14.02.07, 16:41
cwicze systematycznie od 6 lat a waga rosnie obecnie 164 78 kg mam wrazenie ze
wiekszosc tej wagi to woda hormony tarczycy mam w normie no i jak tu schudnac
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: cwiczenia 14.02.07, 17:01
      Cwiczysz systematycznie, a konkretnie co robisz? A jak i ile jesz? Ja cwicze
      systematycznie od kilku miesiecy i chudne. Chudlam tez wczesniej.
      • dziaber1 Re: cwiczenia 14.02.07, 17:14
        aeorobik 2 razy w tygodniu dieta chyba racjinalna odrobina nabialu pieczywo
        warzywa no i staram sie jesc kilka razy dziennie na tzw wyglad lekko chudne a
        waga stoi w miejscu
        • linn_linn Re: cwiczenia 14.02.07, 17:44
          Na chudniecie najlepsze sa cwiczenia aerobowe: bieznia, rowerek i steppper. Nie
          wiem ile kalorii spalasz, ale widocznie w porownaniu do tego, co jesz, to za
          malo. No chyba, ze masz teraz duzo wiecej miesni: miesnie waza wiecej niz
          tluszcz.
          • katarzyna.purak Re: cwiczenia 15.02.07, 10:50
            Każdy organizm przyzwyczaja się po pewnym czasie do jednostajnych ćwiczeń i nie
            reaguje chudnięciem dlatego warto co jakiś czas zmieniać zestawy ćwiczeń i tak
            jak przedmówczyni wspomniała ćwiczenia aerobowe są jak najbardziej polecane.
            Możesz też wybrać się np. na aqua aerobik lub speening/cycling. Po za tym
            bilans energetyczny musi być ujemny aby waga poszła w dół, więc przeanalizuj co
            jadasz jak często i mam nadzieję, że dojdziesz przyczyny braku widocznych
            efektów usilnych starań schudnięcia.
            • dziaber1 Re: cwiczenia 15.02.07, 21:12
              wydaje mi sie ze jem nie tak duzo no ale
              • linn_linn Re: cwiczenia 16.02.07, 11:42
                Zawsze jemy wiecej niz nam sie wydaje. Skorzystaj z tego dzienniczka, a koncowe
                wnioski moga byc zaskakujace i przydatne na przyszlosc:
                www.odchudzanie.org.pl/Dzienniczek.doc

• dziaber1 Re: cwiczenia 19.02.07, 21:19
      mam sklonnosci do zatrzymywania wody w organizmie jakie moga byc przyczyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka