emi777 05.06.06, 20:10 Pomocy, mam pękajacer naczynka na twarzy i nogach, jak mozna sobie z tym poradzić i co stosować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi777 Re: pękajace naczynka 07.06.06, 20:30 emi777 napisała: > Pomocy, mam pękajacer naczynka na twarzy i nogach, jak mozna sobie z tym > poradzić i co stosować Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: pękajace naczynka 07.06.06, 21:01 rutinoscorbin i wit C ,uszczelniaja srodblonek naczyn krwionosnych Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: pękajace naczynka 07.06.06, 22:14 2334 napisała: > rutinoscorbin i wit C ,uszczelniaja srodblonek naczyn krwionosnych Tylko niech uwaza na watrobe z ta rutyna... Odpowiedz Link Zgłoś
emi777 Re: pękajace naczynka 07.06.06, 22:51 A czy są jakieś metody zamykania tych naczynek , lub zmniejszania ich widoczności Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: pękajace naczynka 07.06.06, 22:57 Takie naczynka zamyka sie laserem. Niektore zaklady kosmetyczne sie tym paraja. Troche kosztuje... Ale najpierw zapytaj dermatologa czy mozesz zrobic to w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: pękajace naczynka 07.06.06, 23:01 w gabinetach chirurgicznych stosuje sie jeszcze elektrokoagulace,kriochirurgie laseroterapie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: pękajace naczynka 07.06.06, 23:06 Elektrokoagulacje? Nie znam zadnych zrodel jakoby uzywano elektro- do zamykania naczynek kosmetycznie lub inaczej... (Chodzi mi o to ze taki sposob jest stosowany podczas operacji na naczynka otwarte przez "ciecie" a nie w kosmetyce). Jesli znasz jakies to podziel sie, chetnie przeczytam. Opierzon Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: pękajace naczynka 08.06.06, 10:54 opierzona napisał: > Elektrokoagulacje? > Nie znam zadnych zrodel jakoby uzywano elektro- do zamykania > naczynek kosmetycznie lub inaczej...(Chodzi mi o to ze taki sposob jest stosow > any podczas operacji na naczynka otwarte przez "ciecie" a nie w kosmetyce). > Jesli znasz jakies to podziel sie, chetnie przeczytam. Miałam tym sposobem zamykane naczynka kilkakrotnie (na twarzy). Po prostu kosmetyczka nakłuwa naczynko igłą elektryczną i je zamyka. Miałam też zamykane laserem - równie bolesne, ale mam wrażenie, że efekty były lepsze przy tym pierwszym sposobie. Na nogach najlepsze wyniki (nie wiem - sama nie robiłam, ale taki jest pogląd znajomych, które z tego skorzystały) daje metoda skleroterapii. Dermatolog mówiła mi jeszcze o nowym sposobie - "wyrywaniu" naczynek (tych popękanych oczywiście). Ale chyba na tę metodę to ja bym się nie zdecydowała. Laser zamyka tylko bardzo drobne, cienkie naczynka, więc raczej do tych na nogach jest mało przydatny (może w początkowej fazie). Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: pękajace naczynka 08.06.06, 11:08 do opierzonej Jesli sie na czyms nie znasz,to lepiej nie zabieraj glosu,to tylko taka dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: pękajace naczynka 08.06.06, 11:09 Ok Dzieki Juz zalapalem. Wiedzialem ze trzeba jakos ominac naskorek i takze nie wiedzialem ze kosmetyczka ma prawo przerwania ciaglosci tkanek... Ponoc tylko lekarze maja. W takim wypadku sie to da zrobic. Opierzon Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: pękajace naczynka 08.06.06, 11:47 U mnie to nie skuteczne. Zażywam Cyklo 3 Fort. Dodam, że pękają mi również naczynka w oczach, ale ja mam zespół Sjogrena. Odpowiedz Link Zgłoś
basiaaa5 Re: pękajace naczynka 08.06.06, 20:01 Mi pękaja naczynka pod nosem zazywam cerutin a także smaruje naczynka maścią Arnikową , ale sama nie wiem czy to coś pomaga. Czy te zyłki moga się z czasem jeszcze bardziej powiększyc? Wie ktoś moze ile kosztuje taki zabieg kosmetyczny który ktoś opisywał pare postów wczesniej ? Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasianyc1 Re: pękajace naczynka 08.06.06, 20:39 A moze ten środek pomaga torebka.kafeteria.pl/katalog.php? mode=view&id=1421 Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: pękajace naczynka 09.06.06, 09:20 Jeśli chodzi o laser to płaci się za tzw. impuls. Jeden impuls to koszt kilkudziesięciu groszy. Ja ostatnio (w maju) zamykałam naczynka laserem na twarzy i zapłaciłam 320 zł. Zabieg trwał ok. 10 minut - naczynek było co najmniej kilkanaście, może kilkadziesiąt. Laser ma licznik, na którym wyświetla się ilość impulsów. Zabieg jest dość bolesny, ale czego się nie robi dla urody. Odpowiedz Link Zgłoś