Dodaj do ulubionych

BARDZO poważne................... (może krążenie?)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:00
Chodzi o drętwienie kończyn podczas snu. Problem trwa od ponad 12lat (prawie
połowę mojego życia) a tłumaczyłam to sobie, że przygniatam ciałem rękę i
stąd to drętwienie. Zdażało się to raczej sporadycznie, kilka-kilkanaście
razy w roku. Od pewnego czsu mam to codziennie! I drętwieją mi już nie tylko
ręce, ale i też nogi! Dziś noga i ręka:( Drętwiały/ją bardzo mocno, całkowity
niedowład, a po masowaniu silny ból, jak zaczyna krążyć krew. Czytałam inne
wątki, ale nic z nich nie wynika. Krążenie, kręgosłup ... ale co krążenie,
kręgosłup? Prosze mi nie pisać, żebym sobie uszyła i nakładała sobie coś na
ręce lub że ugryzł mnie kleszcz - nie mam ochoty czytać tego typu "bzdur".
Proszę i czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: 213.227.106.* 22.04.05, 13:08
      Witaj !
      Mam to samo i już też odchodzę od zmysłów - u mnie to wygląda tak że w nocy
      budzę się z czymś "zdrętwiałym" ale jak poruszę to przechodzi - ale ja się już
      tak "nakręciłam" że też mam to prawie co noc! Moja neurolożka już powiedziała
      że to nerwica a ja sie boję że to ciężka choroba - chodzę nakręcona i nie myślę
      już prawie o niczym jak tylko sm! Boję się strasznie:(
      Mam dziecko i muszę dla niego żyć ale co to za życie z takim strachem buuu
      Szukałam pomocy już wszędzie a wszyscy - NERWICA

PZDR!
      • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:00
        Nie wiem co myśleć. Nerwica? A czujesz, że coś się z Tobą dzieje (stresy itd.) -
        oprócz tego, że ta cała sytuacja trochę przeraża. Wybieram się do lekarza w
        przyszłym tygodniu jak tylko się uda, bardzo jestem ciekawa co pani dr mi powie.
        Najgorszy jest ból, który powstaje po rozmasowaniu ...
      • Gość: mirek Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.chello.pl 22.04.05, 19:05
        poszukaj preparatu cholikan rewelacja
    • jadwiga_r Re: BARDZO poważne................... (może krąże 22.04.05, 13:45
      Lekarz udzielający odpowiedzi na forum, poradził Ci prosty, łatwy /bez nakładów
      finansowych i wyczekiwania w długiej kolejce/
      sposób, aby potwierdzić,czy masz problemy z krążeniem, a Ty na niego jeszcze
      sie obrażasz i nazywasz jego rady bzdurami.
      Podał też,że podobne objawy mogą wskazywać na chorobę po ugryzieniu przez
      kleszcza.
      Na odległość, bez obejrzenia pacjenta i wykonaniu szeregu badań, trudno wydać
      rzetelna opinię, na którą oczekujesz.
      • Gość: Jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.penkom.pl / *.tomaszow.mm.pl 22.04.05, 14:59
        Ja tez jestem zdania, ze jesli ci to tak bardzo przeszkadza, to tu na forum
        nikt ci nie pomoze- idz po prostu z tym do lekarza.
        Ja nigdy na takie ,,objawy'' nie zwracalam uwagi- i dopiero w czasie leczenia
        (na nerwice o dziwo) lekarz sie mnie zapytal, czy nie dretwieja mi rece- wiec
        ta nerwica musi byc z tym zwiazana jednak!
        Jesli mialoby to byc krazenie, to malabys wiecej obajwow, ktorych tu jednak nie
        wymienials.
        Pomysl tez nad pozycja snu, zuzyciem lozka, na ktorym spisz i nad poduszkami
        czy jaskiem. Ani nerwy, ani ktegoslup w odcinku szyjnym, ani tym bardziej rece
        i nogi nie lubia ,,meczocego'' snu.
        Pozdrawiam!
        • Gość: jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:09
          ...proponuje zrobić badania,niedobór wapnia i magnezu też powoduje
          drętwienia ,skurcze mięśni.
          • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:07
            Krążenie wydaje mi się tu najbardziej prawdopodobną przyczyną. Nie wiem jakie
            są jeszcze objawy chorób z tym związanych.
            Ciągle jest mi zimno (zimne dłonie, stopy) miałam nawet badania na tarczycę i
            NIC.
            • Gość: Magda1 Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.3vnet.pl 22.04.05, 17:46
              Jak u Ciebie jest,czy jednakowo masz zimne rece i stopy?
              • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:59
                Trudno powiedzieć. Ręce mam lodowate, a w domu siedzę w skarpetach i wełnianych
                podkolanówkach, żeby rozgrzać stopy. W skarpetach też śpię, nawet latem.
                Teraz np. rece b. zimne, w stopy też zimno ale po zdjęciu skarpet są cieplejsze
                niż rece. Zauważyłam też, że są czasami "ciemne" jakby sine. I zdarzają się
                też, że w pewnych punktach w rękach (przedramiona) i nogach (uda, łydki)
                odczuwam takie pulsowanie, nie wiem czy to można nazwać skurczem?
            • Gość: Jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.penkom.pl / *.tomaszow.mm.pl 22.04.05, 18:10
              Zimne konczyny moga rzeczywiscie wskazywac na zle krazenie- idz po prostu do
              lekarza.
              Pozdrawiam!
      • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:04
        Żaden lekarz nie udzielał mi porad na forum, ponieważ pierwszy raz o tym piszę.
        Nie doczytałam się też sposobu jak to sprawdzić w "prosty, łatwy /bez nakładów
        >
        > finansowych i wyczekiwania w długiej kolejce/
        > sposób".
        Dla mnie wersja o ukąszeniu kleszcza brzmi niedorzecznie, zwarzywszy na długoś
        trwania całej sytuacji u mnie i nagłe nasilenie objawów.
    • jadwiga_r do przerażonej 22.04.05, 18:23
      Nawiązałam do Twojego watku, w ktorym piszesz,żeby nie doradzać Ci żebys
      nakładała sobie coś na ręce celem sprawdzenia krążenia i o kleszczu.
      W dniu 25.02.2005 r.w wątku "Dretwienie rąk" Dr.Artur radził właśnie ,żeby
      zastosować grube ucięte rękawy, założyć na ręce na czas snu, w miejsca które
      uciskasz i sprawdzić,czy od ucisku nadal wystepują drętwienia.
      Artur odpowiadał osobie o nicku "farbowana".
      Odszukaj ten watek i poczytaj co Artur radził "farbowanej"
      Uważam,że własnie z wątku "farbowanej" zaczerpnęłaś tę informację o nakładkach
      na ręcę.
    • Gość: cholikan Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.chello.pl 22.04.05, 19:08
      pytaj o ten lek
    • Gość: jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:10
      Mam pytanie byłaś z tym u lekarza? Jedna pacjenyka miała te objawy co Ty i
      wiesz co wykryto u niej kolagenoze(po dodatkowych badaniach w klinice
      specjalistycznej)
      • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:14
        Nie, jeszcze nie byłam -wybieram się w przyszłym tygodniu.
        Wcześniej zdażało mi się to sporadycznie, dlatego nie widziałam takiej
        potrzeby. Tym bardziej, że lekarze racze bagatelizują to co się do nich mówi,
        żeby zaoszczędzić na badaniach.
        • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:17
          Boję się o konsekwencie tego drętwienia, pewnie mogą jakieś być?
        • Gość: jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:17
          Poczytaj o kolagenozie tego jest parę odmian np.toczeń układowy itp.Ta
          dziewczyna miała coś w rodzaju zaniku drobnych naczyń krwionośnych.
          • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:20
            Już widzę jak pani doktor daje mi skierowanie na "specjalistyczne" badania,z
            tego co przeczytałam tu to najwyżej skierowanie do neurologa.
            • Gość: jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:30
              Takimi rzeczami zajmuje się tez reumatolog.Poproś niema prawa odmówić,a jak
              odmówi to powiedz żeby twoja prośbę i swoją odmowę wpisała w karte.
              • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:37
                DZIĘKI za zainteresowanie. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni już wkrótce i
                nie będę faszerowana niepotrzebnymi prochami.
                POZDRAWIAM
                • Gość: jola Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:40
                  .....powodzenia....
                  • Gość: cholikan Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.chello.pl 22.04.05, 19:47
                    cholikan to nie chemia a bardzo mocno skoncentrowany extrakt z czerwonych
                    winogron poprawia krażenie po kilku dniach
                    • Gość: he he Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 23:34
                      to nie lepiej popić winko? mniam mniam;-) he he
                      • Gość: Beata Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.sggw.waw.pl 23.04.05, 10:00
                        Mi też drętwiały ręce podczas snu, aż prawie do utraty czucia - mam jednak
                        stwierdzone problemy z kręgosłupem szyjnym, niestabilność kręgów i dyskopatię.
                        Od kiedy wyrzuciłam poduszkę i śpię całkiem na płasko, wszystko ustapiło.
                        Poważne problemy z kęgosłupem szyjnym, z uciskiem na rdzeń kręgowy, mogą
                        powodować także drętwienia nóg. Może warto zrobić choćby zwykłe rtg odcinka
                        szyjnego?
                        • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:42
                          Nie wykluczam, że to COŚ z kręgosłupem. Całkiem mi siada (boli i krzywi się).
                          Tylko co mi może poradzic ortopeda: zdjęcie, nie spać na poduszce, jakieś leki?
                          Podobno oni kręcą tylko głowami, podobno ...
                          • Gość: Beata Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.sggw.waw.pl 23.04.05, 18:55
                            Przede wszystkim ważna jest diagnoza. Jeśli rtg nie jest w porządku, to trzeba
                            zrobić rezonans magnetyczny, który pokaże dokładnie dyskopatię i inne
                            nieprawidłowości. Kiedy wiadomo już, co jest, można zacząć leczenie - mi pomaga
                            rehabilitacja manualna, do tego odpowiednie ćwiczenia, profilaktyka. W
                            niektórych przypadkach są wskazania do zabiegu operacyjnego, ale to już
                            naprawdę ostateczność (zwłaszcza w przypadku szyi)i trzeba rozważyć wszystkie
                            za i przeciw...W każdym razie rtg nie zaszkodzi zrobić, a jeśli masz objawy
                            dotyczące rąk, to może być temu winny kręgosłup szyjny. Tak było u mnie.
                            • Gość: przerażona:((((((( Re: BARDZO poważne................... (może krąże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:04
                              Problem dotyczył do niedawna rąk, teraz również nóg.
                              Mnie boli kręgosłup, ale w odcinku dolny (chyba to się nazywa lendzwie?). Chyba
                              lekarz powinien obejrzeć go w całości, bo ja czuję, że on jest coraz ardziej
                              krzywy.
                              Dzięki za info, myślę że nawet jeśli to nie wina kręgosłupa, to wizyta u
                              ortopedy też się przyda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka