Dodaj do ulubionych

aparaty firmy geers

01.06.07, 15:38
Sprawa dotyczy mojego taty. Umówiliśmy się na badanie słuchu w firmie geers. Po typowym badaniu słuchu pani powiedziała, że jest a gotowa do zrobienia odlewów wkładek. Po zakończeniu odlewów zrobiła jeszcze jakieś inne testy na komputerze. Wszystko trwało ponad 1,5 godz. Na koniec zaproponowała nam 3 aparaty (nie wiem jakich firm - czy to jest firmy geers?? czy inne)w cenie: 7tys zł, 3700zł, i ten najtańszy za 1600zł, bo jak sama stwierdziła musi też go uwzględnić w opcji. Leeki shocking. Proszę podjąć decyzję. Zapytaliśmy czy nie ma jakiś tańszych... Gdzieś ok 2000 - 3000 tys. Są oczywiście, ale nie będą to tak dobre aparaty jak te które proponuje. (Na życzenie przedstawiła nam ofertę aparatu za 2600zł.) Mówimy więc, że się zastanowimy i podejmiemy decyzję później. Pani zażyczyła sobie zaliczki za te wkładki (o które, de fakto, nikt się nie prosił) 100zł.
Nie wiem co mamy robić. Byliśmy wcześniej z tatą w innej firmie i proponowano mu aparat za 3000zł. Pan twierdził, że jest to bardzo dobry aparat. Niestety nie potrafię sobię przypomieć jego modelu. Następny w kolejce był za 2400zł. Wiem, że trudno coś porównywać, zwłaszcza jeśli Pani z geersa nie napisała modelów aparatów a ja nie pamiętam modelów z wcześniejszego salonu. Boję się tylko, że aparat z geersa za 3700 będzie parametrami podobny do tego za 3000 z innego salonu.
Firma geers do badań słuchu podchodzi bardzo specjalistycznie. Jak już wcześniej napisałam samo badanie słuchu trwało ok. godzinę + odlew ucha 30min. Oproócz typowego badania na słuch (podnoszenie ręki jak coś usłyszysz lub naciśnięcie guzika) dają test do wypełnienia, symualcjię sytuacji itd..
Stąd też i moja obawa. Bo wiadomo im piękniej w salonie tym drożej...
Jeśli ktoś coś wie na temat firmy geers i ich aparatów niech się odezwie.
Obserwuj wątek
    • martyna_ajp Re: aparaty firmy geers 03.06.07, 22:06
      Witaj moni,
      Z Geersem związana jestem od 1998 roku, mam ubytek słuchu dzisiaj 70dB na oba
      uszy. W 1998 mama kupiła mi w Geers w Łodzi na Wschodniej - to ich stara
      siedziba - nowa mieści się na Więckowskiego, aparaty wewnątrzkanałowe Starkey -
      aparaty analogowe - w tamtym czasie nie było w Polsce aparatów cyfrowych. Oba
      kosztowały ok 6000 tyś pln i były to najdroższe i najdyskretniejsze aparaty.
      Geers jest pośrednikiem. Mozna tam kupić aparaty różnych firm. Drugą parę
      aparatów kupiłam trzy w 2003 roku. Za oba zapłaciłam 12.000 tyś pln. Te
      pierwsze służą mi do dziś i jestem najszczęśliwszą osobą pod słońcem mając te
      aparaciki :):) Te drugie też tylko, że nosząc analogi cięzko mi się
      przyzwyczaić do cyfrówek :( Polecm ci Gerrs i prawdą jest że im droższy
      aparat tym bardziej ubajerzone słyszenie i bardziej podobne do naturalego
      słyszenia.
      • landscapes Re: aparaty firmy geers 04.06.07, 17:35
        nie rób tego. aparaty nie są złe, ale umiejętności pracowników bez wykształcenia
        tak. to błąd iść tam kiedy można trafić na takiego. a te specjalistyczne badania
        o pożal się boże... jak można wybrać aparat na podstawie oceniania dźwięków
        dobiegających z głośników od komputera (co to za badanie??!!)a skąd wiadomo jak
        te głośniki były ustawione?
    • egkonop Re: aparaty firmy geers 05.06.07, 11:51
      moni_mg napisała:

> Sprawa dotyczy mojego taty. Umówiliśmy się na badanie słuchu w firmie geers.
      Po
      > typowym badaniu słuchu pani powiedziała, że jest a gotowa do zrobienia
      odlewów
      > wkładek. Po zakończeniu odlewów zrobiła jeszcze jakieś inne testy na
      komputer
      > ze. Wszystko trwało ponad 1,5 godz. Na koniec zaproponowała nam 3 aparaty
      (nie
      > wiem jakich firm - czy to jest firmy geers?? czy inne)w cenie: 7tys zł,
      3700zł,
      > i ten najtańszy za 1600zł, bo jak sama stwierdziła musi też go uwzględnić w
      op
      > cji. Leeki shocking. Proszę podjąć decyzję. Zapytaliśmy czy nie ma jakiś
      tańsz
      > ych... Gdzieś ok 2000 - 3000 tys. Są oczywiście, ale nie będą to tak dobre
      apar
      > aty jak te które proponuje. (Na życzenie przedstawiła nam ofertę aparatu za
      260
      > 0zł.) Mówimy więc, że się zastanowimy i podejmiemy decyzję później. Pani
      zażycz
      > yła sobie zaliczki za te wkładki (o które, de fakto, nikt się nie prosił)
      100zł
      > .
      > Nie wiem co mamy robić. Byliśmy wcześniej z tatą w innej firmie i proponowano
      m
      > u aparat za 3000zł. Pan twierdził, że jest to bardzo dobry aparat. Niestety
      nie
      > potrafię sobię przypomieć jego modelu. Następny w kolejce był za 2400zł.
      Wiem,
      > że trudno coś porównywać, zwłaszcza jeśli Pani z geersa nie napisała modelów
      a
      > paratów a ja nie pamiętam modelów z wcześniejszego salonu. Boję się tylko, że
      a
      > parat z geersa za 3700 będzie parametrami podobny do tego za 3000 z innego
      salo
      > nu.
      > Firma geers do badań słuchu podchodzi bardzo specjalistycznie. Jak już
      wcześni
      > ej napisałam samo badanie słuchu trwało ok. godzinę + odlew ucha 30min.
      Oproócz
      > typowego badania na słuch (podnoszenie ręki jak coś usłyszysz lub
      naciśnięcie
      > guzika) dają test do wypełnienia, symualcjię sytuacji itd..
      > Stąd też i moja obawa. Bo wiadomo im piękniej w salonie tym drożej...
      > Jeśli ktoś coś wie na temat firmy geers i ich aparatów niech się odezwie.

Proszę nie korzystać z oferty firmy Geers. Miałam duze kłopoty , aparat
      kosztował drogo i popsuł sie po miesiacu. naprawiono, popsuł się jeszcze dwa
      razy, a musze korzystac z aparatu codziennie. Nie bede opisywała kłopotów
      następnych z tą oszukańcza firmą. To był horror. Radzę absolutnie udać sie,
      jesli Państwo mieszkaja w Warszawie, do Instutu Głuchoniemych na Pl. Trzech
      Krzyzy, do Firmy OTICON. Przedtem trzeba zadzwonić i umówic sie na badanie
      sluchu i dobranie aparatu. Od wielu lat korzystam z ich aparatow i jestem
      zadowolona. Firma ma swoj gabinet tez na Ursunowie przu ul. Na Uboczu.
      Pozdrawiam. GK.
      • kasia-hm Re: aparaty firmy geers 07.06.07, 18:23
        Jesli nie decydujesz się na aparat idź tam jak najszybciej, zażądaj zwrotu
        zaliczki , produkcję wkładek można zawsze odwołać. Badanie i dopasowanie jest
        bezpłatne i niezobowiążujące.Jeśli bedziesz miec problem, porozmawiaj z
        kierownikiem albo zadzwon do ich biura- telefony są na ulotkach.
    • janinka_wawa Re: aparaty firmy geers 05.06.07, 15:15
      geers ladies & gentelman nie ma swoich aparatów. sprzedaje aparaty cudzych firm.
      aparaty są w sumie porządne tyle że trzeba się znać na tym co się robi a geers
      nie grzeszy profesjonalizmem.
      • landscapes Re: aparaty firmy geers 27.06.07, 12:41
        nie można zatrzymać produkcji wkładek usznych. chyba że tego samego dnia co
        wpłaciło się kaucję za te wkładki. ale to nic straconego. można odebrać te
        wkładki jak zostaną zrobione a sam aparat/aparaty kupić w innym punkcie. nic
        straconego.
    • martyna_ajp Re: aparaty firmy geers 04.07.07, 21:59
      Kup najdroższe bo one mają najwięcej techniki - Geers jest pośdrednikiem innych
      firm bo w Geersie można kupic aparaciki Phonaka, Starkeya i inne, ja poelcam
      cyfrówki Phonak Clairo 11 CIC dwa kosztowały w 2003 11 tysięcy, noszę Starkeya
      analogowe z 1998 roku - oba za 6 tysięcy, mam problem bo nie moge przyzwyczaiń
      się do cyfrówek :( ale kuouj od razu cyfrówki, Geers jest drogi ale to lider na
      polskim rynku w doborze aparatów słuchowych, nie zawiedzie was, ja gdybym miałą
      drugi raz wybrać wybrałam GEERS, pozdrawiam, ag
      • landscapes Re: aparaty firmy geers 05.07.07, 10:04
        jaki lider? no proszę.. to że jest największą siecią i jest go pełno to nie
        świadczy jeszcze o tym że jest liderem w doborze aparatów. naprawdę. żenada.
    • agnieszka71 Re: aparaty firmy geers 09.07.07, 12:49
      Witam mam dwa wewnatrzkanałowe aparaty firmy Widex, noszę je od kwietnia 2006
      roku - czyli mija mi ponad roczek codziennego uzytkowania. Cała obsługa
      wykonwyana była w Audiofonie, zanim Pracownik zrobil mi odlew kanału to
      miałam pokazana i omówione wszystkie rozdzaje aparatów jak mogę mieć przy
      swoim ubytku słuchu. Każdy ma inny ubytek a czasem jedna osoba ma duża
      róznicę przy jednym i drugim uchu, i tak mam jak i miałam dopasowaywany aparat
      do tego większego ubytku - przeciez nie będzę nosic 2 roznych aparatów.
      Odlew był robiony kiedy juz byłam zdecydowana na na konkretny aparat, za sam
      odlew nie płaciłam ani tez nikt nie żądał odemnie zaliczek na odlew ani
      nie łapał" w ten sposób za rękę by mnie niejako zmusic bycie klientem,
      wszka salonów z aparatami mam kilka w mieście. Cent tych nowoczesnych
      aparatów rrzeczywiście sa powalające (moje dwa razem ok 5 tys zł) nie mniej
      warto poszukac i dopasowac aparat do tego czy się jest aktywnym zawodowo, w
      jakim zawodzie itp. I u niektórych osób bardziej sprawdzaja się zauszne
      zarówno analogowe jak i cyfrowe, wiele zalezy od danej osoby. Prosze tez pytac
      o ceny filtrów, baterii, czy tez przeglądów bo o tym z reguły dowiadujemy się
      na koncu. I tak ja mam dobrze bo na miejscu kupię filtry ( które na początku
      musiałam zmieniac 2 x w tyg czyli 4 szt na tydz. a w pudełku jest 6 szt),
      baterie (te mi starczaja na ok. 2 tyg pracy całdobowej aparatu. Wszytsko to
      trzeba wliczyc w koszty użytkowania i miejsca zaopatrzenia ;) Pozdrawiam
      • landscapes Re: aparaty firmy geers 09.07.07, 15:43
        jak to całodobowego użytkowania? protetyk nie mówił że się nie śpi w aparacie? i
        wyłącza na noc?
        a propos tych zaliczek to tak na logikę - jeżeli idzie się gdzieś zamówić sobie
        aparat ( i wie się że ma się ubytek i trzeba mieć ten aparat) to jest się chyba
        przygotowanym na to że ten aparat się zamówi i kto chce to płaci od ręki
        zaliczkę (siłą chyba nie jest wyciągana kasa z portfela, no proszę..) Poza tym
        jeżeli aparat wewnątrzuszny czy wkładka pójdzie do zrobienia bez tego zadatku to
        jakby ktoś zrezygnował z całego interesu i nie raczył powiadomić nikogo o tym
        fakcie to kto by płacił za zrobienie tej obudowy do aparatu czy wkładki?
        To jest kogoś praca, ktoś robi te wkładki i obudowy i nie płacąc mu za jego
        pracę okrada się go!!
        Wiadomo jacy ludzie są niesłowni i niejedna osoba która to przeczyta to założę
        się że zrobiła coś takiego bo to jest nagminne zachowanie. Jeżeli chcesz kupić
        ten aparat to i tak prędzej czy później zapłacisz za ten aparat, jeżeli nie
        chcesz go kupić akurat tam to mówisz że nie i nie obchodzi cię że ktoś ci pobrał
        odlewy z ucha bo to nie było za twoją wyraźną zgodą tylko - inicjatywa
        pracownika tej firmy. Nie ma twojego podpisu nigdzie że cokolwiek chcesz od nich
        kupić i koniec. to jest wasza decyzja i nie ma opcji żeby ktoś kogoś zmuszał do
        czegoś!!!
        Tylko że niektórzy są sprytni i nabierają ludzi na takie chwyty. Takie życie.
        • landscapes Re: aparaty firmy geers 09.07.07, 15:58
          zaliczka na te wkładki czy aparaty działa na takiej zasadzie:
          jakby ktoś obcy chciał pożyczyć od was np. komórkę, cokolwiek co jest wasze to
          co robicie? dajecie chętnie i wierzycie że na pewno wróci do was? już to widzę.
          Teoria i praktyka jest taka że część nie wróci bo coś tam.. zrezygnują, znajdą
          inne miejsce, cokolwiek. a wkładkę czy aparat ktoś robi i ktoś będzie za to
          płacił jeżeli osoba nie dała tej zaliczki i po prostu po chamsku ma wszystko
          gdzieś i się wypięła bo jej wszystko wolno. takie są czasy że człowiek sam
          zapracował na to że mu się właściwie nie ufa. a ci co robią odlewy i nie biorą
          zaliczki za to to założę się że "srają żarem" dopóki ta osoba znów się nie
          pojawi po odbiór aparatu. a jak się nie pojawi to pracownikowi obcinają pensję.
          I dlaczego? bo ktoś miał takie "widzi mi się" że najpierw się decyduje a potem
          zmienia zdanie. Wóz albo przewóz. Można zawsze poprosić o czas na wykonanie tych
          wkładek dopóki nie zdecyduje się na pewno na aparat.
      • landscapes Re: aparaty firmy geers 18.07.07, 15:29
        a dlaczego te filtry musiały być wymieniane na nowe w jednym tygodniu? to była
        twoja inicjatywa czy ktoś ci tak powiedział?
        (zawsze filtry, baterie itp można kupić tam gdzie aparaty więc z tym nie ma
        problemu)
      • hela83 Re: aparaty firmy geers 18.07.07, 18:02
        agnieszka>wyslalam ci wiadomosc na poczte-gazeta.pl.poczta
    • agnieszka71 Re: całodobowe uzywania 18.07.07, 10:06
      nie spię w aparacie , są dni ( np upał, niedziela w domu) kiedy nie używam
      aparatu - piszac całodoboe używani miałam na mysli baterie, one "pracują"
      cały czas, czy aparat jest w uchu czy tez lezy
      • edwa123 Re: całodobowe uzywania 07.03.08, 15:40
        Pytanie Ile kosztują baterie do cyfrowego?
    • agnieszka71 filtry 19.07.07, 08:17
      filtry musiałam wymieniac na poczatku bo zwyczajnie były zapchane woszczyna z
      ucha , byłam uprzedzona że każde ucho reaguje inaczej i moge miec początkowo
      zwiekszona produkcje woszczyny i tak było. Obecnie nie mam takiego problemu.
    • agnieszka71 oto filtry 19.07.07, 08:36
      www.sluch.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=75
      • hela83 Re: oto filtry 19.07.07, 09:04
        Dzieki za odp agnieszka 71.Bo ja bylam troche tym zdziwiona ze napisasla ze na
        poczatku 4szt w tydzien -filtry wymienialasz.Ja mam wewnatrzkanalowe-od 2 lat-i
        jeszcze w nich filtrow nie wymienilam.Po prosty jak sciagne aparat-to wycieram
        go najpierw o koszczulke-aby zszedl z niego pot,woiskowina a potem czysce dobrze
        taka mini szczoteczka-(otwieram klapke z tylu gdzie jest dostep do filtru-i tam,
        czysce )a natepnie wkladam do torobeczki z oszusaczem.A odnosnie bateri to 1szt
        bateri do apartu starcza mi na 3-4dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka