mi_mi7 21.07.06, 14:40 czy dam radę? pierwsze 5 kg zajęło i całe 3 miesiace :( co robic? za chwilę będzie jesień i zima i wtedy już szans na schudnięcie nie będzie żadnych :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi_mi7 Re: 5 kg w 7 tygoni 21.07.06, 14:59 na diecie " w miare racjonalne odżywaianie" przestałąm pic soki - zmaist tego woda prawie nigdy nie jem po 20stej mało słodyczy i ciast wino 2 razy w tygodniu kilka kieliszkow :( raczej nie jem ziemniaków ( tzn jem 2 - 3 razy w tyg) na poczatku nie jadlam pieczywa - ostatnio znowu zaczelam :( zadazaja mi sie wpadki - tzn powiedzmy raz w tygodniu kanapka po 20stej Odpowiedz Link Zgłoś
maadzia10 Re: 5 kg w 7 tygoni 21.07.06, 15:04 hmm... ja byłam na diecie 1000 kcal i schudłam 20 kg w ciągu pół roku. nie jadłam ziemniaków, białego ruyzu, chleba, makaronu. smazenie zamieniłam na gotowanie i pieczenie w folii. słodycze ograniczyłam do łyzeczki miodu dziennie lub kostki czekolady gorzkiej. po 19 juz nic nie jadłam. poza tym rozplanowałam 4-5 posiłkow dziennie, jadłam je o w miare regularnej porze. wyglądało to mniej wiecej tak: sniadanie- 250 kcal 2 sniadanie- 150kcal obiad-300 kcal podwieczorek- 100kcal kolacja-200 kcal Ty mozesz zastosować równiez skuteczną diete 1200 kcal.. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_dabrowska Re: 5 kg w 7 tygoni 25.07.06, 16:51 „W miarę racjonalne odchudzanie” to dobrze powiedziane. Nie widzę potrzeby, by znacznie ograniczać węglowodany (ziemniaki, pieczywo), gdyż stanowią one podstawę naszej diety. Chleb- razowy, wieloziarnisty sprzyja zachowaniu zachowaniu szczupłej sylwetki. Soki są cennym źródłem witamin, dlatego możesz je pić ale rozcieńczone wodą. Nie jest powiedziane, że nie można jeść po 20. Kolację należy spożywać 2-3 godziny przed snem, więć jesli kładziesz się spać późno możesz pozwolić sobie na lekką przekąskę. Co z aktywnością fizyczną? Nie martw się, jeśli przestrzegasz zasad racjonalnego odżywiania a do tego jeszcze się ruszasz utrata masy ciała nastąpi prędzej czy później, cierpliwości. Jestem zdania, że lepiej powoli, ale do celu. Powolne chudnięcie stwarza większe szanse na utrzymanie masy ciała. Lepsze to niż efekt jo- jo prawda? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś