Dodaj do ulubionych

zatwardzenie:(

IP: *.net 16.02.05, 19:32
od pewnego czasu mam okropne problemy z zalatwieniem sie..chodze czesto do
toalety,mecze sie i nic z tego nie wynika a a ciagle wydaje mi sie ze mi sie
chhce:( brzuch mam wielki,gl podbrzusze i caly czas czuje ze tam "to"
siedzi..jem tak jak zawsze,ciemny chlebek,pije zielona herbatke ditea taka
jak zawsze.jeszcez teraz chhce rzucic palenie ale wtedy to juz chyba nigdy
sie nie wyproznie..pomocy!!
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: zatwardzenie:( 16.02.05, 19:33
      oliwa z oliwek na czczo - 1 łyzka
      Owoce, owoce , owoce
      Duuzo wody
      ruch
      • Gość: xxxxx Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 00:37
        jeśli lubisz rodzynki - polecam codziennie garść. ureguluje się prawie z dnia na dzień. pzdr
        • pia.ed Re: zatwardzenie: DO PYTAJACEGO 17.02.05, 01:38
          Co do rodzynek to mam watpliwosci!
          Jem bardzo duzo rodzynek, potrafie zjesc paczke 200 gramow na raz, ale zeby
          byly jakies efekty, to nie zauwazylam!

A do pytajacego.
          O zatwardzeniu byly pisane cale szpalty. Wrzuc to slowo na wyszukiwarke i
          poczytaj.
    • Gość: pistacja Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 08:26
      Suszone sliwki - duzooo
      • luna333 Re: zatwardzenie:( 17.02.05, 09:05
        możesz sobie kupić w aptece syropek duphalac kosztuje około 7zł - na mnie
        działa i skoro można go w ciąży stosować -to raczej nie jest szkodliwy - jest
        też syropek lactulosum -acz ten na mnie nie zadziałał :) lekarka mówiła żeby
        pić sok z buraków i wsuwać buraczki - no cóż u mnie to nie pomogło -może Tobie
        pomoże :)
    • Gość: kuna Re: zatwardzenie:( IP: *.net.autocom.pl 17.02.05, 15:35
      Tabletki TRILAC bez recepty
    • Gość: ANIA Re: zatwardzenie:( IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:09
      Stary sposób naszych prababek wsadź sobie kawałeczek mydła do dupki. a jak to
      nie pomoże to nie pozostaje Ci nic innego jak jednorazowo zażyć 3 łyżki stołowe
      oliwy z oliwek ( jeśli nie masz wystarczy słonecznikowy).

Mówię Ci pomaga
    • mutantowa Re: zatwardzenie:( 17.02.05, 16:17
      Mi pomaga przegotowana letnia woda z odrobiną cytryny z rana na czczo, a
      wieczorkiem popijam miksture z lnu mielonego i wody:)
      • Gość: Maria Re: zatwardzenie:( IP: 85.128.75.* 17.02.05, 16:24
        W sklepach spożywczych są herbatki ziołowe, jedna z senesem, druga z kruszyną.
        Działają bardzo łagodnie i przyjemne są w piciu.
        • Gość: ANIA Re: zatwardzenie:( IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:38
          Ja upieram się przy mydle.
        • Gość: AGULA Re: zatwardzenie:( IP: 213.17.142.* 18.02.05, 14:06
          WIESZ CO DO TYCH HERBATEK TO MNIE NP. STARSZNIE BOLAŁ BRZUCH I POTEM ZAMIAST
          FAJNEJ KUPKI MIAŁAM SRACZKE POMIJAM TEN BÓL!! ALE ROZWOLNIENIE JEST TAKŻE
          NIEPRZYJEMNE, HERBATKE ODRADZAM
    • inga2 Re: zatwardzenie:( 17.02.05, 17:25
      Ja od dluzszego czasu mam prpblemy z wyproznianiem.Moja znajoma poradzila mi
      wypic na czczo jogurt naturalny z domieszka otreb pszennych.Stosuje od pewnego
      czasu i skutkuje.
    • nww pić herbatę z senesem 17.02.05, 17:27
    • die_braut Re: zatwardzenie:( 17.02.05, 18:31
      a moze bierzesz tabletki antykoncepcyjne?
    • Gość: Nati Re: zatwardzenie:( IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:35
      A co ty jadasz-mało błonnika.
      • sisonoio Re: zatwardzenie:( 17.02.05, 19:05
        dużo płynów trzeba pić... wodę przede wszystkim
        a co do błonnika... oczywiście duże, soczyste jabłka :)
    • Gość: sdfsdf Re: zatwardzenie:( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 19:07
      Poki co idź do apteki, tam Ci na pewno coś dadzą, a potem zmień dietę. Mi w
      przypadku zatwardzenia pomaga kefir albo... cola (tak z 1,5 litra wypić i
      będziesz miała wypróżnienie gwarantowane:)).
    • Gość: meme Re: zatwardzenie:( IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.02.05, 19:12
      duzo guuummmy do zucia! przeczytajcie co jest napisane na opakowaniach z tylu,
      efekt murowany
      (albo pastylki orbit w duzych ilosciach)
      • Gość: camina Re: zatwardzenie:( IP: *.toya.net.pl 18.02.05, 13:48
        Kiedyś pomagała mi szklanka wody przegotowanej na czczo plus jabłko.
        Inne:
        śliwki, suszone morele, Forlax (saszetki).
        Senesu nie polecam - na mnie zadziałał zbyt mocno - dostałam sraczki.
        • Gość: kasik Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:58
          Herbata exp. NORMOSAN, kapsułki zioł. SENALAX, herbatka z senesu , w razie
          mocniejszego "zapieczenia" polecam czopki LAXOL / skuteczne, a nie działają tak
          ostro jak np Bisacodyl i są bez recepty/ . Duphalac na mnie też dobrze działał,
          ale Uwaga! po nim ma sie straszne wiatry :)
          Aha!, tylko inny producent.
          pozdr. DUPHALAC i LACTULOSUM to to samo
          • Gość: kasik Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:02
            Ups! przepraszam ! Cosik mi się linijeczki poprzestawiały;) Miało być:
            Aha! DUPHALAC i LACTULOSUM to, to samo tylko inny producent.
            • luna333 Re: zatwardzenie:( 18.02.05, 14:06
              z tego co się wczytywałam w skład to duphalac miał więcej składników -
              lactulosum miało tylko laktulozę a duphalac jeszcze inne składniki
    • Gość: AGULA Re: zatwardzenie:( IP: 213.17.142.* 18.02.05, 14:20
      POLECAM GOTOWANE JABŁKA Z KOMPOTU, MUSLI, OWOCE MAJĄCE DUŻO BLONNIKA... EFEKT
      MUROWANY A RANO PRZEGOTOWANA WODA Z CYTRYNĄ I 1ŁYŻKĄ SIEMIENIA LNIANEGO ;
      POZDROWIENIA
      • Gość: kasik Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:26
        Przeczytałam skład Duphalacu i Lactulosy. Lactulosa mimo, że tańsza / polski
        odpowiednik/ ma głównego składnika, czyli lactulozy nieco więcej 750 mg /ml, a
        duphalac 667mg/ml. Jeszcze jest Normalac, a to też to samo tylko drożyzna.
    • Gość: till Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:36
      Duphalac jest silniejszy od lactulozy. Oba działają łagodnie i na skutek
      trzeba na początku czekać. Potem przy regularnym stosowaniu wszystko jest o.k.

Mnie zastanawia jak długo można brać te 3wszystkie specyfiki. Mamy
      zatwardzenie, więc sięgamy po jakiś środek. Nie pomaga - następny. Pomógł?
      Dobrze. Bierzemy. Przestajemy - pojawiają się kłopoty, więc znów bierzemy. Co
      potem? Czy te jelita są w stanie pracować bez ponaglaczy?
      Nie każdy może w dużych ilościach jeść owoce i warzywa, by dostarczyk błonnik.
      • Gość: lota Re: zatwardzenie:( IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:25
        kawa rozpuszczalna na czczo - mnie pomaga
        • pia.ed Nie jesc czekolady! 18.02.05, 22:57
          Bananow tez nie, ani czarnej jagody...
    • Gość: Dorota JEDZ SUSZONE SLIWKI I PIJ SOK Z NICH IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.02.05, 01:35
      • Gość: Ewa Re: JEDZ SUSZONE SLIWKI I PIJ SOK Z NICH IP: *.client.comcast.net 19.02.05, 04:32
        Dlaczego jak doradzacie picie na czczo wody z cytryna to dodajecie
        "przegotowana"? Czyzby tylko taka woda miala wskazane dzialanie?
        Ja codziennie rano pije sok z jednej cytryny ale z woda nieprzegotowana.
      • Gość: Ewa Dlaczego "przegotowana" IP: *.client.comcast.net 19.02.05, 04:40
        Dlaczego jak juz piszecie o wodzie to dodajecie "przegotowana"
        Czyzby nie przegotowana woda nie miala jakichs tam specyficznych
        wlasciwosci?
    • Gość: xxx Re: zatwardzenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:30
      Musisz wypróbować, co Cię przeczyszcza z pokarmów. Buraczki, śliwki itp. nie
      działają jednakowo na wszystkich. Ziółka jak , normosan itp. nawet siemię
      lniane uzależniają, jelita potem słabo pracują. Spróbuj gimnastykę na mięśnie
      brzucha, czarny chleb odradzałabym,on jest dla osób mających bardzo sprawne
      jelita.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka