cymande 13.05.05, 00:02 Witam Mam pytanie, czy człowiek od człowieka może się zarazić tą chorobą, jeżeli tak to w jaki sposób Bardzo proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:15 krew. slina. sluzy. dopiero niedawno w niemczech byl przypadek: kobieta chora na wscieklizne umarla. wzieto jej serce, pluca etc. do transplantacji. wszyscy odbiorcy po krotkim czasie umarli. Odpowiedz Link Zgłoś
cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:37 ale nie chodzi mi o przeszczepy, jeżeli np. osoba zdrowa napije się z tej samej butelki co zakażona??? Po jakim czasie wirus może znaleźć się w ślinie zakażonego od czasu ukąszenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:41 nie jestem lekarzem, nie wiem niestety tak dokladnie. sadze, ze jezeli sa w ustach ranki i mozliwosc dotarcia wirusa przez sline do krwi, to tak. a co sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:56 a użarł mnie 6 dni temu pies i olałem sprawe, wczoraj w nocy(12 maja) poczytałem troche na necie o wściekliźnie i nie mogłem spać całą noc, wczoraj (też 12 maja) byłem się zaszczepić Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:15 :) znam to, jak sie za duzo czyta w internecie, to czlowiek mysli, ze ma sam wszystkie choroby. tu kluje, tam boli, a napewno rak :) nie boj sie, po pierwsze, pies na pewno nie mial wscieklizny. nawet jezeli nie byl szczepiony. po drugie, byles sie zaszczepic. no a co powiedzieli przy szczepiace? a jak nie byles, bo sie jej bojisz, to moze lepiej idz jeszcze. ale, nic nie bedzie. ja jak bylam mala tez mnie maly szczeniak chwycil, a nie bylam szczepiona. Odpowiedz Link Zgłoś
cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:23 a jaką mam pewność że nie miał wścieklizny??? na szczepionce byłem i muszę jechać jeszcze 4 razy (40 km pociągiem), nie ma się co bać tej szczepionki :), fakt jak przeczytałem objawy choroby to zaraz poleciałem sprawdzić czy się wody nie boję :) Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:28 :))) no i? boisz sie? a tak na pol serio: spytaj sie psa? nie denerwoj sie, ja chce cie troszke rozluznic. wscieklizna jest dzisiaj bardzo rzadka. ale co ci powiedzieli lekarze, przeciez na pewno nie byles za pozno? sama jestem ciekawa, no wiesz, jak mnie nastepny zlapie:9 Odpowiedz Link Zgłoś
cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:37 teraz już się tak nie trzęse jak wczoraj:), lekarze pytali czymu wcześniej sie nie zgłosiłem, ale mówili że będzie dobrze i żebym sie nie martwił, Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:46 no widzisz. ale dalej nie czytaj nic juz o wsciekliznie w internecie, bo zobaczysz, ze nie majac zadnych objawow, napewno cos sobie dopniesz i bedzie tylko strach. zycze powodzenia, wszystko bedzie dobrze!!! pozdrawiam. P.S.: uwazaj na psy, miau... Odpowiedz Link Zgłoś
cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:47 Dzięki za słowa otuchy :D ide spać spokojny :D Pozdrawiam i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:50 dobranoc. a na wszelki wypadek, odezwij sie, jezeli zaczniesz sie bac wody, no ale nie zimnej, bo tez nie lubie. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś