ss.shawcable.net 11.02.05, 21:04
      Najlepszym jest uciec od stresowych sytuacji.
      Wszystko inne pomoze tylko odrobine albo wcale.

Z tych rzeczy odrobine pomagajacych:
      intensywne cwiczenia fizyczne
      masaz ogolny
      suplement podstawowych kwasow tluszczowych (zapobiegaja troche uszkodzeniom hipokampa w wyniku stresu)
      moze jakies srodki uspokajajace (ale wylacznie na krotka mete)
    • grdyka_indyka Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES 11.02.05, 21:13
      m. in. Cynk!!! Organizm w sytuacjach stresowych ma zwiększone zapotrzebowanie na cynk, jeśli nie zostanie dostarczony, układ hormonalny, nerwowy, mataboliczny siada. cynk m.in w pestkach dyni.
    • Gość: niinon Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.chello.pl 11.02.05, 21:41
      sen, sen i jeszcze raz sen
    • Gość: Poliszynel Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:50
      Dobre wino i dobry sex! Full natura! Znane od tysięcy lat!

P.S. Tak to już jest z moimi tajemnicami...
    • Gość: Dorota Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: 70.27.91.* 11.02.05, 22:39
      Napewno cwiczenia fizyczne, z ziolek: melisa, rumianek.Poza tym cwiczenia
      oddechowe w postaci glebokich i dlugich oddechow , chwila bezdechu i wydech.
    • Gość: Basia Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: 5.6.1D* / *.cg.shawcable.net 12.02.05, 00:18
      Niestety nie zawsze mozna uciec od stresu.
      Warto przyjrzec sie sytuacjom, ktore nas stresuja i naszym reakcjom na nie,
      i popatrzyc na to z dystansem. Inne osoby w podobnych sytuacjach moga sie
      zupelnie nie stresowac.
      Bo to nie ludzie czy wydarzenia powoduja w nas reakcje stresowa, tylko sposob
      w jaki je odbieramy. A nad tym mozna i trzeba popracowac. Np zmienic swoja
      hierarchie wartosci w zyciu, zastanowic sie co jest w zyciu tak naprawde wazne,
      zwolnic tempo, znalezc wiecej czasu na przyjemnosci. Wazne tez jest
      popracowanie nad swoim poczuciem wartosci, uswiadomienie sobie ze nasza wartosc
      zupelnie nie zalezy od tego ile mamy pieniedzy na koncie, jaki szczebel kariery
      osiagnelismy czy od tego co ktos o nas powiedzial.
      Powodzenia
    • Gość: sara Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.003.dsl.wa.iprimus.net.au 12.02.05, 03:17
      magnez i walidol pomaga lub koziolek lekarski skutkuje
      • Gość: zestresowana Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.04.05, 14:19
        wziełam walidol 1 op. w/g przepisu dawkowania 3x dzienn. i skutek był taki że
        spadło mi ciśnienie do 80 ,zaczęłam chodzic od ściany do ściany po odstawieniu
        po kilku dniach poczułam się lepiej ale czy to normalne że walidol tak zadziałał
        przecież to zioło.
        Jeżeli chodzi o źródło stresu jest nie do zlikwidowania mam potężne długi i nie
        wyjdę z nich ,
    • Gość: zyrafa46 Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 12:18
      Maly STRES PODOBNOmmikomu nie szkodzi, chodzi o duzy i permanentny:( W każdym
      razie warto uzupelnic magnez (dolomit za kilka zł, w aptece). Bo oprócz stresu
      jako takiego moga dojść kurcze w nogach. Znam ten ból:((((((((. Pozdrawiam,
      Żyrafa
      • szept_ciszy Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES 12.02.05, 12:37
        Cierpie na nerwice histeryczną, a co za tym się ciągnie- bezustanny stres! Brak
        snu, wypadanie włosów, ból głowy, ogólne rozdrażnienie, kołatanie serca,
        nadciśnienie tętnicze, płaczliwość itd...
        Niedawno usłyszałam w radiu o melatoninie (melatonina- horman snu). Daje ona
        naturalny i zdrowy, bardzo odprężający sen. Odkąd zaczęłam się porządnie
        wysypiać, wstawałam rano potulna jak baranek. Byłam szczęśliwa, na nowo odkryłam
        uroki życia. Oczywiście nadal jest mnie łatwo wyprowadzić z równowagi, ale to
        już nie jest to co kiedyś. Polecam melatoninę wszystkim ludziom cierpiącym z
        powodu bezsenności i streu. Jestem zachwycona rezultatami. Wszystki moje
        dolegliwości minęły, jestem innym człowiekiem :). Musze dodać że melatoninka nie
        ma żadnych skutków ubocznych, jest całkowicie bezpieczna, zapobiega wielu
        chorobom min. nowotworom i zawałom serca, udarom mózgu. Mnie obniżyła nawet
        ciśnienie. Nie mam uciążliwych kołatań serca, nie wypadają włosy!!! Do tego nie
        ma żadnych interakcji z innymi lekami. Mnie wystarczyło zażywać ja przez tydzień
        i teraz sen przychodzi juz sam o godz 21 śpie jak bobas. Już nie musze jej brać,
        nie jest mi potrzebna, Lek ten nie uzależnia. :) A zresztą poczytajcie sami,
        zostawiam dwa linki: www.resmedica.pl/zdart1013.html
        www.resmedica.pl/zdart12007.html
        POlecam gorąco :)

Gosia

• Gość: Artur Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.ss.shawcable.net 12.02.05, 13:42
          A ja bym az tak nie powiedzial. Melatonina u myszy powoduje powstawania raka przysadki mozgowej choc u ludzi nie wiadomo. Krotkoterminowo wydaje sie bezpieczna ale wahalbym sie ja zazywac przez cale lata.
          Dlatego w Kanadzie jej sprzedaz jest mocno ograniczona.
          • Gość: alinda Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.arcor-ip.net 12.02.05, 14:27
            RESCUE krople wg Dr Bacha - oryginalne angielskie. Rozladowuja bez skutkow
            ubocznych, blokad i uzaleznien. Sprawdzone np przez aktorow walczacych z trema
            i w podobnych sytuacjach. Ostatnio pojawily sie drazetki ale nie wiem czy
            rownie skuteczne. Bardzo stary i znany srodek. Te oryginalne - na zachodzie
            kupuje w aptekach.
        • Gość: max Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: 217.153.84.* 01.04.05, 14:26
          Melatoline biore od7mies potwierdzam skutecznosc
          • Gość: Jola Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.tomaszow.mm.pl 01.04.05, 19:19
            Polecam glebokie wdechy w sytuacji stresowej- to unormuje cisznienie i odprezy
            oraz jesli zle sie czujesz caly czas- melise.
            Pozdrawiam!
            • Gość: kasik Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:18
              Rower rower i jeszcze raz rower min 30 min dziennie i codziennie ,nie ma nic
              lepszego
        • zyrafa46 Re: JAKIE NAJLEPSZE NATURALNE LEKARSTWA NA STRES 01.04.05, 21:43
          ...a jak ja mam zawsz zbyt niskie ciśnienie:(((? To jak chcę spać - to najpierw
          kawka a potem melatoninka czy odwrotnie? ;] ...zadumana Żyrafa
    • lilalola SEX!!!! NAJLEPSZYM NATURALNYM LEKARSTWEM NA STRES 01.04.05, 21:28
      Dokładnie tak, nie ma to jak szybki numerek, lub dłuższe pieszczoty....
      i jesteśmy potem zrelaksowani i gotowi na wszystko.
      SEX JEST DOBRY NA WSZYSTKO!!!!!!
      :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka