Dodaj do ulubionych

kreatynina 1,6!!!!

02.09.06, 15:30
Witam!!!Wczoraj odebralam wyniki badan moczu i krwi.I wyszla mi bardzo wysoka
kreatynina 1,6 a norma dla kobiet jest do 1,1.Co to oznacza?Chore nerki????
Prosze o odpowiedz,bo bardzo sie martwie,a do lekarza moge isc dopiero we
wtorek.Z gory dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: kreatynina 1,6!!!! 02.09.06, 20:44
      A jaki masz poziom mocznika?Też podwyższony czy w normie?
      • kaktusik69 Re: kreatynina 1,6!!!! 03.09.06, 11:39
        Patrzylam wlasnie wyniki badan i nie ma tam poziomu mocznika.Nie zbadali go..A
        co do lekow to miesiac temu zaczelam brac antybiotyki i bralam je przez dwa
        tygodnie(ale i tak jak zwykle mi nie pomogly).A te badania moczu i krwi mialam
        robione dlatego,ze znow od miesiaca boli mnie pecherz i nic nie pomaga.Badania
        moczu wyszly idealne,zreszta jak zwykle...A mnie pecherz(albo juz sama nie wiem
        co)boli od 6 lat.I tak sie lecze od 6 lat bez zadnych efektow...
    • tigerness.74 Re: kreatynina 1,6!!!! 03.09.06, 09:53
      Poziom kreatyniny mogą podwyższyć przyjmowane przedtem leki-np.antybiotyki,
      środki antykoncepcyjne, hormonalne, chemioterapeutyki, a nawet leki
      przeciwzapalne i przeciwbólowe.
    • wojtbart Re: kreatynina 1,6!!!! 17.10.24, 19:21
      Witam mam duzy problem skończyłem w lipcu 40 lat,w życiu ogólnie się nie oszczędzałem wpadałem w skrajności w skrajność ostatnie 6-7 lat to ta lepsza skrajnosc czyli kulturystyka,dieta,wspomaganie itp.Bylem sportowcem,skrajnym sportowcem robiłem po 10 treningów tyg czasami więcej.wazylem około 120 kg pr,y niski procencie tkanki tłuszczowej dużo boksowałem do tego.W marcu tego roku jakoś pr,echodzilem przeziębienie i po nim zacząłem odczuwać ciągle zmęczenie brak kondycji pr,y ćwiczeniach napady gorąca.myslalem ze to nadcisnie.poszedlem do kardiologa okazało się że mam Niewydolność serca frakcja wyrzutowa okolo 20 Nerki wtedy miałem jeszcze w miarę ok kreatynina 1.39,egfr 76 po miesiącu brania leków frakcja wyrzutowa około 30 ale nie zrobiłem badan krwi.Badania krwi zrobiłem dopiero na koniec sierpnia i tam było już kreatynina 1,66 a egfr 49,a mocznik 84 serce beż zmian.Zrobilem badania po 45 dniach i kreatynina 1,89 egfr 42,5 mocznik 88.za tydz dopiero jadę do kardiologa od razu z torba chyba do szpitala.Strasznie zacząłem się bać mam trójkę małych dzieci i nie wiem co robić. Czy ktoś może mi coś poradzić czy ja z tego jeszcze wyjdę???Z góry dziękuję za pomoc
      • koziorozka Re: kreatynina 18.10.24, 15:13
        wojtbart napisał:
        > Czy ktoś możemi coś poradzić czy ja z tego jeszcze wyjdę???
        --------------------
        Nie panikuj, wyjdziesz
        Po czterdziestce trochę zwolnisz i wszystko będzie OK
        • sp9tcu Re: kreatynina 12.11.24, 21:34
          25 ja mam 60 wydajność serca ale jak się ćwiczy na wariata je się różne dietki suplemenciki to się tak kończy niewydolność serca Rules potem przyjdzie arytmia u Darek a może i zawał człowieku Znajdź porządnego lekarza i zacznij leczyć się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka