axe2006 15.03.06, 09:34 Witam! Macie jakies propozycje? Kawy nie pije, poniewaz mam problemy z podwyzszonym cisnieniem krwi. Bede wdzieczny za wszelkie dobre rady i propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primum_non Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 09:50 Ekspresowa kawa zbożowa z odtłuszczonym mlekiem 0.5%(może być dodatkowo pół na pół z wodą źródlaną lub mineralną niegazowaną),słodzona tylko do smaku.Prawdopodobnie nie uszkadza nawet wątroby.Ja dużo herbaty nie piję,bo garbniki trochę podrażniają żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 10:25 A po co jej szukać? Kawa to używka zakwaszająca nasz organizm a to zdrowiu nie służy.To tak samo jakby szukać alternatywy dla papierosa. Prosta decyzja "nie piję" i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 12:15 Jest podobno kawa bezkokainowa, jesli chcesz pic kawe dla jej smaku. Ja pije kawe choc jej nie lubie, bo bez niej nie moge sie obudzic... Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 15:51 pia.ed napisala: >Jest podobno kawa bezkokainowa, Ja bym powiedziala, ze kawa jest wylacznie bezkokainowa! Ale jest tez kawa bezkofeinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Alternatywa dla kawy 16.03.06, 09:35 Kokainę traktuję jako przejęzyczenie.Natomiast to,że nie możesz się obudzić pewnie zawdzięczasz brakom pewnych minerałów i witamin a kawa ich nie dostarczy Odpowiedz Link Zgłoś
wia Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 13:57 Ja też mam problemy z podwyższonym ciśnieniem;) Raz dziennie piję kawę rozpuszczalną RICORE i słodzę miodem. Jakos mi nie szkodzi i jest pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Alternatywa dla kawy 16.03.06, 09:48 Kawa jest też pyszna w połączeniu z pewnymi rodzajami alkoholu,ale nie oznacza że ta mieszanka nie szkodzi zdrowiu.Poza tym nie jesteśmy w stanie sami i na bieżąco określić czy spożywany produkt nam szkodzi,czy też nie.Dopiero z czasem pojawiają się problemy,których źródła pochodzenia nawet się nie domyślamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgo Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 14:54 jeśli dla dodania energii i walki np z sennością to polecam guaranę albo żeń szeń(rózne tabletki dostępne w aptekach), popytaj pań farmaceutek. Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: Alternatywa dla kawy 15.03.06, 18:34 mamgo napisała:>polecam guaranę albo żeńszeń Guarana to skuteczniejszy analog kofeiny o działaniu kofeiny z kawy.Żeń-szeń to wręcz przeciwnie,tradycyjny lek naturalny.Do guarany trzeba mieć zdrowie,co nie wyklucza jest stosowania.Ale,żeby sie nie okazało,że wyniki niedobre,a poza tym z pustego i Salomon nie naleje. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Alternatywa dla kawy 16.03.06, 10:03 Na zmęczenie/wyczerpanie są dobe: sadziec,żń-szeń koreański i syberyjski na krążenie: aloes,drapacz,pieprzowiec,rdest,cynamon,miłorzęb,żeń-szeń na nadciśnienie: lucerna,pieprzowiec,cynamon,wąkrota,miłorzęb,krwawnik,żeń-szeń Guarana raczej na artretyzm,biegunkę,kłopoty ukł trawiennego,gorączkę,impotencję nerki,migrenę,nadwagę,bóle menstruacyjne i uśmierzanie bólu Odpowiedz Link Zgłoś
piotrbbyd Re: Alternatywa dla kawy 16.03.06, 07:16 Witamina C ma działanie pobudzające, można z rana wypić np wodę z cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_lll Re: Alternatywa dla kawy 16.03.06, 15:19 zielona herbata...tylko trzeba umieć ją zaparzyć...(odpowiednia temperatura i czas) :) Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Alternatywa dla kawy 17.03.06, 11:31 piwo wino wódka a jeśli taniej - to herbatka :) Odpowiedz Link Zgłoś
peninna [...] 17.03.06, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś