Dodaj do ulubionych

Wścieklizna

13.05.05, 00:02
Witam
Mam pytanie, czy człowiek od człowieka może się zarazić tą chorobą, jeżeli tak to w jaki sposób
Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:15
      krew. slina. sluzy. dopiero niedawno w niemczech byl przypadek: kobieta chora
      na wscieklizne umarla. wzieto jej serce, pluca etc. do transplantacji. wszyscy
      odbiorcy po krotkim czasie umarli.
      • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:37
        ale nie chodzi mi o przeszczepy, jeżeli np. osoba zdrowa napije się z tej samej butelki co zakażona???
        Po jakim czasie wirus może znaleźć się w ślinie zakażonego od czasu ukąszenia??
        • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:41
          nie jestem lekarzem, nie wiem niestety tak dokladnie. sadze, ze jezeli sa w
          ustach ranki i mozliwosc dotarcia wirusa przez sline do krwi, to tak.
          a co sie stalo?
          • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 00:56
            a użarł mnie 6 dni temu pies i olałem sprawe, wczoraj w nocy(12 maja) poczytałem troche na necie o wściekliźnie i nie mogłem spać całą noc, wczoraj (też 12 maja) byłem się zaszczepić
            • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:15
              :) znam to, jak sie za duzo czyta w internecie, to czlowiek mysli, ze ma sam
              wszystkie choroby. tu kluje, tam boli, a napewno rak :)
              nie boj sie, po pierwsze, pies na pewno nie mial wscieklizny. nawet jezeli nie
              byl szczepiony. po drugie, byles sie zaszczepic. no a co powiedzieli przy
              szczepiace? a jak nie byles, bo sie jej bojisz, to moze lepiej idz jeszcze.
              ale, nic nie bedzie. ja jak bylam mala tez mnie maly szczeniak chwycil, a nie
              bylam szczepiona.
              • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:23
                a jaką mam pewność że nie miał wścieklizny??? na szczepionce byłem i muszę jechać jeszcze 4 razy (40 km pociągiem), nie ma się co bać tej szczepionki :), fakt jak przeczytałem objawy choroby to zaraz poleciałem sprawdzić czy się wody nie boję :)
                • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:28
                  :))) no i? boisz sie? a tak na pol serio: spytaj sie psa? nie denerwoj sie, ja
                  chce cie troszke rozluznic.
                  wscieklizna jest dzisiaj bardzo rzadka. ale co ci powiedzieli lekarze, przeciez
                  na pewno nie byles za pozno? sama jestem ciekawa, no wiesz, jak mnie nastepny
                  zlapie:9
                  • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:37
                    teraz już się tak nie trzęse jak wczoraj:), lekarze pytali czymu wcześniej sie nie zgłosiłem, ale mówili że będzie dobrze i żebym sie nie martwił,
                    • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:46
                      no widzisz. ale dalej nie czytaj nic juz o wsciekliznie w internecie, bo
                      zobaczysz, ze nie majac zadnych objawow, napewno cos sobie dopniesz i bedzie
                      tylko strach. zycze powodzenia, wszystko bedzie dobrze!!!
                      pozdrawiam.
                      P.S.: uwazaj na psy, miau...
                      • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:47
                        Dzięki za słowa otuchy :D
                        ide spać spokojny :D
                        Pozdrawiam i dobranoc
                        • stern.stern Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:50
                          dobranoc.
                          a na wszelki wypadek, odezwij sie, jezeli zaczniesz sie bac wody, no ale nie
                          zimnej, bo tez nie lubie.
                          :)))))
                          • cymande Re: Wścieklizna 13.05.05, 01:57
                            oki odezwe się :D
                            papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka