Dodaj do ulubionych

Ciśnieniomierze

22.11.05, 18:33
jakich używacie takich na słuchawkę na ranię elektronicznych czy
nadgarstkowych ?
Obserwuj wątek
    • analusia Re: Ciśnieniomierze 24.11.05, 01:03
      Używam aparatu nadgarstkowego, miałam go chyba ze trzy razy w szpitalu i zdał
      egzamin. Ciśnienie na nim było identyczne, jak ciśnienie, które zmierzyła mi
      pielęgniarka zwykłym ciśnieniomierzem. Jestem z niego bardzo zadowolona,
      dostałam go w prezencie, kupiony w Niemczech, więc chyba dlatego dobrze działa,
      to jest jakość :)
      • bunio1 Re: Ciśnieniomierze 10.05.06, 11:20
        Witam ja tu pierwszy raz jestem,ale ja polecam ciśnieniomierze na przedramie
        mimo wszystko,powniejszy pomiar ciśnienia.
        Adam tata Bunia-Roberta-aniołka.
        • ela2225 Re: Ciśnieniomierze 10.05.06, 13:00
          bunio1 napisał:

> Witam ja tu pierwszy raz jestem,ale ja polecam ciśnieniomierze na przedramie
          > mimo wszystko,powniejszy pomiar ciśnienia.
          > Adam tata Bunia-Roberta-aniołka.

Witaj Adaś znamy się ze Straty pamiętasz?
    • kanika1 Re: Ciśnieniomierze 10.05.06, 16:24
      Ja używam naramiennego elektronicznego. Mam go kilka lat i dobrze słyży.
    • redikx Re: Ciśnieniomierze 17.11.06, 12:00
      Witam,
      mam pytanie odnosnie sposobu pomiaru cisnieniomierzem nadgarstkowym. Za kazdym razem jak lekarz mi mierzy cisnienie to mam 130-138 gorne.
      Kiedy mierze starym nadgarstkowym BRAUNem w domu zakladajac go zaraz przy dloni to prawie zawsze pokazuje 150-160. Jezeli tylko zaloze go 2-3 cm wyzej, to pokazuje 126-138 gorne w zaleznosci od pory dnia (rano 128). W ktorym miejscu powinno sie mierzyc? Mowiac szczerze bardziej ufam tym nizszym wynikow bo zblizone sa do tych uzyskiwanych u lekarza, ale nie potrafie sobie logicznie tego wytlumaczyc.
      • joko5 Re: Ciśnieniomierze 19.11.06, 16:45
        Mierzę naramiennym, ale kiedyś chciałam sprawdzić nadgarstkowy Brauna moich
        teściów i ciśnienie wskazywało 115/60 a naramienny wskazywał 160/100 różnica
        ogromna.
        • roxanne1 Re: Ciśnieniomierze 29.12.06, 17:18
          ja do tej pory mialam zwykly taki tradycyjny z pompkom.Ale teraz dostalam od
          meza elektroniczny....i bardzo jestem zadowolona:)
          • iskial1 Re: Ciśnieniomierze 12.02.07, 18:48
            Witam ja mam i nadgarstkowy i naramienny osobiście uważam,żę naramienny jest
            pewniejszy u ludzi po 40-stce nadgarstkowy u mnie zaniża wyniki.Pozatym z
            wiekiem tętnice sie zużywają cholesterol sie odkłada lekarze tez zalecaja
            naramienny.:}}
            • mimax2 Re: Ciśnieniomierze 14.03.07, 16:59
              NARAMIENNY JEST DOKŁADNIEJSZY. Jeżeli ktoś używa nadgarstkowy to może być
              jedynie jako bardzo orientacyjny pomiar - ważne aby ręka w czasie pomiaru była
              na poziomie serca.Ważne też - plecy oparte, także stopy na podłodze a nie w
              powietrzu - to wszystko fałszywie podnosi ciśnienie.
              • pluskotka Re: Ciśnieniomierze 27.03.07, 16:39
                Ja mam naramienny z pompeczką, stetoskopem i wskaźnikiem. Chowam w takiej
                kosmetyczce czarnej. :) Mierzy mi mama, albo ja sobie sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka