Dodaj do ulubionych

DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 20.04.05, 14:36
tO JA TA OD rOACCUTANU--mam problem mam podwyższoną fosfotazę alkaliczną,bóle
kości etc wątroby umiarkowane robiłam dziś badania będą wieczorem to zerknij
proszę .
Robiłam takie badanka
wszystkie tarczcy
morfologię ,glukozę ,fosfor ,wapń,latex ,crp ,
Waalery Rose
aminotransferazy i GGTP[wyczytałam sobie że jeżeli fosfotaza jest podniesiona
to może to być od problemów z wątroba ,osteoporoza,nadczynnośc
przytarczyc ,nowotwory etc
powtórzyłam fosfotazę alkaliczna , zrobiłam tez fosfotaze kwaśną [wyniki
Waalery rose i tej f dopiero w pon]
bilirubina
trójglicerydy
żelazo
TIBC
albuminy i cholesterol całkowity

zastanawiam się od czego ta fosfotaza podniesiona wiem że rozkłada się to w
wątrobie ,kościach itp
ponieważ wątrobe po Roa często spr to"obstawiam"że to coś z koścmi.Ponieważ
mam ciut dosyć lekarzy tzn łażenia i tłumaczenia od czego to to a nie ma
badań wiecej specjalistycznych w tym centrum co to się staram coś wyleczyć to
mam do Ciebie pytanie co powinnam sobie spr aby wiedzieć od czego wynik jest
podwyższony.Wapń oraz wątrobe spr niedawno,nerki też także nie sadze aby coś
w tym względzie się zmieniło ,pomóż proszę dociec od czego to to.Dzięki
Doki,cięzkie me życie ostatnio sam wiesz ,życzę Ci wszystkiego
dobrego,pa,iweczorem dam te wyniki badań papatki
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.04.05, 16:26
      • Gość: zyrafa46 prosiłam o kontakt... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 17:14
        Mam chyba intuicję, Małgosiu, od kilku dni zastanawiam sie czy by do Ciebie nie
        zadzwonić (napisać e-maila). Jednak... jak ktoś (w tym wypadku Ty jestes
        ktosiem) nie chce kontaktu.... Po drugie pisałaś o doktorze RÓZańskim. Mocno
        mnie niepokoją Twoje problemy. Chętnie zabieram głos na forum. Chętnie staram
        się doradzić jak tylko mogę najlepiej. W Twoim przypadku to już nie wiem co mam
        pisac, skoro odrzucasz pomoc. Bardzo serdecznie Ci współczuję i bardzo życzę
        powrotu do zdrowia. Nie załamuj się, wycisz i uwierz w to, że będziesz zdrowa.
        Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, uwierz w to. Pozdrawiam Cię serdecznie,
        bardzo serdecznie i jeszcze raz proszę, abyś przypadkiem nie wdała się w jakieś
        prochy np na uspokojenie. Dość chemii. DOŚĆ CHEMII.
        Jeszcze raz serdeczności, Żyrafa
        • pia.ed Re: prosiłam o kontakt. do zyrafy. 20.04.05, 17:55
          Malgosia nie moze dac Ci swego adresu, bo wtedy bys odkryla,
          ze jej post jest jednym z SETEK ktore zamieszcza dla zartow na forum Zdrowie!!!

Nicki sie oczywiscie zmieniaja, raz jest to dziewczynka, raz chlopaczek.
          Raz ma raka na mozgu, plucach i sledzionie.
          Innym razem wydziela sie, tym razem JEMU, jakas brzydko pachnaca wydzielina
          spod napletka!
          Czyzbys nie zauwazyla, ze czasem szczegolowe wyszukuje symptomy z internetu,
          a innym razem jest rozbrajajaco naiwny/naiwna?

Domena sie tez zmienia, pisze z trzech roznych.
          • dominika1231 Re: prosiłam o kontakt. do zyrafy. 20.04.05, 18:03
            Skad masz podejrzenia, ze to jedna i ta sama osoba? Zuwazylam juz dawno tego
            oszoloma z "rybim zapachem pod napletkiem". Pojawia sie systematycznie i ciagle
            z tym samym problemem. Ale dlaczego podejrzewasz, ze pozostale 2 niki to
            rowniez ta sama osoba?
            • Gość: zyrafa46 Re: prosiłam o kontakt. do zyrafy. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 18:16
              Mylicie się obydwie. Mam do Gosi adres e-mailowy. wiem, jak jej pomóc, wiele
              razy miała do mnie zadzwonic lub napisac. Ja chodzę, zamartwiam się, że młoda
              osoba, na starcie życia ma tyle problemow...To, ze ona do mnie sie nie odzywa,
              nie znaczy, że mi jej mniej żal. Jednak dziwne to wszystko. Nie chcę wiecej
              wciskać się , gdzie mnie nie chcą (czyli Gosia). Co innego forum. Orissa mnie
              nie wywali, bo nie przeklinam ;-).A tych "z napletkami" szkoda mi. Jeśli są
              tacy "dziwni", to znaczy, że cos z nimi nie tak. Jakby nie patrzeć. Trzeba im
              współczuć, nie wdawać sie w durne dyskusje i, jeśli nie potrafi sie pomóc -
              omijać szerokim łukiem. Oczywiście to, co napisałam to moje prywatne zdanie, do
              którego mam prawo. Pozdrowienia dla Orissy :-)) Pozdrowienia dla Was, Żyrafa
            • Gość: Gośka Re:do pia.d IP: *.chello.pl 20.04.05, 21:05
              Chyba coś Ci sie pomyliło to nie ja zamieszczam te posty wiec daj sobie spokój
              i nie obrażaj kogos kogo nie znasz bo ja nie żartuje i pisze tylko o sobie i
              Roaccutanie nie wiem na jakiej podstawie wysuwasz takie debilne wnioski
              • Gość: Gośka Re:do pia.d IP: *.chello.pl 20.04.05, 21:11
                Pozatym nie śmierdzi mi zaden napletek bo urodziłam sie kobietą i wiadomo co
                mam --a Ty za to problemy masz z sobą.Do żyrafy odmówiłam i podziękowalam Ci za
                pomoc i pisalam to wielokrotnie nie potrafisz mi pomóc bo na to nie mam sposobu
                i nie mam kasy na rzeczy bezużyteczne wystarczy że mnóstwo jej idzie na
                ratowanie moich oczu wskutek cięzkiego zespołu suchych oczu to sprawa
                skomplikowana i nie dotyczy tylko oczu a w cuda maści etc to ja nie
                wierzę ,sorry.Dziękowałam juz Ci za pomoc więc nie rozumiem czemu mi wypominasz
                że nie skorzystałam z twojej pomocy?!!
                I bez obrazy ale ja wiem więcej o tej cholernej truciznie jaką jest Roaccutan...
                • 7em Re:do pia.d 21.04.05, 11:58
                  Gość portalu: Gośka napisał(a):
                  > ratowanie moich oczu wskutek cięzkiego zespołu suchych oczu to sprawa

"ja jebie" ten zawodnik jest mocny. gośju a jest może jakas choroba ktorej nie
                  masz? moze obierz jeden kierunek leczenia na hipochondrie?

5040
          • Gość: Goska Re: prosiłam o kontakt. do zyrafy. IP: *.chello.pl 20.04.05, 21:12
            ja mam tylko jedno łącze i jest to chello pozatym ten gość ładuje się też na
            nasze forum Hashimoto i choroby tarczycy a ja tam występuje pod Nickiem
            nefretete i jestem tam znana i poważana więc nie obrazaj mnie.
            • Gość: zyrafa46 Do Gosi, nie proszę o kontakt. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 21:53
              Przepraszam, że tak piszę, ale, Gosiu, jeśli piszesz, że nie wierzysz, to
              znaczy, że ja mówię (piszę) nieprawdę. Bo jak to inaczej traktowac? Nie jest mi
              przykro, nie obraziłas mnie. Swoje wiem. Problem jest w czym innym. Ale to już
              nie mój problem. Kurcze blade, ja też nie wierzę często na słowo. Wtedy można
              sprawdzic. Ja tak robię. W mitochondria uwierzyłam bo cięzko je zobaczyć.
              Narkotyków - jak działają też nie sprawdzę, bo sie boje. Inne rzeczy lubię
              popróbować niż nie wierzyć. A jak nie chcę próbować to nie wątpię. Po prostu
              wstrzymuję się od oceny. Taqk jest prościej i przyjemniej. ZGADZA SIĘ? Jest
              przyjemniej? Pozdrawiam, od tej pory z daleka omijam, Żyrafa
    • Gość: Artur Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ss.shawcable.net 20.04.05, 18:40
      Gosiu,
      Nie wiem na ile to podwyzszenie jest istotne, ale na pewno nie jest to objaw charakterystyczny. Jak sie uprzec to mozna zrobic badanie na izozymy o okreslic czy podwyzszenie fosfatazy ma zwiazek z koscmi, watroba czy jelitami.

Czy takie badanie robi ktos w Polsce to nie wiem.

• Gość: Gośka Re do żyrafy IP: *.chello.pl 20.04.05, 23:08
        Sorry ale gdyby te preparaty byłyby takie rewelacyjne to przeszło 10mln ludzi
        nie miało by suchego oka u mnie to kwestia wydzielania wewnetrznego i
        uszkodzenia nabłonków a na to masci niestety nie pomagaja !!!
        Do Dokiego morfologię mam ok ,latex tez ,watrobę też ,glukoza ok ,trzustka
        też ,bilirubina też fosfotaza alkaliczna wynosi 103 [czyli spadla[norma 35 do
        123]
        albuminy 5,2[norma 3,7 do 5,3]GGTP 19[norma 8 do 35]
        wapń9,3 [norma 8,4 do 10,5]
        fosfor mam obniżony 2,3 norma 2,5 do 4,8
        żelazo 99[norma 50 do 170]
        TIBC 417 norma od 250 do 400 robić gdzieś ferrytynę ---mam niedobór
        żelaza???????
        TSH mimo rzekomego procesu auto 1,075 norma od 0,470 do 4,670 przeciwcial
        przeciwko TG nie chcieli dac ostatnio były 112 przy normie do 34 pisałam
        wcześniej pozatym wszystko ok ,poza moim wyglądaem i samopoczuciem ---no ale
        tez niecodziennie mam zatrucie retinoidami[Matko to juz 2 lATA]
        POZDRAWAIM
        • Gość: zyrafa46 Re: Re do żyrafy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 23:34
          nie będę się powtarzac, nawet wiem jak można zbić Twoje argumenty. Ale już nie,
          mam dość...:-((( Oczywiście pozdrawiam, Żyrafa
    • Gość: Gośka Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.04.05, 00:31
      Dowartościowałeś się tłuku}}}}}}}}}}}}Nawet własnego nica nie masz
      • pia.ed Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.05, 09:54
        Teraz "Goska" pokazala swoje wlasciwe oblicze, choc nie wiem kogo nazwala
        "tlukiem"...
        Zyrafe, ktora probowala jej pomoc i ktorej nie odpisala na majla?

A jak jest z "nicem" Goski?
        Zmienia go w zaleznosci od pogody i sily wiatru?
        Dlaczego nie wystepuje pod jednym, ZALOGOWANYM nickiem?

No i Goska, czytac nie potrafisz...
        OSOBA robiaca sobie zgrywe wystepuje raz jako kobieta, a raz jako mezczyzna,
        a tematy sa bardzo rozne.

Goska napisala:
        .................................................................................
        Dowartościowałeś się tłuku}}}}}}}}}}}}Nawet własnego nica nie masz
        • Gość: Gośka Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.04.05, 10:05
          tłukiem nazwałam tego faceta nie wiem czy to facet ?który te bzdury wypisuje
          słuchaj daj mi święty spokój popatrz na stare moje wątki np czy latex jest
          zawsze wstepem do choroby autoimmunologicznej ja zawsze pisze o Roa albo o
          tarczycy więc doprawdy nie rozumiem twojej awersji.Nikt nie powiedział ze muszę
          wystepować pod jednym nickiem a ja nie musze bzdur pisac żeby się
          dowartościować jak najwidoczniej ten gość/babka nie wiem.
          Nioe nieznazwalam żyrafy tłukiem bynajmniej
          Odpisałm żyrafie na emaila więc jaki masz problem?
          Szukasz afery szpiegowskiej kup sobie Bonda!!!
          Jakaś nawiedzona jesteś
    • Gość: Gośka Re: DOKUŚ HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.04.05, 10:29
      Doki byłabym wdzięczna gdybyś odpowiedział!!!/
      Dzieki
      Czy ból kości ,mięsni ,osłabienie kawalifikuje się jako deficyt żelaza /fosforu?
    • zyrafa46 Do Gosi 21.04.05, 11:12
      E-maila nie zauważyłam. No chyba nie chodzi o ten sprzed kilku miesięcy...?
      Natomiast pytałam Cię Gosiu jak z Twoim leczeniem u dr Różańskiego? Bardzo mi
      na tym zależy, bo jeśli jest dobry, to dlaczego komuś go jeszcze nie polecic?
      Moze nawet mojej znajomej Pani Jadzi bym doradziła coś ponad to co już stosuje.
      Dobrego nigdy za wiele:-) Pozdrawiam, Żyrafa
      • nefretete8 Gośka 21.04.05, 11:31
        On się nie zajmuje sensu stricto leczeniem pozatym nie mieszka w Warszawie.A
        sie się odtruwam zmian w genach póki co się nie leczy ,więc niewiadomo jak to
        bedzie
        • zyrafa46 Re: Gośka 21.04.05, 12:06
          Czyli nic Ci nie pomógł, Małgosiu:-( ? Jestes przecież Warszawianką.
        • Gość: Doki Re: Gośka IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.04.05, 12:08
          Gosiu, ja tak w przelocie, bo wlasnie pakuje walizke i ruszam w droge, padajac
          na pysk z niewyspania. I bole kosci, i podwyzszona fosfataza alk. (ale podajesz
          przeciez wartosc w granicach normy) to objawy bardzo nieswoiste, nie wiadomo za
          bardzo co z tym zrobic. Skoro biochemia jest w normie, to nie groza Ci zadne
          gwaltowne przelomy. Moze po prostu rob swoje, tzn obserwuj, a w tzw miedzyczasie
          kontynuuj juz rozpoczeta terapie. Moze masz inny powod do bolow: intensywny
          wysilek, moze niedobor vit. D (zdarza sie na wiosne)
          • Gość: Gośka Do Doki IP: *.chello.pl 21.04.05, 12:25
            Dzięki i kontynuuje terapię zmniejsza się ilość przeciwciał przeciw
            tyreoglobulinie [hamuje troszkę dzięki poradom dr Różańskiego i
            swoim "przejrzeniu'różnych stronek proces auto]Dzieki za odpis wcześniej mialam
            fosfotazę 129 przy normie 123 no i ten ból kości ale to pewnie po roaccutanowe
            przyjemności-nie jedyne niestety zresztą.
            Bedę robis swoje [ta kuracja doktora]i tyle ,wielkie dzięki i udanego
            wypoczynku/wyprawy ,pozdrawiam
          • zyrafa46 Re: Gośka 21.04.05, 12:27
            A ja myślę, że to może być nerwica. Moja córka miała potworny ból łopatki. Ma
            skoliozę ale ona nie mogła byc powodem. Po rozmowie z fachowcem potwierdziło
            sie. Bark NIE BOLI. Małgoś, wyluzuj, na prawdę. A z oczami - nie chcę się
            powtarzać. Poczytaj moje stare posty. Nadal twierdzę, że warto popróbować.
            Przecież nie piszę bezpodstawnie. Jestem bardzo zniechęcona Twoją postawą. Ale,
            w końcu - cierpisz. Wiem co było z moją córcią. Jesteście w podobnym wieku.
            Tylko ona próbuje stosować to, co jej proponuję. Wie, że nic jej nie zaszkodzi.
            A to już coś. Nawiasem, wreszcie jest super. A miała jeszcze inne problemy.
            Pozdrawiam, Żyrafa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka