bereciara 14.04.06, 21:34 Sa w spodniach Jarka i Leszka.A tak na serio to pogonic klechistan od orzekania w zaplodnieniu in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Życiodajne jajeczka 15.04.06, 12:57 do tej pory sadzilam, ze novum to klinika leczenia NIEPLODNOSCI nie bezplodnosci ( dla wiedzy redaktora: bezplodnosc, to stan, ktory nie poddaje sie leczeniu, bo jest nieodwracalny). Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Życiodajne jajeczka 15.04.06, 13:22 dodam jeszcze, ze na zdjeciu jest fotografia z ICSI a nie z IVF. caly artykul roi sie od bledow merytorycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
starania_pl Re: Życiodajne jajeczka 18.04.06, 08:25 Metoda jest dużą szansą zwłaszcza jak piszą przy PCOS, często wówczas stymulacja kończy się albo niepomyślnie albo przestymulowaniem. Rzeczywiście artykuł nie jest poprawny merytorycznie i szkoda, że nie autoryzował go ktoś z zespołu. Co do zdjęcia to rzeczywiście wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
starania_pl i koszt powinien być niższy 18.04.06, 08:27 no i zapomniałam napisać, że w in vitro w naszym kraju połowa kosztów to koszty stymulacji leki kosztują około 3-5 tysięcy złotych nie napisano niestety ile kosztuje proces hodowania jajeczka i czy jest niższy od stymulacji to byłoby coś Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Życiodajne jajeczka 16.04.06, 08:57 No właśnie aż mną ruszyło "BEZPŁODNOŚCI" no i jeszcze ciekawsze "policysteiczne" . Może mi ktoś powie co to znaczy bo ja słyszałam tylko o policystycznych jajnikach he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9958 Re: Życiodajne jajeczka 17.04.06, 21:11 Od 2 lat staramy sie o dziecko. Po poltora roku postanowilismy zglosic sie do lekarza. Myslielismy ze to bedzie latwe i szbkie, ale stalo sie inaczej. Wiele miesiecy stresu i za kazdym nie udanym razem placz i mowienie sobie ze nastepnym razem bedzie inaczej. Pare mesiecy przyjmowalam Clomide a pzniej Repronex i nic. Obecnie jestem na przymusowym trzymiesiecznym odpoczynku od ogromnej dawki hormonalnej jak przyjelam w zeszlym miesiacu. Mieszkam w USA i tutaj sie lecze. Ciesze sie ze dowiedzialam sie o nowej metodzie gdyz bede sie mogla zapytac lekarza czy mozemy sprobowac. Chce powiedziec ze ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszta zwiazane z leczeniem nieplodnosci. To jest choroba jak wiele innych i nie trzeba sie wstydzic.Mam 31 lat i wiem ze mam czas ale pragnienie posiadania dziecka jest wielkie. Z powazaniem Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Teraz wiem,dlaczego moja stara lubi worek trymać 18.04.06, 05:43 przed zasnięciem. Oczywiście ten pełen jaj. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 Re: Życiodajne jajeczka 18.04.06, 09:39 Fajnie nie wiecie przypadkiem czy ktoś w Polsce wpadł an pomysł sprzedawania jajeczek. Na bcc prime pokazali program o amerykańskich giełdach, ktore się tym zajmują. Jeżeli na zachodzie to robią to chyba jest to normalne i czarni nie przyczepią się? Odpowiedz Link Zgłoś
dawcaspermy Życiodajne jajeczka 29.10.06, 15:15 jestem dawca moglbym pomóc jesli problem dotyczy bezpłodnosci meskiej.ADAM Odpowiedz Link Zgłoś